Nieuws

Vier busjes met explosieven onschadelijk gemaakt alvorens controle over al-Nabek (VIDEO)


Vier busjes met explosieven werden onschadelijk gemaakt alvorens regeringscontrole over al-Nabek.

.

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 10 december 2013 – Dat de drie bijzonderste vijanden van Syrië – Saudi-Arabië, Frankrijk en Israël – sterk aan kracht en invloed moeten inboeten, maakte de Vlaamse journalist Willy Van Damme reeds eerder duidelijk. (Lees: Iran – Een historisch akkoord en Slag om Qalamoen gebergte duurt voort)

Terreinwinst in Qalamoun voor de winter

Maar alvorens – vanaf 10 december – de eerste sneeuw en vriestemperaturen zich aandienden in Syrië, kon het Syrische nationale leger (SNL) toch een flinke slag thuishalen met de controle over de steden Qâra, Deir Attiyeh en al-Nabek in het Qalamoun gebergte op het platteland van Damascus. In de streek van Qâra daalden de temperaturen vannacht trouwens tot min drie met een gevoelstemperatuur van min acht graden celsius. Intussen verwacht men dinsdagnacht drie tot zes centimeter sneeuw en nog tien centimeter van dit ‘witte spul’ de volgende dagen in Qalamoun.

Busjes met explosieven

Voor het SNL de bovenhand kreeg in de stad al-Nabek en over de autoweg van Damascus naar Homs – na drie weken van intensieve gevechten en vele honderden doden aan beide kanten – moest het vier bestelbusjes met explosieven onschadelijk maken in al-Nabek (zie video hierboven).

.

In een YouTube-boodschap laten aan al-Qaida verbonden internationale huurlingen in Syrië weten dat zodra de oorlog voorbij is, zij zich gaan richten op de Verenigde Staten (VS) en Groot-Brittannië. We hebben zo’n donkerbruin vermoeden dat zij niet zullen aanschuiven bij de vredesonderhandelingen in Genève, zoals alle andere gewapende bendes: zij willen immers geen vrede, zij willen de islamitische heilstaat. Een reportage van onze collega’s van Press TV.

.

Malik Imran.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

%d bloggers liken dit: