Nieuws

Syrië: Turkije blijft terroristen steunen en bewapenen


52a0bf78d2793BREAKING NEWS NETWORK – 5 december 2013 – Het Syrische ministerie van Buitenlandse Zaken en Expats heeft de voortdurende betrokkenheid van de Turkse autoriteiten bij de ondersteuning van gewapende terroristische groeperingen in Syrië ‘verwerpelijk’ genoemd.

Brieven aan de Verenigde Naties

In twee identieke brieven, gericht aan de secretaris-generaal van de Verenigde Naties (VN) en de voorzitter van de VN-veiligheidsraad, zei het ministerie dat de Turkse regering – volgens bevestigde en gedocumenteerde rapporten – opleiding en logistieke ondersteuning blijft bieden aan de gewapende terroristische groeperingen.

De Turkse autoriteiten bieden nog steeds veilige havens aan terroristen en faciliteren de stroom van terroristen en wapens naar Syrië, zeiden de brieven. “Dit vormt een flagrante schending van de internationale wettige resoluties, waaronder resolutie nummer 1373 van de VN-veiligheidsraad.”

Grensovergangen

Het ministerie noemt verschillende grensovergangen waar de Turkse autoriteiten de doorgang van terroristen en wapens vergemakkelijken, waaronder Bab al-Hawa, al-Fawz, Ein al-Bayda, Kherbet al-Jouz, al-Rihanieh, Ghazaleh, Tal al-Dahab en Atma.

Kinderen worden niet ontzien

Het ministerie zei dat de terreuraanslagen absoluut niet gestopt zijn en nog steeds gericht zijn tegen ziekenhuizen, onderwijsinstellingen, gebedsplaatsen en hoofdkantoren van diplomatieke missies, waarbij zelfs kinderen in hun scholen en schoolbussen niet ontzien worden.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken dringt er bij de internationale gemeenschap op aan om haar verantwoordelijkheid te nemen en onmiddellijk maatregelen te treffen op basis van de bevoegdheden tot het bestrijden van terrorisme gericht tegen het Syrische volk en de Syrische staat.

Bron: Breaking News Network.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: