Nieuws

ISIS-terroristen ontvoeren 50 Koerden, executeren Iraakse journalist


ISILAL MANAR – 5 december 2013 – Terroristen van de zogenaamde ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS) hebben minstens 50 Koerden ontvoerd in de afgelopen drie dagen; tevens hebben ze een Iraakse journalist geëxecuteerd.

“In de afgelopen drie dagen heeft ISIS minstens 51 Koerden ontvoerd in de steden Minbej en Jarablus”, zei het in Londen gevestigde Syrische Waarnemingscentrum voor Mensenrechten.

Onder de gijzelaars waren negen kinderen en een vrouw, zei de Britse groep, eraan toevoegend dat er geen informatie is over waar ze naartoe zijn genomen.

Minbej en Jarablus bevinden zich in de provincie Aleppo; dat is de thuisbasis van de Koerdische minderheid.

De ontvoeringen komen weken nadat Koerdische strijders verder naar het oosten trokken in de Koerdische gebieden. Hierbij verdreven ze extremistische rebellen na gevechten die enkele maanden duurden.

In reactie hierop hebben de terroristen Koerdische gebieden van Aleppo belegerd, waar Koerdische strijders zwakker zijn, zei de directeur van het Waarnemingscentrum, Rami Abdel Rahman.

In juli ontvoerde ISIS zo’n 200 Koerdische burgers uit de Koerdische steden Tal Aran en Tal Hassel; eveneens in de provincie Aleppo. Slechts een paar van die gijzelaars zijn inmiddels vrijgelaten, zegt het Waarnemingscentrum.

Ondertussen, zei een waakhond van de persvrijheid donderdag dat extremistische rebellen een Iraakse freelance cameraman, werkzaam in het noorden van Syrië, hebben ontvoerd en geëxecuteerd.

“De executie van Yasser Faysal al-Joumaili was de eerste van een buitenlandse journalist in Syrië in de zogenaamd bevrijde gebieden“, zegt Soazig Dollet, hoofd van Reporters Without Borders. Hierbij verwijst hij naar het gebied dat niet gecontroleerd wordt door de Syrische regering.

Joumaili werkte sinds ongeveer tien dagen als freelance cameraman voor een – niet bij naam genoemd – Spaans medium in de door strijd verscheurde provincie Aleppo, zei Soazig.

Hij werd ontvoerd door ISIS-terroristen terwijl hij Syrië verliet en werd woensdag geëxecuteerd in de noordwestelijke grensprovincie Idlib, voegde ze eraan toe. Joumaili werkte eerder voor de Engelstalige versie van Al Jazeera en Reuters, zei Doullet.

Bron: Al Manar.

.

Ba6xDN_CUAAjWrE

De Iraakse cameraman Yasser Faysal al-Joumaili.

.

Yasser Faisal

De Iraakse cameraman Yasser Faysal al-Joumaili.

.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: