Nieuws

Syrische terroristen ontvoeren nonnen van Mar Takla klooster (VIDEO)


Syrische rebellen hebben controle over een deel van de historische christelijke stad Maloula.

.

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 3 december 2013 – Terroristen in Syrië hebben twaalf nonnen van het klooster van Mar Takla ontvoerd. Het klooster ligt in de historische stad Maloula op het platteland van Damascus. De religieuzen werden door de terroristen meegenomen naar de nabijgelegen stad Yabroud.

De pauselijke ambassadeur in Damascus, Mario Zinara, zei dat de twaalf nonnen door de rebellen verplicht werden om het klooster te verlaten. “Ik denk dat de twaalf nonnen in Yabroud zijn. Hevige gevechten zijn gaande in Maloula en het is bijzonder moeilijk om precieze informatie te bekomen. We zijn niet op de hoogte van de redenen die de terroristen aanspoorden om de nonnen te dwingen het klooster te verlaten”, zei Mario Zinara.

Het Syrische persbureau SANA bevestigde dat de rebellen van het al-Nusra front, verbonden aan al-Qaida, het orthodoxe klooster van Mar Takla binnenvielen in het centrum van Maloula.

Frankrijk vraagt intussen de onmiddellijke vrijlating van de nonnen.

Successen voor het SNL

Het klooster in Maloula, gewijd aan de heiligen Sergius en Bacchus, huisvest veertig nonnen en wezen. Rebellen namen delen van de stad in bezit na vijf dagen van hevige gevechten. Gelijktijdig heroverde het Syrische nationale leger (SNL) de steden Qâra en Deir Attiyeh op het platteland van Damascus. Ook de al-Shumariyeh bergen, Telol al-Hawa en de bergen rond het dorp Um Sahrij in de regio al-Mkharam in het oosten van het platteland van Homs kwamen opnieuw in het bezit van de Syrische autoriteiten. Rasem al-Shula, Qerbet Umm al-Itham, Oostelijk al-Samadaniah, Rasem al-Bagal en al-Ajraf op het platteland van Quneitra kwamen eveneens in regeringshanden.

Al-Nabek

In dezelfde regio van Maloula bevecht het SNL momenteel  door het buitenland gesteunde rebellen. Zo zijn er al dagenlang zware gevechten gaande aan de autoweg tussen Damascus en Homs nabij de stad al-Nabek. De gevechten in deze stad in Qalamoun tussen enerzijds het SNL en de sjiitische verzetsbeweging Hezbollah en anderzijds gewapende facties en islamitische bataljons zorgen voor een hoge dodentol aan beide kanten.

Eerdere inval in Maloula

Rebellen vielen Maloula reeds begin september aan en namen toen delen van de stad in bezit. Nadien werden ze uit de stad verdreven door het SNL. De mooie stad – op 60 kilometer van Damascus – staat symbool voor de oude christelijke aanwezigheid in Syrië.

Christenen blijven in dit land”

Gregorius III Laham, de melkitische patriarch van Antiochië en het Verre Oosten, benadrukte na een recente ontmoeting met paus Franciscus dat de christenen vastbesloten zijn om in het gezegende land te blijven ondanks de vele martelaren en het bloedvergieten. Minstens 1.200 christenen kwamen door het oorlogsgeweld in Syrië reeds om het leven, waaronder burgers, soldaten, nonnen en priesters. 450.000 christenen vluchtten naar het buitenland en zestig kerken werden vernietigd.

Terreur gaat verder

In Syrië gaat de terreur intussen verder. Bij een bomaanslag door een zelfmoordactivist in het Jebbeh district van Jisr al-Abyad in de Syrische hoofdstad Damascus kwamen dinsdag volgens de staatstelevisie minstens vier mensen om het leven en raakten zeventien anderen gewond. Het doelwit was het kantoor van Martelarenzaken.

.

Zwarte jihadistische vlaggen over de christelijke stad Maloula.

.

Twaalf religieuzen uit Maloula gegijzeld.

.

Nieuwe aanval door het al-Nusra front op de christelijke stad Maloula.

.

Syria News van 3 december 2013 met aandacht voor de zelfmoordaanslag in Damascus.

.

Bronnen:

Syria Terrorists Move Maaloula Nuns to Yabroud Northern Damascus (Al Manar)

Syrian Army Regains Control over Shumariyeh Mountains in Homs Countryside (Al Manar)

Syria militants take part of Syrian Christian town of Ma’loula (Press TV)

Patriarch Gregory III: “True martyrs in Maalula” (Agenzia Fides)

.

BagxNTnCEAAgQfL

Oorlogsbuit van de ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS) na verdrijving van het Syrische nationale leger (SNL) en inbezitneming van nieuwe plaatsen op het platteland van Aleppo.

.

BagwjbfCIAAvw9j

De luchtverdediging van ISIS schiet op een helicopter van het SNL in al-Sheikh Said in Aleppo.

.

529cfa8b86572

Rebellen openden het vuur op Sheikh Husein al-Qadiri, de imam van de Grote Moskee in Jeirud op het platteland van Damascus. Hij raakte levensgevaarlijk gewond. – http://breakingnews.sy/ar/article/30173.html

.

BagrRoKCEAACiqZ

Zareef Issa, een vader van twee kinderen werd maandagochtend 2 december 2013 gedood toen hij de stad Maloula verdedigde tegen rebellen. RIP.

.

Bagof0YCEAANPOy

Rebellen bestookten de historische christelijke stad Maloula. – http://sana.sy/eng/337/2013/12/02/515560.htm

.

BaglnHUIIAAzPaF

De rebellen brachten opnieuw ‘vrijheid’ in Maloula.

.

1451543_668882166467164_835879585_n

Deze Tsjetsjeense ezel kwam naar Syrië voor de Jihad. Hij kwam naar Syrië om de christenen en sjiieten te onthoofden en om kerken en moskeeën in brand te steken. Rustum Gelayev was geen uitdaging voor het SNL, ook al was hij de zoon van de zogezegd ‘Zwarte Engel’, een van de bekendste jihadisten uit de jaren 1990 en 2000 in Tsjetsjenië! Ruslan (Hamzat) Gelayev (‘Zwarte Engel’, ik zou eerder ‘Zwarte Duivel’ zeggen) werd door de Russische leger gedood toen hij in 2004 een aanslag wou plegen in Dagestan.

.

ISILVideoGermanFighter

De Duitse jihadist Abu Usama riep moslims in Duitsland op om deel te nemen aan de jihad in Syrië. Hij deed dit in een video, die werd vrijgegeven door de terroristen van ISIS. Usama bekeerde zich vier jaar geleden tot de islam.

.

Syrien/ Salafisten Hayan M.

De Duitser Hajan M. uit Kassel riep eerder al aanhangers van de islam op om de jihad te vervoegen in Syrië. – http://www.spiegel.de/international/world/german-language-propaganda-video-calls-for-holy-war-in-syria-a-888394.html

.

Eric Breininger (Islamic Jihad Union, Taifetul Mansura, Taifatul Mansura, Abdul Ghaffar Alamani)

De Duitse bekeerling en jihadist Eric Breininger werd gedood in april 2010 toen hij met andere rebellen een post van het Pakistaanse leger aanviel. – http://occident2.blogspot.be/2010/05/death-of-convert-turkish-uzbek-jihadis.html

.

article-2510957-198CB79600000578-566_634x474

Mohammed el-Araj, uit West-Londen (links), werd gedood tijdens een hinderlaag opgezet door het SNL. Een andere Brit, Abu Hujama al-Britani (rechts), werd eveneens gedood. In het midden staat Yilmaz, een voormalige Nederlandse soldaat die hen een opleiding gaf en nog steeds aan het front in Syrië vecht. – http://www.dailymail.co.uk/news/article-2510957/Four-Britons-killed-fighting-Syria-war-Al-Qaeda-rebels.html#ixzz2lNuz9DX7

.

BaAa4c0CMAEQRcE

Abu Jandal uit Delft kwam aan het Syrisch front om het leven.

.

960065_668842616471119_1126638050_n

De Amerikaanse jihadist Abu Dujannah al-Amrikie is dood.

.

1470269_668842069804507_564854785_n

De Nederlandse jihadist Abu Baseer is morsdood. En dat is goed nieuws voor Syrië: minder terreur, minder ontvoeringen, minder onthoofdingen en minder plunderingen. Goed werk van het SNL: allemaal uitschakelen, Syriërs willen geen jihad in Syrië.

.

BMwg2gaCYAAwMF4

De Zweedse jihadist Jonas Aref El Hassan stierf op 15 juni 2013 in Syrië. Al Jazeera zei hem dat hij ‘zijn broeders moest gaan redden’.

.

BPiekBuCUAAwrLF

Jihadistische ‘ratten’ die de Koerden in Syrië aanvielen, afkomstig uit de Verenigde Staten (VS), Tunesië en andere landen.

.

BJQH21ZCMAEvNqa

Soldaten van het SNL konden een Libische jihadistische rat vangen in Homs.

.

Malik Imran.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: