Nieuws

Seymour M. Hersh: Obama loog over gifgasaanval Syrië


Intro Liegebeest.

MEER VRIJHEID BLOG – 9 december 2013 – De meest vooraanstaande onderzoeksjournalist ter wereld, Seymour M. Hersh, heeft flink uitgehaald naar de Amerikaanse president Obama, die welbewust misleidende informatie heeft verspreid betreffende de gifgasaanval in een buitenwijk van Damascus.

Zo werd verzwegen dat de al-Nusra rebellen eveneens toegang hadden tot sarin, het gifgas dat, zo bleek uit later VN-onderzoek, gebruikt werd bij de aanval op 21 augustus 2013. In plaats daarvan selecteerde de Amerikaanse regering bewijs dat de schuld in de schoenen van president Assad schoof om een militaire interventie te rechtvaardigen. Obama deed daarbij voorkomen dat er brede eensgezindheid onder de inlichtingendiensten was over de schuld van de Syrische leiding, terwijl er in werkelijkheid grote vraagtekens bestonden. Dit leidde tot grote ergernisin de hoogste kringen van het militair- en inlichtingenwezen

Hersh sprak met een hooggeplaatste inlichtingenofficier die de gebeurtenissen een ‘list’ noemde. Zo werd de volgorde en timing van de beschikbare informatie verdraait om de indruk te wekken dat de Amerikaanse regering rechtstreeks informatie had vergaard over wat er zich had afgespeeld. Een andere inlichtingenofficier ondersteunt deze lezing en stelt dat de Amerikaanse regering compleet verrast was door de aanval en de video’s die op Youtube, Facebook en andere sociale media langzaam binnendruppelden. Hieruit kan worden afgeleid dat er geen enkel direct bewijs voorhanden was. Dit terwijl de VS, zoals blijkt uit de onthullingen van NSA-klokkenluider Snowden, daar alle technische middelen voor heeft en zelfs over een preventief alarmsysteem beschikt dat waarschuwt als de Syrische leiding hun chemisch wapenarsenaal in stelling brengt, welke in het verleden effectief gebleken is.

Ook sprak Hersch met een hoogleraar MIT, die de raket had onderzocht en concludeerde dat deze lokaal vervaardigd was. Een ander onderzoek van de New York Times wees al uit dat zo een raket slechts een afstand van twee kilometer kan bereiken, hoewel de raket van acht kilometer zou zijn afgevuurd.

Christopher.

Seymour M. Hersh · Whose sarin? · LRB 8 December 2013.

Bron: Meer Vrijheid Blog.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: