Nieuws

Gerenommeerde Syrische acteur Salim Kallas overleden (VIDEO)


salim-kallas

Salim Kallas.

SANA – DAMASCUS – 2 december 2013 – De gerenommeerde Syrische acteur, Salim Kallas is op maandag op de leeftijd van 77 jaren na een lange strijd door ziekte overleden in zijn huis.

Op dinsdag krijgt hij zijn laatste rustplaats op de begraafplaats van Qaber Atqyeh na gebeden in de Musaab bin Omer moskee in de regio al-Baramika.

Salim Kallas werd op 13 januari 1936 in Damascus geboren. Hij begon zijn artistieke carrière door mee te spelen met universitaire studenten en vervolgens werkte hij bij het ​​nationale theater. Hij werkte voor de Syrische TV een jaar nadat deze werd opgericht en maakte er zijn tv-debuut in een tv-film getiteld ‘Asha’a al-Wada’a’ (Het afscheidsmaal).

De acteercarrière van Kallas groeide op het podium, de tv, in de bioscoop en op de radio. Op het podium trad hij op in De koopman van Venetië en Macbeth, terwijl hij op de radio een terugkerende performer in de populaire radioserie ‘Hokm al- Adala’ (Rechtvaardigheidsnorm) was.

Weliswaar speelde Kallas in slechts vier bioscoopfilms, maar zijn TV-carrière was uitgebreid. Die begon met de langlopende komedieserie ‘Maraya’ (Spiegels), waarin hij vanaf het eerste seizoen tot aan de meest recente reeks meespeelde. Dit leidde tot een lange carrière die over alle genres van de Syrische tv-shows was verspreid en het maakte van hem een steunpilaar van het medium en een volksfiguur.

Hij liet zijn vrouw, een zoon en vijf dochters achter.

Bron: SANA.

.

Eerbetoon aan Salim Kallas.

.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: