Nieuws

Paus Franciscus steekt christenen uit het Midden-Oosten hart onder de riem


Een kleine jongen loopt tijdens een toespraak naar Paus Franciscus en geeft hem een knuffel.

.

KERKNET – BRUSSEL (RadVat) – 1 december 2013 – Paus Franciscus heeft zaterdag opnieuw opgeroepen een eind te maken aan het geweld in Syrië. Hij onderstreepte dat wij ons niet kunnen neerleggen bij een kerk van het Midden-Oosten zonder christenen. “Wij moeten blijven geloven in de kracht van de verzoening. De Kerk als geheel heeft nood aan het patrimonium van de christenen uit het Oosten”

Paus Franciscus lanceerde zijn oproep tijdens een ontmoeting met een pelgrimsgroep van Grieks-melkitische gelovigen van de Kerk van Antiochië, onder leiding van patriarch Gregorius Laham. Franciscus veroordeelde tijdens de ontmoeting de verdrukking van de Syrische bevolking en riep politieke verantwoordelijken op om de burgeroorlog in Syrië via dialoog en een duurzame oplossing te beëindigen.

Naar aanleiding van het feest van Sint-Andreas, de patroon van de Oosterse Kerken, groette paus Franciscus de orthodoxe christenen en de oecumenische patriarch Bartholomeüs, aan wie hij een speciale groet verstuurde. Paus Franciscus: “Laten wij bidden om de ingeslagen oecumenische weg te blijven bewandelen, trouw aan de principes van het Tweede Vaticaans Concilie. Te vaak laten onze Kerken zich onderling verdelen door rivaliteit en wantrouwen. Spanningen tussen onze gemeenschappen vormen een ernstige hindernis voor de eenheid en het getuigenis.“

Bron: Kerknet.

.

BFRIwobCIAEYMHJ

Als kardinaal in Argentinië nam Jorge Mario Bergiglio elke dag de metro.

.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: