Nieuws

Twee Zweedse journalisten ontvoerd in Syrië


336678_Swedish-journalist

De Zweedse journalisten Magnus Falkehed (links) en Niclas Hammarstrom (rechts).

PRESS TV – 26 november 2013 – Het Zweedse ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat er twee Zweedse journalisten zijn ontvoerd.

Op maandag zei het ministerie in een verklaring dat de twee mannen – een fotograaf en een verslaggever – werden ontvoerd toen ze het Arabische land wouden verlaten. Het ministerie heeft de namen van de twee mannen niet genoemd.

De families van de mannen zijn op de hoogte gesteld en onze consulaat in Beiroet in Libanon probeert meer uit te zoeken”, voegde de verklaring eraan toe.

Het Zweedse dagblad Dagens Nyheter zei dat de ontvoerden Magnus Falkehed – de freelancer van de krant in Parijs – en Niclas Hammarstrom – een freelance fotograaf – zijn.

De door het buitenland gesteunde takfiri strijders, die tegen de regering van de Syrische president Bashar al-Assad vechten, hebben sinds de crisis in het land een aantal journalisten ontvoerd.

De Oekraïense journaliste, Ankhar Kochneva is in mei veilig ontsnapt van de door het buitenland gesteunde Syrische rebellen. Kochneva zat vijf maanden opgesloten met angst voor een executie.

In het begin van oktober 2012 werd Kochneva ontvoerd dichtbij de Syrische stad Homs.

De ontvoerders van Kochneva hadden herhaaldelijk gedreigd om haar te doden, indien er geen 50 miljoen dollar aan losgeld betaald zou worden. Later werd dat bedrag verlaagd naar 300.000 dollar.

Syrië wordt getroffen door dodelijke onrust sinds 2011. Volgens diverse verslagen worden de rebellen in Syrië gesteund door het Westen en haar regionale bondgenoten, met name door Qatar, Saudi-Arabië en Turkije.

In een recente verklaring door de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties (VN), heeft het aantal vluchtelingen, dat het al 29 maanden durende conflict zijn ontvlucht, de twee miljoen bereikt.

De VN-vluchtelingenorganisatie heeft tevens gemeld dat er 4,2 miljoen mensen zich binnen Syrië hebben verplaatst, sinds het begin van het conflict in het Arabische land.

Bron: Press TV.

 

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: