Nieuws

Syrië: nieuwsoverzicht van 2 december 2013 (VIDEO)


Zware vijandigheden deden zich voor tussen het Syrische nationale leger (SNL) en rebellen van het al-Nusra front rond het bewapeningsbataljon in de stad Baser al-Harir op het platteland van Daraa. (Wikimapia) Uiteindelijk kregen de rebellen de controle over dit bataljon en namen een aanzienlijk aantal soldaten van het SNL gevangen, waarvan de terroristen beweerden dat ze ‘Hezbollah’ en ‘Iraniërs’ zijn. (LBC) De rebellen maakten ook wapens, zoals anti-tank geleide raketten en andere munitie, buit. (VIDEO 1) (VIDEO 2)

.

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 2 december 2013 – Een overzicht van de gebeurtenissen van vandaag, 2 december 2013.

.

Syrië

Het belangrijkste deel van het ruim 1.000 ton Syrische chemische wapenarsenaal zal op zee – op een Amerikaans schip – worden vernietigd. Dat heeft de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) zaterdag meegedeeld. 35 bedrijven toonden interesse voor de vernietiging van andere chemicaliën. Zij zullen nu geëvalueerd worden. De firma’s die meedingen, zullen volgens de OPCW dienen te voldoen aan alle toepasselijke internationale en nationale regels rond veiligheid en milieu. De OPCW verdubbelde het aantal inspecteurs in Syrië tot 30. (BNN)

Het hoofd van de VN-inspecteurs zal half december een eindrapport afleveren. (BNN)

Iran maakte duidelijk dat het klaar is om te onderhandelen tussen Ankara en Damascus. De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken bracht intussen een bezoek aan Koeweit en Oman. Teheran riep eveneens Saudi-Arabië op om mee te werken aan de stabiliteit in de regio. (BNN)

Bij gevechten in Tripoli in Libanon vielen er twaalf doden en ruim honderd gewonden. 120 leden van een speciale politie-eenheid vormen de voorhoede van een groter aantal veiligheidsagenten om verdere escalatie tussen voorstanders en tegenstanders van de Syrische president Bashar al-Assad te voorkomen. (The Daily Star)

De Syrische minister van Elektriciteit: rebellen bestookten de Tishreen krachtcentrale met mortiergranaten. Dit brengt een langere tijd van beperkte stroom voor het zuiden van het land met zich mee. (BNN)

De Syrische acteur Salim Kallas stierf in Damascus. (BNN) (SANA)

De geestelijke Qaradawi nam ontslag van de senior godsgeleerden van al-Azhar al-Sharif. (BNN)

President Assad zal de pogingen om uit de crisis te geraken bespreken met de Iraakse nationale veiligheidsadviseur. (BNN) (SANA)

De Turkse krant Star, die de Gerechtigheids- en Ontwikkelingspartij steunt, schreef gisteren dat ‘in 2013 meer dan 1.100 Europeanen werden gearresteerd in Turkije voor activiteiten in al-Qaida organisaties’. De krant vermeldde ook dat ‘tijdens meer dan 41 operaties, Turkse veiligheidstroepen de gezochte burgers – die door hun land wilden – arresteerden, maar honderden personen nog steeds vrij zijn’. De krant verduidelijkte dat ‘landen zoals Duitsland, België, Frankrijk en Denemarken Ankara al hebben geïnformeerd over de namen van meer dan 1.500 van hun burgers, die via hun grondgebied naar Syrië reisden en benadrukte dat een groot deel van hen alsnog bereid is om de Turks-Syrische grens over te steken. ” (BNN)

.

Aleppo

Het Syrische nationale leger (SNL) kreeg zaterdag de controle over de stad Tayyara, ten noordoosten van al-Nairab, in de provincie Aleppo. De laatste terroristen in de regio werden gedood. (Addounia TV English)

Voortdurende gevechten tussen de ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS) en het SNL in de nabijheid van Liwa (divisie) 80 in Aleppo.

Bij regeringsbombardementen op schuilplaatsen van rebellen in de Noord-Syrische stad al-Bab vielen de voorbije dagen vele tientallen doden. (VIDEO)

Gevechten deden zich voor tussen het SNL en rebellen van het Vrije Syrische Leger (VSL) in de wijk al-Ashrafiah in de stad Aleppo, waarbij gewonden vielen aan beide kanten.

Twee vrouwen werden gedood en vijf andere burgers raakten gewond door mortiergranaten afgevuurd door terroristen vanaf Bustan al-Qaseir op een residentieel gebouw nabij het Abdullah al-Jabriplein. (Addounia TV English)

Rebellen van het VSL vielen met handgemaakte kanonnen het Alithaa gebouw, dat wordt gebruikt door de Syrische autoriteiten, aan in Aleppo. Dit terwijl gevechten in de regio verder duurden. (Shaam News Network)

Rebellen konden naar eigen zeggen 50 soldaten van het SNL en Hezbollah doden in Aleppo en drie tanks van het SNL vernietigen. Enkele dagen geleden konden ze ook al twee T-72 tanks in bezit nemen. (VIDEO 1) (VIDEO 2).

.

Damascus

110 personen gaven zichzelf over aan de autoriteiten in Damascus.

Hevige gevechten gingen verder tussen het SNL en rebellen van het Islamitisch Front in de regio al-Marj in Oost-Ghouta op het platteland van Damascus.

Gevechten en militaire operaties gingen verder tussen het SNL, facties van gewapende rebellen en Islamitische bataljons op vele assen van de stad al-Nabek op het platteland van Damascus. Volgens de Syrische staatstelevisie werden rebellenleider Ahmad Tayyra en vele gewapende mannen gedood in al-Nabek. Het SNL heeft intussen het grootste deel van de regio van al-Nabek onder controle en achtervolgt de overblijvende rebellen aldaar. (BNN)

Het SNL kon volgens een militaire bron een gewapende aanval tegen Maloula op het platteland van Damascus afwenden. Gewapende mannen braken binnen in het Mar Takla klooster in Maloula en houden het hoofd van het klooster en de nonnen gevangen. (BNN) (SANA)

Een mortiergranaat kwam terecht op de Franse school in de regio al-Sheik Saed in al-Mazzah in Damascus. Hierbij viel er enkel materiële schade en vielen er geen slachtoffers. (BNN)

Het SNL ontdekte een tunnel vanaf het kerkhof van Jobar tot de verkeerswisselaar in Zamalka op het platteland van Damascus. (BNN)

.

Daraa

Hevige gevechten vonden plaats tussen het SNL en rebellen in het oosten van de stad Nawa op het platteland van Daraa, gelijktijdig met artilleriebombardementen. Hierbij vielen er doden en gewonden. Het SNL kon een gewapende aanval op Tal Abu Ilias rond brigade 112 in de stad Nawa verhinderen. (BNN)

.

Deir al-Zour

Rebellen van het VSL maakten bekend vele posities in de militaire luchthaven van Deir al-Zour te hebben aangevallen met zelfgemaakte raketten. Hierbij viel er materiële schade aan één van de gebouwen.

.

Hama

Twee kinderen vonden de dood en een derde raakte gewond bij de ontploffing van een explosief tussen het rond punt van Bilal en de Pullman garage in Hama, aldus het Syrische persagentschap SANA.

.

Al-Hassake

1.800 burgers, die ontsnapten aan de dienstplicht, gaven zichzelf aan bij de Syrische autoriteiten – volgens amnestiewet nummer 70 van 2013 – om deze alsnog te verrichten. (BNN)

Het communicatienetwerk in de provincie al-Hassake zal de volgende uren opnieuw operationeel zijn, volgens de directeur van het Syrische Communicatie Bedrijf. (BNN)

.

Homs

Vuurgevechten braken uit tussen het SNL en rebellen in de stad al-Huson op het platteland van Homs, gelijktijdig met bombardementen op vele lokaties van rebellen in het noorden van de stad.

Stad Homs: Een eenheid van het SNL kon schuilplaatsen van terroristen vernietigen in de wijk Bab Hud, het gebied rond het nationale hospitaal in de wijk al-Karabis en nabij de Khadija al-Kobra school in de wijk al-Qusour. Alle terroristen aldaar werden gedood of verwond, aldus een militaire bron aan het persagentschap SANA. Terroristische groeperingen werden volledig uitgeschakeld in de dorpen Talas en Tal Dao in al-Hula, in al-Dar al-Kabira, ten zuiden van het kerkhof van al-Ghasbiyeh en in de regio in de omgeving van het dorp al-Khaldiyeh. Schuilplaatsen van terroristen werden eveneens vernietigd nabij het gemeentelijk stadion van Khalij Kisin in al-Rastan. (Syrian TV)

.

Al-Quneitra

Zware vijandigheden begonnen tussen het SNL en rebellen in de steden Mumtanah en Hairan op het platteland van al-Quneitra. Hierbij vielen doden en gewonden aan beide kanten.

.

Volgens activisten van de oppositie kwamen duizend bijkomende rebellen in Aleppo aan als versterking tegen het SNL en Hezbollah.

.

Terroristen van ISIS executeren VSL-rebellenleider Hassan Jazara en andere gevangenen in Atarib in Aleppo.

.

Een camera van ANNA TV op een T-72 tank filmt een aanslag door terroristen met een bermbom tijdens gevechten in Jobar in Damascus.

.

Een basis van het SNL in Daraa, die in handen van de rebellen viel.

.

Duitse ngo ‘GIZ’ geeft zes constructievoertuigen aan oppositiegroepering

BaULAS4CUAEOtSQ

In de ochtend van zaterdag 30 november 2013 konden deze bulldozers de grens oversteken van Tal Abyad (Koerdisch: Gire Spi) op weg naar de oppositie. De Duitse ngo ‘GIZ’ – http://www.giz.de/en/html/index.html – wordt gesteund door de Duitse overheid én de Nederlandse regering heeft eveneens geld gestoken in GIZ-projecten voor de Syrische oppositie ( http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2013/03/06/nederland-trekt-3-5-miljoen-uit-voor-hulp-in-syrie.html ). De Facebookpagina van deze opposanten, waarop zij het ‘heuglijke nieuws’ verkondigen: https://www.facebook.com/Raqqa.Local.Adm.Council

.

BaWaN8yIEAA3gSy

Syrische studenten schilderen de langste trap in hun stad.

.

BaQ53KEIUAAzE0m

Advertentie van de terroristen van de ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS) op de achterkant van een bus in Raqqa voor het dragen van de niqab.

.

BaLeLR8IEAAnpmW

Deir Attiyeh is veilig dankzij de soldaten van SNL.

.

BZNYQ0BIIAAC2_v

De Rameh moskee in Jobar in Damascus kreeg een laagje ‘vrijheid’ door de terroristen die omarmd worden door onze westerse regeringen.

.

BXnJQ_9IIAAFB4W

Hassan Jazrah werd gedood door terroristen van ISIS omdat hij de regering steunde.

.

BXnBu55IMAEBVzp

Israël nam in 1982 een Syrische T72-tank in haar bezit. President Hafez al-Assad vroeg brigadier-generaal Mualla om de tank terug te bezorgen. Dat deed hij en hij bracht nog vijf andere Israëlische tanks mee.

.

BXSUBXDIAAAMnAN

De Jordaanse da’wah sheikh van Jabhat al-Nusra, Abu Suhaib, werd in Deir al-Zour verpletterd onder de legerlaarzen van het SNL.

.

BXXvr-ZIUAA82OE

Een ISIS-terrorist die in Damascus door het SNL werd gedood.

.

BYB5vzgIMAE8oK7

Panorama van de krijger Sheikh Khalil Ahmad Khatib in Tartous in Syrië.

.

BYvfWl3IgAEoDsA

Het SNL.

.

BY1NXziIMAA3paS

Terroristen nabij de centrale gevangenis van Aleppo die naar de verdoemenis gingen.

.

BY1OrmOIQAAvqIN

Meer dode ratten nabij de centrale gevangenis van Aleppo die naar het vagevuur gingen.

.

1476433_553559978061739_1414166898_n

De niqab is voortaan verplicht in Jarablus; een voorstad van Aleppo. Leve de ‘vrijheid’, dankzij de terroristen van ISIS.

.

BZxSqeNIcAE6m78

De uitvaart in Tartous van negen soldaten van het SNL, die stierven tijdens gevechten met rebellen.

.

A5gRYsCCIAAiGGa

Noor Kurdi uit Hamidiyeh in Homs – in het bezit van een economisch graduaat – zou volgens tegenstanders van de Syrische regering in 2012 in Tartous zijn opgepakt en gestorven zijn door foltering.

.

A6kZeeDCIAAupNk

Op 31 oktober 2012 werd eer gebracht aan 127 soldaten van het SNL die sneuvelden aan het front.

.

BGtb8FfCcAABCds

Onderwijzeres aan het onderzoekscentrum en ingenieur Shaza Sliman werd door terroristen doodgeschoten in een bus op weg van Damascus naar Tartous.

.

BW128VXIUAAF7lg

Alaa Mohammad Abbas, een soldaat van het SNL afkomstig uit al-Duraikaish, werd aan het front gedood in Tartous.

.

BMre86_CcAAMYKO

Een Alawiet uit Tartous kust de legerschoenen van een soldaat van het SNL die aan het front werd gedood.

.

BaUkDO_CMAAwlzF

Al drie jaar zit Syrië opgescheept met ‘vreedzame demonstranten’.

.

BabdQNOCIAAk3zC

Een kerk in Raqqa werd ontdaan van alle kruisen en doet nu dienst als kantoor voor de terroristen van ISIS.

.

BaZ1obFIgAADx4c

De ‘progressieve’ koning Abdullah van Saudi-Arabië houdt zijn vier dochters al sinds 2001 opgesloten in het koninklijk paleis.

.

Babc37gCEAACvqV

Propaganda door terroristen in Syrië: kinderen in Manbij in de provincie Aleppo ‘tonen hun liefde voor ISIS’.

.

Babcg5PIcAAme6o

Tartous.

.

Babbqq8CcAAqgtf

Abu Raqia al-Shammary, een Asa’ib Ahl al-Haq strijder uit de Iraakse oostelijke provincie Diyala (1.135.223 inwoners op een oppervlakte van 19.076 km²), in Sayyida Zainab in Damascus.

.

BabbLzTIQAEVhHR

‘Humanitaire hulp’ aan de ‘gematigde rebellen’.

.

BabY-NnCUAAzAi-

Asa’ib Ahl al-Haq in Basra kondigde de dood aan van Raed Hussein Ali al-Amiri in Sayyida Zainab in Damascus in Syrië.

.

BabYzKhIIAAdUI0

De kust van Lattakia tijdens de nacht.

.

BabMFOnCYAEcSQB

Terroristen bevestigden deelgenomen te hebben aan het stelen van menselijke organen en het smokkelen van chemicaliën uit Turkije. – http://breakingnews.sy/ar/article/30099.html

.

BabW_YhCUAEuRD1

De Taqwa moskee in de Libanese stad Tripoli werd aangevallen door een mortiergranaat, die niet ontplofte.

.

BabU4CQCMAAh3b7

Het Martelarenplein in Jarabulus in Aleppo vol vlaggen van ISIS. – http://en.wikipedia.org/wiki/Jarabulus

.

BabO9wACMAALr11

Abu Ismail al-Masri, een 73-jaar oude Egyptische rebel van ISIS, die actief is in Oost-Ghouta op het platteland van Damascus.

.

BaHG-09CcAAQLym

Een nieuwe foto van de gedode rebel van het Saudische muhajireen-geleide bataljon Suqur al-Izz: Abu Mus’ab al-Ansari. Deze foto werd genomen in de bossen van Lattakia.

.

5299b1a0ae6c2

Abdel Karim Shrideh (foto), één van de leiders van de Obad al-Rahman brigade en Ahmad Tayarah, de leider van de Maghaweer al-Qalamoun brigade van het al-Islam leger, werden gedood tijdens gevechten met het SNL aan de al-Nabek- al-Rhaibehweg.

.

529a338e408ea

Abu al-Baraa al-Magharibi, een Marokkaanse rebel van ISIS, werd gedood bij regeringsbombardementen op een schuilplaats van de Islamitische Staat in de stad Khan Touman op het platteland van Aleppo.

.

529c8446ebaa4

Mansour Fadel al-Hariri, een veldleider van het Vrije Syrische Leger (VSL), werd gedood tijdens gevechten met het Syrische nationale leger (SNL) nabij het bewapeningsbataljon in de stad Baser al-Harir op het platteland van Daraa op 1 december 2013.

.

529af50c70224

Fawaz Qatlesh, de veldleider van het Saker Quraish bataljon van het VSL, werd gedood tijdens gevechten met het SNL op het platteland van Daraa op 30 november 2013.

.

BXv-0QrCYAEiG6_

Terrorist Abu Salim, die in Raqqa tijdens gevechten met de Koerdische Veiligheidscomités (YPG) om het leven kwam.

.

BXKkMfCIMAA7hUo

Activist Mohanad Habaybna (Aduljalil al-Jalba) werd op 21 oktober 2013 in Raqqa door rebellen van ISIS gedood.

.

BXKle0VIcAAj0uB

Activist Mohanad Habaybna (Aduljalil al-Jalba) (midden) werd op 21 oktober 2013 in Raqqa door rebellen van ISIS gedood.

.

BXBB7UkIYAA4iwy

De leider van het SNL Firqa 17 in Raqqa, die half oktober 2013 werd gedood.

.

AoHyHoICIAE1pWz

Rebel Mostaph al-Zanna, die op 16 maart 2012 door het SNL  in Raqqa werd gedood. – http://youtu.be/uVnvV5dc1jk

.

BaZykCyIQAAC9lJ

Jonge slachtoffers van terreur in Syrië.

.

Bae2yVCCcAAdMal

Yara al-Salek, een student burgerlijk ingenieur uit Daraa, werd volgens tegenstanders van de Syrische regering opgepakt in Damascus na het melden van een verdwenen identiteitskaart.

.

Bae36JWCYAA3kIg

Sami Ahmed, een Somaliër die al negen woonde in al-Tal op het platteland van Damascus, zou volgens tegenstanders van de Syrische regering doodgemarteld zijn in een gevangenis.

.

Bafza-QCMAADuAm

Deze Marokkaanse vader uit Tanger besloot om zijn vijf zonen, waaronder de jongste van dertien jaar, mee te nemen naar de jihad in Syrië. Wat voor jihad is dat? Als je zelf je leven beu bent en dood wilt, goed, maar waarom neem je jou kinderen mee? Syriërs willen geen jihad in Syrië. Bende hypocriete ezels! Voer Jihad tegen de duivel in jullie!

.

Opgelet: volgende foto’s kunnen schokkend zijn!

Bab2BvcIcAECEVQ

Gewond kind door beschietingen van rebellen.

.

BaQRibRIAAA9E3r

De oorlogsgruwelen in Syrië kennen al lang geen grenzen meer. Volgens activisten van de oppositie zouden dit gedode Hezbollah-strijders zijn.

.

BaW-LjZCUAAlGUZ

De zware dodentol aan de kant van de strijders van het Libanese Hezbollah kan men niet langer ontkennen.

.

20131202-125648_h515518

Militaire operaties gaan verder in heel Syrië en tientallen terroristen werden daarbij de voorbije uren gedood. – http://sana.sy/eng/337/2013/12/02/515518.htm

.

Malik Imran.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: