Nieuws

Australiër verdacht van het werven van jihadisten voor Syrië


529da2f321ad8BREAKING NEWS NETWORK – 3 december 2013 – De vermeende leider van een crimineel netwerk uit Sydney – dat Australiërs wegstuurt om te vechten in Syrië – is opgepakt, aldus de politie dinsdag.

De politie schat dat ongeveer 100 Australische bewoners en burgers naar Syrië zijn gereisd om te vechten; dit is in strijd met de Australische wetgeving, waarin het opnemen van de wapens bij met terrorisme verbonden milities verboden is.

Twee mannen uit Sydney waren de eerste verdachten die gearresteerd werden na vier maanden onderzoek naar Australische burgers, die probeerden naar Syrië te reizen om te vechten in de oorlog, zei de Australische federale politie adjunct-commissaris Peter Drennan.

“We beweren dat een van de mannen verantwoordelijk is voor het organiseren van reizen, het regelen van de overzeese contacten en het reizen naar Syrië voor Australische burgers om te vechten in de frontlinie”, zei Drennan.

Adjunct-politiecommissaris Catherine Burn van de staat New South Wales zei dat het netwerk al zes Australiërs naar Syrië heeft gestuurd om te vechten.

“We hebben vastgesteld wie volgens ons een belangrijk persoon is die betrokken is bij het ​​faciliteren van het sturen van mensen naar Syrië om deel te nemen in het conflict”, zei ze.

Drennan zei dat de moeilijkheid tot het verzamelen van bewijsmateriaal uit Syrië, de politie heeft verhinderd om meer arrestaties te maken.

De Syrische oorlog heeft Australische civiele strijders aangetrokken als geen ander conflict in de afgelopen decennia. Velen hebben een Libanese achtergrond. Veiligheidsambtenaren vrezen dat een aanzienlijk aantal door de oorlog zal radicaliseren en een terroristische bedreiging zal vormen wanneer ze terugkeren naar Australië.

Bron: Breaking News Network.

.

VIDEO: De Syrische president Bashar al-Assad en zijn vrouw Asma bij een eerder bezoek aan het klooster van Mar Takla in Maloula.

.

529cd9685c305

De kerk van de Armeense Martelaren in de provincie al-Raqqa werd een kantoor van de terroristen van de ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS).

.

529d8ff91f2a5

Ahmad al-Saygh, alias ‘Abu al-Ez’, een emir van ISIS uit de Saudische stad Bredeh, werd gedood tijdens gevechten met het Syrische nationale leger (SNL) op het platteland van Aleppo op 2 december 2013.

.

529eecabcf948

Feras Adnan al-Ibraheen, de leider van het Kafroumah commando bataljon van de al-Islam commando brigade, verbonden met de ‘Militaire Raad’, werd gedood tijdens gevechten met het SNL in het al-Hamediah kamp op het platteland van Idlib.

.

529f5f17edfe2


Bronnen dicht bij de al-Tawheid brigade zeiden dat Rabie’e Abazeed, een rebel van de brigade, werd gedood door het al-Nusra front omdat hij weigerde te stoppen bij een controlepost van het front in Darra al-Balad. In het incident dat op 4 december 2013 plaatsvond, beweren de bronnen dat een ander lid van de brigade gewond raakte.

.

52a03be42531c

Het Islamitisch Front benadrukt in een verklaring dat het zich terugtrekt uit de ‘Militaire Raad’ van de oppositie met aan het hoofd Salim Idriss.

.

52a0652669ce6

Agia, Justina, Ferrone en prior Blajaa zijn vier van de twaalf nonnen die werden ontvoerd door het al-Nusra front uit hun klooster van Mar Takla in de stad Maloula op het platteland van Damascus. Ze werden door de terroristen meegenomen naar de nabijgelegen stad Yabroud als menselijk schild. Patriarch Yazigi, paus Franciscus, orthodoxe en andere religieuze leiders vragen intussen de onmiddellijke vrijlating van de nonnen.

.

52a0a228ebd21

Suhair al-Attasi trekt haar ontslag uit de Syrische Nationale Raad van de oppositie terug in. Het hoofd van de Coalitie weigerde haar ontslag te aanvaarden. Al-Attasi verklaarde zich akkoord om de resterende problemen binnen de Coalitie op te lossen.

.

52a0b2ec5686a

Yasser Faisal al-Jamili was een 30-jarige Iraakse fotograaf uit de stad al-Falloujah in Irak. Hij was een voormalige verslaggever van het agentschap Reuters en een voormalige fotograaf van het Engelstalige kanaal van Al Jazeera. Mediabronnen zeiden dat al-Jamili op 3 december 2013 werd geëxecuteerd door terroristen van ISIS in een dorp op het platteland van Idlib en dat de redenen achter zijn executie nog onbekend zijn.

.

Malik Imran.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: