Nieuws

Terroristen doden tientallen burgers in Adra (VIDEO)


 Tientallen burgers gedood en ontvoerd in Adra (Press TV).

 .

Nieuw bloedbad door terroristen op het platteland van Damascus

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 13 december 2013 Tientallen mensen werden gedood door aan al-Qaida verbonden rebellen op het platteland van de Syrische hoofdstad Damascus, meldden berichten. Schokkende beelden van het bloedbad waren te zien op een exclusieve video van Al Alam.

Volgens lokale bronnen vindt het geweld sinds woensdag plaats in Adra al-Omalia. Adra ligt op twintig kilometer ten noordoosten van Damascus. De stad heeft een bevolking van 100.000 inwoners, waaronder alawieten, druzen, christenen en soennitische moslims.

.

De bronnen voegden eraan toe dat rebellen aangesloten bij het aan de al-Qaida verbonden al-Nusra front en het zogenaamde Jaysh al-Islam (Islamic Front) de aanval uitvoerden.

.

Ten minste twintig alawieten werden gedood en een aantal anderen werden ontvoerd bij de aanval.

.

Terroristen doorzoeken alle huizen om te moorden

.

Vele regeringsambtenaren werden terechtgesteld en een dokter werd onthoofd door Jabhat al-Nusra. Bronnen in Adra zeiden dat rebellen zich van huis tot huis begeven op zoek naar christenen en alawieten, aldus de Syrische reporter Alaa Ebrahim. Minstens zeven alawitische families werden zo al uitgemoord, aldus Syrian Perspective. Volgens Ahmad al-Issa werden huizen met burgers erin door de terroristen in brand gestoken.

.

Hoofden van slachtoffers in bomen gehangen

.

Verschillende lichamen werden op de zaterdagmarkt gegooid en hoofden van slachtoffers in bomen gehangen, aldus meerdere lokale bronnen. De terroristen zetten ook sluipschutters en draagbare granaatwerpers in op de hoge gebouwen in Adra. Ze houden een groot aantal burgers in de kelders van deze gebouwen vast als menselijk schild, weten reporters van Friends of Syria.

.

Het nieuws werd intussen bevestigd dat de terroristen de familie van Abo Ibrahim uit Masyaf in hun huis opsloot om het daarna in brand te steken, omdat ze zich verzetten tegen de rebellen.

.

Een lijst van de bevestigde namen van enkele van de martelaren:

.

De held martelaar Idris Ibrahim: verzette zich en vocht tegen de terroristen met een groep dappere mannen in de buurt van de bakkerij; bij het laatste contact met hem, bevestigde hij de dood van 30 terroristen.

Martelaar Tawfiq Makhlouf en zijn familie.

Martelaar Abu Zaki Ahmad: afgeslacht met een mes.

Martelaar luitenant Ali Zureiq.

Martelaar arts Georges Makhoul: afgeslacht en zijn hoofd werd aan een boom gehangen.

Martelaar Haider al-Khatib.

Martelaar Hamza Ayub.

Martelaar Alaa Abu Younis.

Martelaar (onbekende naam), bijnaam Om Ali: Abo Ali Hasan’s vrouw.

.

Onbevestigde namen:

.

Taher.

Evan broers.

Ali Suleiman.

Abu Ibrahim en zijn familie: zijn huis en het hele gebouw werd in brand gestoken.

Abu Hussam Barini: eigenaar van een lokale kippenwinkel (ontvoerd).

.

Het aantal namen van de martelaren zal waarschijnlijk toenemen als gevolg van de onbekende namen voor veel van de lichamen te wijten aan de weinige bronnen.

.

Gevlucht voor de gruwel

.

Tientallen families ontvluchtten Adra donderdag en spraken over de vreselijke bloedbaden die gaande zijn in Adra door de terroristen. Ze liepen meer dan vijftien kilometer om de gruwel te ontlopen. Volgens Syrian Perspective zouden er tot 200 burgers gedood zijn in al-Sakaniyya in Adra. Syrian Youth English telde zes uur eerder ook al veertig doden in Adra, toen het bloedbad nog gaande was. Terroristen bleven toen volgens Sham FM, Hafir al-Tahta verder aanvallen, waar burgers zich verscholen voor deze door het buitenland gesteunde barbaren.

.

Arbeiders bakkerij gegijzeld

.

De terroristen namen volgens Ali Ali aan Breaking News Network bezit van de Adraa al-Omalia bakkerij, waar ze dertig ton meel stalen. Gewapende mannen gijzelden de arbeiders, aldus de directeur van de bakkerij. Het Syrische nationale leger (SNL) vecht momenteel met terroristen om de controle te herwinnen over de bakkerij. Doordat rebellen controle verwierven over Adraa, is ook de snelweg tussen Damascus en Aleppo geblokkeerd.

.

Politieagenten gedood

.

De rebellen vielen ook overheidsgebouwen en het hoofdbureau van politie in het gebied aan, waarbij ze een aantal politieagenten doodden.

.

De ontwikkeling kwam op het ogenblik dat het SNL succesvolle operaties in het hele land uitvoert.

Deze week veroverden Syrische regeringstroepen de strategische stad al-Nabek in de regio Qalamoun, vlakbij de grens met Libanon.

Legertroepen verwierven ook de controle over de strategische snelweg van Damascus naar Homs.

Syrië is in de greep van dodelijke onrust sinds maart 2011.

.

Het tijdschrift Foreign Policy waarschuwde dinsdag in een dossier voor de gevolgen van de aanwezigheid van duizenden buitenlandse huurlingen. Het vreest in een rapport de versterking van de ‘radicalen’ in hun thuislanden en ‘extremisten die banden hebben met het al-Qaida terreurnetwerk in Syrië’.

.

SNL neem voorbereidingen om Adraa opnieuw in te nemen

.

Het SNL lanceert een militaire operatie om Adra al-Omalia, de stad die werd overvallen door al-Nusra terroristen en er bloedbaden begingen tegen de bewoners, te heroveren.

.

De reporter van Breaking News Network op het platteland van Damascus benadrukte dat het SNL een operatie is gestart sinds de eerste uren van donderdagochtend en dat ernstige gevechten uitbraken tegen de gewapende rebellen in de stad.

.

De verslaggever benadrukte dat rebellen van het al-Nusra front hun misdaden voortzetten tegen de burgers naast het in brand steken van vele huizen.

.

Woensdag vielen honderden leden van het al-Nusra front de stad aan en begingen een bloedbad tegen inwoners op basis van namen. Een bloedbad dat dus nog steeds verder duurt.

.

Gevechten tegen terroristen

.

Bij gevechten om de controle over de residentiële stad Adra werden reeds tientallen terroristen gedood, waaronder terreurleider Abdul Rahman al-Halabi.

.

Twee kinderen komen om door de kou

.

Tenslotte nog ander triest nieuws. Volgens activisten kwamen twee kinderen om het leven door de koudegolf, die Syrië momenteel treft. Het zou gaan om de zes maanden oude baby Hussein Tawil uit Aleppo en een ander kind uit het dorp Rastan, zonder bijkomende details over dit slachtoffer, aldus LBC.

.

Het nieuws over Adra op de Syrische staatstelevisie vanaf 05:34.

.

Bronnen: Breaking News Network, Press TV, e.a.

.

BbT5wf_CcAAw51Q

Het kind Bashar Hassan werd samen met zijn ouders en twee andere kinderen van het gezin gedood door terroristen in Adra. Etnische zuivering.

.

BbTttynCAAAH9AM

Bshr Hassan werd op 11 december 2013 gedood toen terroristen Adra aanvielen.

.

BbT6vTGCMAASpsz

Tientallen burgers werden de voorbije twee dagen door terroristen gedood, die Adra op het platteland van Damascus aanvielen.

.

Ba46YoPCEAALwLg

Terroristen vernielden naar eigen zeggen zeven gepantserde voertuigen van het Syrische nationale leger (SNL) in Adra.

.

BZ3n0MsCYAAZ29w

Een kind-jihadist in Idlib in het noorden van Syrië. De foto is afkomstig van de ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS).

.

52a61178db62a

Gevechten vonden op 9 december 2013 plaats tussen de islamitische beweging Ahrar al-Sham en ISIS in de stad Maskanah op het platteland van Aleppo. Aanleiding voor de gevechten was de moord door Ahrar al-Sham op één van de terroristen van ISIS: Abu Yusef al-Ansari (foto) om onbekende redenen.

.

52a6da05647ca

Muhmmad al-Naseeb al-Swedee (Abu Mariam), een van de strijders van ISIS, oorspronkelijk afkomstig uit Koeweit, werd gedood tijdens gevechten met het SNL in de wijk al-Sheikh Saeed in Aleppo op 9 december 2013.

.

52a71ccb5da41

Razan Zaitouneh, een Syrische mensenrechtenadvocaat die werkt in het ‘Mensenrechtenschendingen Documentatiecentrum in Syrië’ (VDC), werd door onbekende gewapende mannen uit het hoofdkwartier van het centrum in de stad Duma op het platteland van Damascus ontvoerd, samen met drie activisten: Wael Hamadah, Nezem al-Hamadi en Samir al-Khalil.

.

52a8530b22c1b

ISIS ontvoerde Dr. Husain al-Sulaima, een van de leiders van de islamitische beweging Ahrar al-Sham, en de directeur van het ‘Tal Abiad kruispunt’ op het platteland van Raqqa.

.

52a88f40f0554

Muhsen al-Ndeelah al-Mree, genaamd ‘Abu al-Dardaa al-Qatari’, één van de rebellen van de beweging Sham al-Islam, uit Qatar, werd gedood tijdens gevechten met het SNL nabij het al-Kindi hospitaal in Aleppo op 10 november 2013.

.

52a999613a7ca

Een van de voertuigen, die met een booby-trap bom werd opgeblazen door terroristen van ISIS nabij de toegang tot het Thunderbolt kamp op het platteland van Deir al-Zour.

.

Malik Imran.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: