Nieuws

Salafisten bevestigen de verovering van de grootste Syrische oliewinningsinstallatie


0
Gevechten in de provincie Aleppo en in de voorsteden van Damascus
.
HEISE.BE – 24 november 2013 – In een video die gisteren openbaar werd gemaakt beweerde het salafistische al-Nusra front dat zij zaterdagmorgen jongstleden de grootste Syrische oliewinningsinstallatie hebben veroverd. Als bewijs hiervoor presenteerden zij opnamen van een door henzelf bestuurd pantservoertuig onder een bord met daarop het bedrijfslogo van de oliewinningsinstallatie. Daarmee controleert de door de Verenigde Staten (VS) als terreurgroep geclassificeerde militie naar eigen zeggen het grootste deel van de Syrische oliewinning. De Syrische regering heeft nog niet gereageerd op deze beweringen zoals ook onafhankelijke berichtgeving hierover nog niet voor handen is.
.
Al-Omar ligt in de provincie Deir al-Zour, waar soennitische rebellencommando’s in het verleden al sjiieten hebben vermoord en verdreven. De installatie raakte reeds in november 2012 kortstondig onder de controle van jihadistische commandotroepen. Kort daarop werden deze echter weer door regeringstroepen verdreven. Een pijplijn voor het transport van olie uit Deir al-Zour naar een raffinaderij in het centrum van het land was toen nog in werking.
.
Ook in andere delen van Syrie houden de gevechten aan. Alleen al in de provincie Aleppo zouden gisteren meer dan veertig mensen om het leven zijn gekomen waaronder regeringssoldaten. In de omgeving van Damascus wordt eveneens verder gevochten. Hier probeert de aan al-Qaida gelieerde groep ‘Islamic State of Iraq and the Levant’ (ISIS) de plaats Oteiba terug te veroveren en een blokkade, waardoor zij afgesneden zijn van toevoer van wapens en brandstof, te doorbreken.
.
In totaal kwamen in de twee-en-een-half jaar dat de Syrische oorlog nu duurt ongeveer 100.000 mensen om het leven. 1 miljoen Syriërs zijn naar het buitenland gevlucht, nog eens vier miljoen mensen zijn binnen Syrië op de vlucht geslagen. Het einde is tot nu toe niet in zicht: salafistische milities propageren openlijk een etnische zuivering en een volkerenmoord binnen de door hen veroverde gebieden. Hun slogan luidt als volgt: “Christenen weg naar Libanon, alawieten de zee in”.
.
Peter Mühlbauer.
.
Bron: Heise.de
.

Het salafistische al-Nusra front beweert de grootste Syrische oliewinningsinstallatie van al-Omar in Deir al-Zour te hebben veroverd.

.
Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: