Nieuws

Turkije: 500 Turken vechten met het al-Nusra front in Syrië


121005032319-syria-rebels-rocket-launcher-story-top

Rebellen in Syrië met een meervoudige granaatwerper in Tal Abyad, een Syrische stad vlakbij de Turkse grens. (Foto: CNN)

ISLAM TIMES – 27 november 2013 – Turkije beweert dat ongeveer 500 Turkse onderdanen zich hebben aangesloten bij het met al-Qaida geassocieerde al-Nusra front om tegen de regering van de Syrische president Bashar al-Assad te vechten. 

Volgens een recent onderzoek, gepubliceerd door het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken, werden sommige van deze burgers getraind in al-Qaida trainingskampen in Afghanistan en Pakistan. Dit meldde het Turkse dagblad ‘Today’s Zaman’ op dinsdag.

Het rapport, dat gebaseerd is op informatie die verkregen werd van de ‘National Intelligence Organization’ (geheime dienst) en het ‘National Police Department’, geeft aan dat een aanzienlijk aantal Turken werden gedood tijdens gevechten tussen de door het buitenland gesteunde rebellen en regeringstroepen.

Sinds 2011 heerst in Syrië dodelijk onrust. Volgens rapporten worden de rebellen in Syrië gesteund door het Westen en hun bondgenoten, met name door Qatar, Saudi-Arabië en Turkije.

Volgens de Verenigde Naties (VN) werden er meer dan 100.000 mensen gedood en miljoenen ontheemd door het geweld.

Recent heeft de VN gewaarschuwd voor de humanitaire situatie in Syrië. Er zouden meer dan negen miljoen mensen in nood zijn voor dringend hulp, wegens de situatie in het land, aldus de organisatie.   

Bron: Islam Times.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: