Nieuws

Syrië: nieuwsoverzicht van 7 december 2013


BathZz7CYAA3fTk

Aleppo.

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 7 december 2013 – Een overzicht van de gebeurtenissen van vandaag, 7 december 2013.

.

Syrië

Denemarken en Noorwegen zijn bereid te helpen bij het vervoer van chemische wapens uit Syrië. De ministers van Buitenlandse Zaken van deze Scandinavische landen maakten dit vrijdag bekend. (De Volkskrant) Alle munitie van Damascus die geschikt was voor een chemische lading is vernietigd. Dat heeft de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) vrijdag bekendgemaakt. (Nieuws.nl) (NRC)

Tot 2.000 Europese jongeren vertrokken naar Syrië om er te vechten aan de kant van de rebellen. Dat zeggen de Belgische minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet en haar Franse collega Manuel Valls. In juni ging het naar schatting nog maar om 600 Europese jihadisten. (De Redactie)

Tegen een 42-jarige Syrische man uit Haaksbergen in Nederland, die eerder dit jaar zijn drie dochtertjes meenam naar Syrië, is vrijdag een gevangenisstraf van negen maanden geëist. Dat meldt het Openbaar Ministerie in Oost-Nederland. Voorafgaand aan de reis zou de man zijn echtgenote hebben mishandeld en hebben vastgebonden in de woning. (Nederlands Dagblad)

De algemene vergadering van de Verenigde Naties (VN) koos Jordanië om Saudi-Arabië te vervangen in 2014 en 2015 als niet-permanent lid in de VN-veiligheidsraad. Beiden landen steunen de rebellen in Syrië. (BNN)

.

Aleppo

Ba1_Zm3CcAAdXIF

Al acht maanden omsingelen rebellen het al-Kindi hospitaal in Aleppo en weet het SNL stand te houden.

Het Vrije Syrische Leger (VSL) bestookt lokaties in al-Saboun in de Oude Stad van Aleppo als gevolg van de inzet van troepen van het Syrische nationale leger (SNL) in het gebied.

Het SNL bombardeerde schuilplaatsen van het Islamitisch Front en het al-Nusra front nabij het al-Kindi Hospitaal in de stad Aleppo. Hierbij vielen doden en gewonden.

Volgens een militaire bron werd een groot aantal terroristen gedood of verwond in de steden Handarat, al-Khanat, al-Nakareen en Khan al-Assal in Aleppo. De bron voegde eraan toe dat het SNL een aantal auto’s geladen met wapens vernietigde op al-Kastello, in de buurt van de centrale gevangenis van Aleppo. Andere legereenheden vochten met terroristen in de wijken Salah al-Din en al-Zibdiya in de oude stad en konden daar tientallen terroristen doden. (Alikhbaria Syria)

.

Damascus

Al Mayadeen: Het SNL ontkent bombardementen op de regio van al-Sayyedah Zainab in Damascus. (BNN)

Al Mayadeen: Sulaiman Abed al-Hayes, een van de militaire leiders van de Eben al-Qayem brigade, werd gedood. (BNN)

Gevechten braken uit tussen het SNL en rebellen van het VSL in de wijk Jobar in het oosten van Damascus.

Hevige gevechten tussen het SNL en het VSL deden zich voor in de buitenwijken van de stad Beit Sahem op het platteland van Damascus. Hierbij vielen doden en gewonden aan beide kanten.

.

Homs

Een aanval tegen een militaire controlepost in de regio Tal al-Gaar in Homs werd verhinderd. (BNN)

.

Idlib

Het Islamitisch Front versloeg het VSL vlakbij de Syrisch-Turkse grensovergang van Bab al-Hawa (‘De Poort van de Winden’) en de stad al-Dana in Idlib. 200 rebellen van het VSL werden gevangen genomen en hun wapens in beslag genomen. (F.S.N.N.)

.

Quneitra

Sporadische gevechten braken uit tussen het SNL en rebellen van het VSL in de steden al-Samdaniah en  Em Batana op het platteland van Quneitra. Dit gebeurde gelijktijdig met bombardementen op posities van rebellen in de buitenwijken van beide steden.

Syrische rebellen deden een poging om een Israëlische jeep in de Golanhoogte op te blazen met een bermbom. Niemand raakte daarbij gewond en geen enkele organisatie eiste de aanslag op. (Haaretz)

.

Raqqa

De Syrische luchtmacht bestookte posities van rebellen in de stad Raqqa. Activisten spreken over slachtoffers en materiële schade.

.

De twaalf ontvoerde nonnen van het klooster van Mar Takla in Maloula moeten in een propagandavideo van hun gijzelnemers laten weten dat ‘alles prima met hen gaat’. Merkwaardig dat de terroristen,Nelson Mandela die de religieuzen ontvoerden naar het dorp Yabroud, hun kerken in brand staken en hun kruisen afnamen, beweren ‘hen te beschouwen als zusters’. De gijzelnemers van Ahrar al-Qalamoun vragen de vrijlating van duizend vrouwelijke gevangenen vooraleer ze de nonnen willen laten gaan.

.

Syria Terrorist State Conditions to Release Maaloula Nuns

.

Rebellen vuren mortiergranaten af op de internationale luchthaven van Aleppo op 5 december 2013.

.

Anti-luchtafweer van de rebellen schiet naar een helikopter in Aleppo, die enkele objecten laat vallen op 7 december 2013.

.

Ba1AxutIAAAaSq1

Al-Qaida in Syrië blaast het hoofd van een man op met een zwaar machinegeweer of HMG.

.

Nelson Mandela (1918-2013): “Als er één land onuitsprekelijke wreedheden heeft begaan in de wereld, dan zijn dit de Verenigde Staten van Amerika. Zij geven niet om mensen.”

1480727_636266709753470_602425397_n

Archieffoto van de voormalige Syrische president Hafez al-Assad met de politiek activist, Nobelprijswinnaar en voormalige president van Zuid-Afrika Nelson Mandela, die stierf op 5 december 2013.

.

Nelson Mandela (1918-2013): “Als je alle zaken in overweging neemt, dan zal je tot de conclusie komen dat de houding van de Verenigde Staten van Amerika een bedreiging vormt voor de wereldvrede.”

Ba1JfAECAAA5T_X

Nelson Mandela met Hafez al-Assad.

.

Nelson Mandela (1918-2013): “Israël moet zich terugtrekken uit alle gebieden die het veroverde op de Arabieren in 1967 en in het bijzonder moet Israël zich volledig moet terugtrekken uit de Syrische Golanhoogten, uit het zuiden van Libanon en van de Westelijke Jordaanoever.”

Ba3rMYbCEAAgDKq

Nelson Mandela en de Palestijnse activiste Leila Khaled: twee strijders voor de vrijheid van hun volk.

.

NELSON MANDELA ON STAGE AT TRAFALGAR SQUARE..

Ba1ThYKIUAANcHn

Een foto van Mandela vormt blijkbaar een gevaar voor de Israëlische apartheidsstaat.

.

Mandela’s sharp statements rarely cited in mainstream media

.

Ba4IPZjIQAALTxn

Het eerste huurhuis van Mandela (in het midden), alvorens hij van het platteland naar Johannesburg trok.

.

Ba1EMIZIgAA8Jji

Een soldaat van het Syrische nationale leger (SNL) verloor zijn ogen. Niet aan vrouwen of geld, maar voor het vaderland, door het te beschermen tegen rebellen en terroristen.

.

Ba01TOtCAAApRQK

Nabil Muhammed Karim, een strijder van Liwa Ammar Ibn Yasir, een sjiitische militie die actief is in Aleppo, werd gedood.

.

70 tot 102 terroristen gedood nabij luchthaven van Kuweris (Aleppo)

LiveLeak-dot-com-3e1_1386344113-tumblr_inline_msu5wn8BoG1qz4rgp.png.resized

Het SNL kon minstens zeventig terroristen doden in de omgeving van de luchthaven van Kuweris in Aleppo. ( Bron: https://www.facebook.com/HNN.english ) Syrian Perspective ( https://www.facebook.com/SyriaPerspective ) had het zelfs over 102 gedode terroristen. De aanval zou op 5 december 2013 om vuur uur ’s ochtends begonnen en ’s middags afgelopen zijn. Eén van de doden was de sluipschutter Saifullah van het terreurbataljon Jund al-Haq. – http://www.liveleak.com/view?i=3e1_1386344113#gFxsSTHWwbkDygwA.99

Kaart

.

LiveLeak-dot-com-3e1_1386344113-600359_603966462972473_347621690_n.png.resized

Een dertienjarige Marokkaanse jongen vecht als jihadist in Syrië. Zijn vader had hem en vier broers meegenomen voor de jihad. Sinds 2011 werden minstens 600 Marokkaanse rebellen gedood in Syrië.

.

Ba1W2uqCMAA2GOc

Sjiitische strijders in Nabek op het platteland van Aleppo.

.

Ba1WDMCCYAATwfr

Tegenstanders van de Syrische regering beweren dat Abu Shad al-Jaburi, de leider van de Iraakse sjiitische brigade Dhu-l-Fiqar ‘een burger terechtgesteld heeft in al-Nabek’.

.

Baz1y_zCIAAz0Bn

Rebellen van het Vrije Syrische Leger (VSL), het Islamitische Front en het al-Nusra front in Maloula in Qalamoun op 6 december 2013.

.

Bay-OrKCMAAy3H-

Een dode Saudische terrorist in Qalamoun.

.

BagWkL7CAAEXchC

Een sluipschutter-terrorist die door het SNL werd opgepakt in Nabek. De sluipschutter viel burgers aan.

.

BaiXRS7CQAAm0p-

Oorlogsgevangene of POW in Nabek.

.

BabmdsWCIAEaAEw

Eén van de terroristen die op 1 december 2013 werd gedood in Nabek.

.

BakSuS1CQAAnGW0

Vrijwilligers van de nationale verdediging en soldaten van het SNL met een T-55 tank in Nabek.

.

Ba1UC9ZCAAAakRh

Rebellen van ISIS en Jabhat al-Nusra die samen internet gebruiken.

.

Ba1HIMnCEAAUkI0

Een terrorist van ISIS aan één van hun controleposten in Lattakia.

.

Ba1XiT1CEAAxFPZ

Een elite-eenheid van ISIS, die actief is in Irak.

.

Islamisten veranderen namen van Syrische provincies in hun handen. Deir al-Zour heet nu Wilayat al-Khair en al-Hassake werd al-Barakah, volgens de Nederlandse reporter @LexrunNOS.

.

Ba1YdlECYAEfnsn

Terrorist Abu Ali (Ahmad al-Ali) van Jabhat al-Nusra werd gedood in al-Raqqa.

.

Ba1fEnuCYAAlN42

Herdenkingsplek deze kerstperiode voor de Syrische slachtoffers in de St.-Elias kerk.

.

Ba1f4jYCIAA71tP

Herdenkingsplek deze kerstperiode voor de Syrische slachtoffers in de St.-Elias kerk.

.

Ba1gvcGCMAAw2Sj

Een grafische voorstelling door Reuters van de buitenlandse vluchtelingenstroom van Syrische ontheemden. (Klik op de foto voor een groter beeld.)

.

Ba1e6SbCAAIZwUo

Het slagveld in Qalamoun op 6 december 2013.

.

52a1955c7bd55

‘Doorbreek de bezetting’-vrijdag 6 december 2013 van de Syrische oppositie.

.

52a1fc72da30f

Atiah Mufdi al-Anzi, een Saudische rebel van de ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS), werd gedood door het al-Nusra front in een wijk in Idlib. De reden voor de moord is onbekend.

.

Ba3zknKIUAEg1kU

Syriërs in Jabal al-Sheikh tonen hun steun voor de Syrische president.

.

Ba3_JuVCUAAgmvT

De ‘vrijheid’ van Obama in Syrië: nonnen worden ontvoerd en ontdaan van hun kruistekens, bisschoppen verdwijnen en kerken, schrijnen en moskeeën worden in brand gestoken.

.

BawXeuoCUAA-lFf

Rebellen ontwikkelden hun ‘hel raket’ en gebruikten medisch verband om de onderdelen samen te houden in Aleppo.

.

BaqmXP8CUAAe3_N

Rebellen verstevigen een barricade met vernielde publieke bussen in Aleppo.

.

52a2fdbe11cc7

Faisal al-Rahimi, genaamd Abu al-Baraa al-Mughrabi, is een rebel afkomstig uit Fez, de op één na grootste stad van Marokko, na Casablanca. Hij verliet één jaar geleden zijn thuisland en trad toe tot ISIS. Al-Rahimi werd doodgeschoten door het SNL in de stad Khan Touman op het platteland van Aleppo.

.

BakuAKICQAA3UQ2

Time ‘foto van het jaar’: terroristen van ISIS executeren een oorlogsgevangene in Keferghan nabij Aleppo.

.

Ba4Msy0CEAAtCAr

Hezbollah-strijder Qassim Mohammad Ghalmoush werd gedood aan het front in Qalamoun.

.

BaW-JKTCUAEqYp-

Abu Ja’afar an-Nabaki van de terreurorganisatie Jabhat al-Nusra werd gedood in Nabak in Qalamoun.

.

BaWk0VZIEAAVWIf

De Qalamoun is een gigantisch slagveld geworden met vele honderden doden onder zowel het SNL, Hezbollah als de terroristen. De tol om Qâra en Deir Attiyeh te veroveren op rebellen was enorm.

.

BZ1otQiIIAES940

Baby Zahra vluchtte uit Qalamoun met haar vader en moeder. Ze is drie maanden oud.

.

BahyI2lCIAAJSkY

De Qalamoun bergen.

.

Ba4YsYnIIAAGQHi

Een op 6 december 2013 gedode sjiitische strijder van Liwa Zulfaqar in Qalamoun.

.

Malik Imran.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: