Nieuws

Abu Qatada roept volgers op om de jihad voort te zetten


52921ec3a4534

Abu Qatada. (Archieffoto Breaking News Network)

Oproep tot de jihad in Syrië vanuit de Jordaanse gevangenis

BREAKING NEWS NETWORK – 24 november 2013 – De gedetineerde haatprediker Abu Qatada heeft zijn volgers in zijn eerste bevelschrift in jaren aangespoord door te gaan met de jihad in Syrië.

Qatada werd in juli Groot-Brittannië uitgezet en schreef vanuit zijn gevangeniscel in Jordanië zijn bevelschrift waarin hij zijn mede-extremisten opriep de ‘verovering’ van Jeruzalem niet op te geven.

Het bevelschrift werd op verschillende islamitische webstekken geplaatst en werd volgens de Britse krant de Sunday Times al minstens 12.000 keer gedownload.

Qatada beweert dat hij zijn instemming niet kon betuigen aan zijn jihadistische broeders toen hij in Engeland woonde, omdat hij daar restricties opgelegd had gekregen.

He bood zijn excuses aan omdat hij niet in staat was geweest zijn steun te betuigen aan de jihadisten die tegen de Syrische regering strijden.

Qatada, die ooit ‘de rechterhand van Osama bin Laden in Europa’ werd genoemd, gebruikte meerdere malen mensenrechtenwetgeving om zijn uitzetting uit Groot-Brittannië tegen te werken.

Tijdens de wettelijke strijd, die tien jaar duurde en de belastingbetaler twee miljoen pond (ongeveer 2,5 miljoen euro) kostte, beweerde hij dat hij in Jordanië geen eerlijk proces zou krijgen.

De radicale geestelijke werd eerder dit jaar Groot-Brittannië uitgezet nadat Jordanië een overeenkomst had ondertekend waarin stond dat bewijs, dat middels marteling verkregen werd, niet tegen hem gebruikt zou worden.

Qatada werd al eerder bij verstek veroordeeld en kreeg een levenslange gevangenisstraf met vijftien jaar zwaar lichamelijk werk opgelegd. De datum voor de nieuwe rechtszaak is nog niet bekend.

Hij wordt op dit moment vastgehouden in de Muwaqqar gevangenis, buiten Amman, waar hij een cel deelt met vijftien andere gevangenen.

Bron: Breaking News Network.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: