Nieuws

Terrorist bekent: ik kreeg bevelen van een Saudische inlichtingenofficier


20131206-225813_h516350

Maher Jihad Teklos, een terrorist die opgepakt werd, bekent alles.

.

SANA – 6 december 2013 – De terrorist Maher Jihad Teklos heeft toegegeven dat hij misdaden begaan heeft op vraag van een Saudische inlichtingenofficier. Deze misdrijven betreffen het aanvallen van overheidsinstellingen en het ontvoeren van burgers om losgeld te krijgen.

In bekentenissen in uitzendingen op de Syrische tv gaf Teklos te kennen dat hij afkomstig is uit al-Tal, een dorp op het platteland van Damascus. In de zes jaar dat Teklos in Saudi-Arabië gewerkt heeft, heeft hij officier Mohammad al-Hwaish van de Saudische inlichtingendienst leren kennen.

De terrorist zei dat al-Hwaish hem aangeworven heeft in ruil voor 3.500 Saudische Riyal’s per maand. Daarbij is Teklos geïnstrueerd om het hoofd van de ‘militaire raad’ in al-Tal, Ahmad Shamo, te ontmoeten.

Teklos beweerde dat hij door Shamo is doorverwezen naar een andere man die hem trainde in het gebruik van vuurwapens. Toen een groep terroristen de veiligheidsdienst in al-Tal aanviel, kreeg Teklos het bevel om een barricade op te zetten ter voorkoming van versterking op de plaats van de terroristische aanval.

Hij zei verder dat al-Hwaish 10 miljoen Saudische Riyals aan terroristen betaald heeft om de voornoemde aanval uit te voeren. Het geld is in termijnen naar Shamo verstuurd. Aan de anderen liet hij weten dat hij het geld gebruikt om wapens te kopen.

Teklos gaf aan dat hij en zijn cohort vijf mensen ontvoerd hebben, namelijk: Atef al-Lal, Omar Rajha, Ahmad al-Swadi, Omar al-Basha and Mohammad al-Amous. Vervolgens hebben ze met de families van de ontvoerden onderhandeld om losgeld te krijgen. Ze eisten een bedrag van SYP 7 miljoen van elk van de families.

Nadat het Syrische Nationale Leger het dorpje al-Tal binnentrad, hebben de terroristen zich teruggetrokken en zich gedurende twee maanden verstopt in een villa dichtbij Talfita. Gedurende deze twee maanden hebben Shamo en de andere terroristen drie vrachten wapens uit Libanon gebracht. Deze vrachten bevatten ondermeer AK-47 geweren, RPG’s en mortiergranatenwerpers.

Daarna verstopten Teklos en zijn cohort zich in een huis in Deir al-Makran gedurende twee maanden. Vervolgens zijn ze teruggekeerd naar al-Tal om een nieuwe gewapende groep te vormen. Dat was het moment waarop Teklos opgepakt werd.

In Syrië vechten er heel veel Saudi’s tegen de regering, ze plegen ernstige misdaden tegen de mensheid. Groot deel van hen zijn ter dood/levenslang veroordeelde criminelen, die toelating krijgen om naar Syrië te gaan.

Onlangs bevestigde Dr. Jaafari de aanhouding van 300 Saudi’s en de dood van duizenden.

.

Bron: SANA.
.

Eben Derik

Advertenties

Reacties

Een gedachte over “Terrorist bekent: ik kreeg bevelen van een Saudische inlichtingenofficier

  1. Dit is op oogenhand herblogd.

    Geplaatst door oogenhand | 19 december 2013, 16:49

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: