Nieuws

De Nationale Verdediging in Syrië (VIDEO)


Documentaire over de Syrische Nationale Verdediging.

.
MEDIAWERKGROEP SYRIË – 21 december 2013 – Syrië, momenteel een van de onveiligste landen ter wereld, was in 2010 volgens RealClearWorld het 5de veiligste land ter wereld. Wat is er nu gebeurd? Hoe komt het dat het een jaar later al een van de onveiligste landen werd en de situatie daar elk jaar erger en erger werd? Was het de regering die opeens gek werd en onschuldige burgers afslachtte? Wat is er aan de hand in Syrië?

Goede vraag, maar daarvoor moeten we eerst terug in de tijd. Naar begin 2003, toen de westerse landen – onder andere de VS en Groot-Brittannië – de Irakese president Sadam Hussein ervan beschuldigden massavernietigingswapens te bezitten. Ze hebben destijds een mediaoorlog tegen Sadam Hussein en Irak gevoerd en totale vernietiging van de Irakese welvaart was het resultaat. Tien jaar later is er nog altijd bloedvergieten in Irak en elke dag is er wel een zelfmoordaanslag. Was het de moeite waard? Was het de moeite waard om voor massavernietigingswapens Irak volledig te verwoesten en de bevolking hun toekomst af te nemen,? Oh, wacht even, welke massavernietigingswapens? Ze werden nooit gevonden. VS en Groot-Brittannië vielen Irak binnen voor olie en macht in het Midden-Oosten.
.

NDF2

Lid van de Nationale Verdediging droogt tranen van een Syrische burger.

.

‘De Syrische Revolutie’

Het was maart 2011 toen we hoorden dat in Syrië de revolutie uitgebroken is. Niemand kon het geloven. Waarom? Al snel bleek dat het niet om vrijheid ging, maar om de agenda’s van enkele landen zoals VS, Frankrijk, Qatar, Saudi Arabië en Turkije.  Syriërs zagen dat in en bleven pal achter de regering staan. Velen, die gebrainwasht werden, kwamen later terug aan de kant van de regering staan.

.

Het Syrische Nationale Leger (SNL)

In het begin kregen de veiligheidsdiensten, politie en het SNL veel kritiek omdat ze zogezegd onschuldige mensen zouden doden. Eerst kregen de soldaten van het SNL bevel om niet terug te schieten op mensen die wapens hadden en ze tegen hen gebruikten. Hierdoor zijn er veel soldaten gedood, maar juist hierdoor hebben de Syriërs vertrouwen gekregen in het SNL en de Syrische regering en wisten ze dat het niet om een volksopstand ging, maar om door het buitenland betaalde en gesteunde terroristen.

Terroristen bezorgden aan steden en dorpen veel leed. Ze ontvoerden meisjes, die ze verkrachtten en later vermoordden als ze hen niet meer nodig hadden. Ze vernielden, plunderenden en staken kerken en moskeeën in brand. Ze onthoofden vele onschuldige burgers wegens hun geloof. In de meeste gevallen vielen de terroristen steden en dorpen aan waar het SNL niet aanwezig was en die dus weerloos waren. Later kwam het SNL en werden de dorpen en steden weer bevrijd. De burgers konden weer normaal leven.

.

1472910_642197499156553_1881519149_n

Verdediger van het Syrische volk, het Syrische Nationale Leger.

.

De Nationale Verdediging

Omdat het SNL niet overal kon zijn, was er nood aan een Nationale Verdediging: een groep mensen die hun eigen steden, dorpen, wijken gingen verdedigen in samenwerking met het SNL.

Wie zijn die mensen van de Nationale Verdediging en wat is hun doel?

Net zoals jij en ik willen we allemaal veilig en wel leven. We willen niet dat onze familieleden iets overkomt. Zeker geen verkrachtingen, martelingen of onthoofdingen. De Nationale Verdediging zijn mensen net zoals jij en ik, die een training gaan volgen met de hulp van het SNL, om daarna de wapens op te nemen en zich te verdedigen tegen de terroristen.
.

NDF

Het is koud, er is sneeuw, maar toch blijven leden van de Nationale Verdediging auto’s controleren. Zo vermijden ze dat er terroristen binnen kunnen komen in veilige buurten.

.

Ondertussen zijn er vele groepen in Syrië en opmerkelijk is dat het niet alleen mannen zijn, maar ook vrouwen. Velen, die hun man, broer of vader kwijtgeraakt zijn, voelen zich geroepen om hun land te verdedigen.

Dit vertelde Noor Mohammad Najm, een lid van de Nationale Verdediging:
“Ik ben een lid van de Nationale Verdediging en ik vecht aan de kant van het SNL tegen de terroristen. Ik kwam niet vechten voor geld of erkenning. Ik kom hier vechten als een jonge man die zijn land wil verdedigen. Het is voor mij een grote eer om dit te doen. Hiervoor waren we allemaal gewone burgers en we leefden normaal. We gingen naar school en werk. Maar toen zagen we wat de buitenlandse terroristen in samenwerking met enkele Syrische verraders Syrië aandeden. Ik voelde me net zoals vele duizenden geroepen om de wapens op te nemen en mijn land te verdedigen. Net zoals alle leden van de Nationale Verdediging heb ik me vrijwillig aangemeld. We zijn opgeroepen om onze land te verdedigen, zonder religieuze bedoelingen, gewoon om Syrië te verdedigen tegen de terroristen. Zolang mensen zoals wij bestaan zal Syrië nooit knielen. Wij zijn doodgewone Syrische burgers, we leven en wonen in Syrië. Ons doel is een veilig Syrië zonder terreur. “

Zo zijn er duizenden vrouwen als Noor. Ze vechten niet enkel voor hun vrijheid, maar ook omdat ze geloven dat het bloed van de Syrische martelaren niet voor niets gevloeid heeft. Ze zullen blijven vechten totdat Syrië de totale overwinning op alle terroristen behaald heeft.

.

Eben Derik

Advertenties

Reacties

Een gedachte over “De Nationale Verdediging in Syrië (VIDEO)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: