Nieuws

Syrië levert bijkomende inspanningen voor personen met een handicap


BP9SIFrCYAAHwWI

De Syrische Esraa leert opnieuw lopen met de hulp van Handicap International.

SANA – 4 december 2013 – De Syrische minister van Sociale Zaken Kinda al-Shammat bevestigde de inzet voor de ondersteuning van mensen met een beperking op alle terreinen en verzekerde ervoor te zorgen dat ze de zorg krijgen die ze nodig hebben op het gebied van behandeling, opleiding en integratie in het economische en sociale leven.

Tijdens een evenement dat gehouden wordt op woensdag in het Dama Rose Hotel ter gelegenheid van de Internationale Dag van Mensen met een Handicap, zei al-Shammat dat de huidige crisis in Syrië veel mensen met een handicap beroofd zijn van het ontvangen van een fysieke behandeling en opleiding als gevolg van terreuraanslagen die zorgcentra vernietigde en de economische sancties tegen het Syrische volk.

De minister zei dat de bijzondere wet op de arbeidsongeschiktheid op een wijze zal worden opgesteld die voldoet aan de internationale normen en dat deze zal helpen bij het verbeteren van de omstandigheden van mensen met een handicap in Syrië. Er komt een wettelijk kader voor hun integratie en om hen de diensten aan te reiken die zij nodig hebben.

Op zijn beurt zei regiodirecteur Jan Thomas Hiemstra van het VN-Ontwikkelingsprogramma (UNDP) dat de huidige gebeurtenissen in Syrië een negatief effect hebben gehad op mensen met een handicap, met name vrouwen en kinderen. Veel van deze mensen verloren hun familieleden en bronnen van inkomsten. Er wordt gepleit voor het verenigen van de inspanningen om hen te helpen.

Hiemstra zei dat het VN-verdrag inzake de rechten van personen met een handicap bepaalt om hen te beschermen tijdens crises. Het UNDP besteedt bijzondere aandacht aan mensen met een handicap door het toekennen van middelen om hen opnieuw te activeren in de samenleving.

Deelnemers aan het evenement bespraken het wetsontwerp inzake handicaps, dat 25 artikelen over het voorzien van diensten voor mensen met een handicap omvat.

Een aantal personen met een handicap werden gehuldigd omdat ze uitblonken op verschillende gebieden en een filmpje werd getoond van de resultaten van Syriërs met een beperking op Paralympics.

H. Sabbagh.

Bron: SANA.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: