Nieuws

India benadrukt de noodzaak van internationale wilskracht tegen terrorisme


529091f684a36BREAKING NEWS NETWORK – 23 november 2013 – De Indiase adviseur van nationale veiligheid, Shivshankar Menon, benadrukte de noodzaak van ‘een internationale wil om terrorisme te bestrijden’. Hij toonde ook de bezorgdheid van zijn land tegenover het terrorisme in Syrië en de risico’s hiervan voor de hele wereld.

De opmerkingen kwamen  tijdens zijn ontmoeting met de Syrische presidentiële politieke en media-adviseur dr. Bouthaina Shaaban in New Delhi op vrijdag. Menon hoopte dat Syrië zal slagen in het uitbannen van terrorisme en het herstellen van de veiligheid en de stabiliteit in het land. Ook hoopte hij dat het land zal slagen op weg naar Genève-II, met de hoop op een oplossing voor de crisis door de Syriërs zelf.

Dr. Shaaban zei dat Syrië geconfronteerd wordt met internationale terrorisme gefinancierd door westerse landen en de Golfstaten. Turkije faciliteert de toegang voor terroristen en wapens naar het land met als doel een wahabietische en takfiri mentaliteit te verspreiden, die wordt afgewezen door alle Syriërs.

Shaaban zei dat deze terroristen enorme schade veroorzaken aan openbare en particuliere eigendommen. Ze voegde eraan toe dat de toenemende omvang van de gevaarlijke gewapende groeperingen, die loyaal zijn aan al-Qaida, een politieke oplossing voor de crisis in het land teniet doen.

Dr. Shaaban drukte dankbaarheid uit naar India voor het standpunt met betrekking tot de crisis in Syrië en ze benadrukte de noodzaak om Syrië te steunen in haar strijd tegen het wereldwijde terrorisme.

Eerder tijdens haar driedaags bezoek aan India, ontmoette Shaaban de Indiase minister van Buitenlandse Zaken Salman Khurshid. Samen spraken zij over de laatste ontwikkelingen in Syrië en de voorbereidingen voor de komende Genève-II conferentie.

Bron: Breaking News Network.

Advertenties

Reacties

Een gedachte over “India benadrukt de noodzaak van internationale wilskracht tegen terrorisme

  1. Dat is heel mooi van die Indiase meneer, maar in zijn eigen land worden, net als in Syrie christenen ernstig vervolgd… Ook dat is een vorm van terrorisme. Gaan ze daar ook wat aan doen?

    Geplaatst door Annemiek | 3 december 2013, 09:00

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: