Nieuws

Terroristen gebruiken op grote schaal menselijke schilden in Adra en Aleppo


BRWAhmFCYAAvcbl

Syrische kinderen worden door al-Qaida en terroristen als menselijk schild gebruikt in Aleppo.

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 24 december 2013 – Terroristen in Syrië gebruiken sinds het begin van de onrust in maart 2011 massaal burgers als menselijk schild. Het inzetten van burgers en kindsoldaten en het schuilen in bewoonde gebieden, in burgerwoningen, scholen en ziekenhuizen zijn ernstige schendingen van de Conventie van Genève, waaraan terroristen in Syrië zich schuldig maken.

Tachtig executies door rebellen in Adra

Volgens Farsnews gebruiken terroristen menselijke schilden in Adra op het platteland van Damascus om de opmars van het Syrische nationale leger (SNL) te stuiten. Rebellen van het al-Nusra front en Jaysh al-Islam gijzelen burgers aan de uithoeken van de stad Adra als menselijk schild tegen het SNL. De 1.000 tot 1.500 rebellen maakten zich in deze stad met 20.000 inwoners ook schuldig aan minstens tachtig terechtstellingen van burgers.

Menselijke schilden in Aleppo

IMAGE634792572417457969

Terroristen gebruiken burgers als menselijk schild in Syrië.

Russia Today meldde dat Rusland furieus is over het gebruik van menselijke schilden door terroristen in de Noord-Syrische stad Aleppo. Deze criminelen gijzelen in hun schuilplaatsen burgers om ongestoord verder te gaan met hun mensenrechtenschendingen. In rebellengebied worden massaal medische instellingen, infrastructuur en allerlei faciliteiten vernietigd. Voor Rusland is het duidelijk dat men niet eenzijdig de Syrische president en het SNL de schuld kan geven van alle oorlogsgeweld. Door het gebruiken van burgers als menselijk schild zijn er onder de honderden doden, die recent in Aleppo vielen door regeringsbombardementen op schuilplaatsen van terroristen, ook een aanzienlijk aantal burgers, waaronder vrouwen en kinderen.

Zware oorlogsmisdaad

Dit gebruik van burgers als menselijk schild is een bijzonder zware oorlogsmisdaad, maar jammer genoeg een dagelijkse praktijk door voornamelijk buitenlandse huurlingen in rebellengebied. Burgers die het al zwaar te verduren hebben door de bezetting door rebellen, aanslagen, zelfmoordaanslagen, foltering, massale terechtstellingen en ontvoeringen worden nu ook een levend schild, waarachter laffe terroristen zich schuilhouden om hun eigen hachje te redden.

Zijn dit nu de ‘helden’ waarnaar onze media zo opkijken?

Malik Imran.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: