Nieuws

Iraakse luchtmacht komt in actie tegen terroristen (VIDEO)


De Iraakse luchtmacht bestookte een konvooi van terroristen op 25 december 2013.

.

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 26 december 2013 – Het Iraakse leger vernielde twaalf voertuigen van terroristen en kon drie opstandelingen vatten nabij de Syrische grens, volgens het medium Alqaem.

De Iraakse luchtmacht vernietigde het konvooi van de terroristen in de ochtend van 25 december 2013.

Hellfire raketten en drones

Intussen maakte The New York Times bekend dat de Verenigde Staten (VS) tientallen Hellfire raketten en onbemande vliegtuigen of drones voor verkenningsopdrachten naar Irak stuurden. Die moeten helpen bij het bestrijden van de geweldexplosie van door al-Qaida gesteunde opstandelingen, die terrein winnen in het westen van Irak en in buurland Syrië. De wapenleveringen komen er na een ontmoeting tussen de Iraakse premier al-Maliki en de Amerikaanse president Barack Obama vorige maand in Washington.

Oorlogsverklaring aan terroristen

De Iraakse premier al-Maliki verklaarde de oorlog aan de terroristen. Hij wil op zeven dagen tijd de terroristen van de ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS) verslaan in de westelijke Iraakse provincie Anbar. Maliki waarschuwde demonstranten in deze provincie om de nabijheid van schuilplaatsen van terroristen te verlaten, zodat enkel al-Qaida rebellen zullen worden geraakt door de Iraakse luchtmacht. De Iraakse Eerste minister maakte duidelijk dat het nu afgelopen moet zijn met deze terreur in zijn land.

Het oorlogsgeweld in Irak kostte in 2013 minstens 8.000 Irakezen, waarvan 952 veiligheidsagenten, het leven volgens de Verenigde Naties.

Terreuraanslagen

Bij terreuraanslagen in christelijke regio’s in de Iraakse hoofdstad Bagdad kwamen met Kerstmis meer dan veertig mensen om het leven.

Malik Imran.

.

BcW7x5LIcAAfIDz

Een Iraaks legerkonvooi op weg naar de westelijke provincie Anbar om terroristen van de ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS) aldaar te bestrijden.

.

BcaG3WrCYAAzWhJ

Bij terreuraanslagen in christelijke regio’s in de Iraakse hoofdstad Bagdad kwamen met Kerstmis 2013 meer dan veertig mensen om het leven.

.

BcWFMMmCEAAeClF

Bij terreuraanslagen in christelijke regio’s in de Iraakse hoofdstad Bagdad kwamen met Kerstmis 2013 meer dan veertig mensen om het leven.

.

BcakE1RCMAAczmg

De Iraakse luchtmacht kan voortaan Hellfire-raketten inzetten tegen terroristen.

.

qHDvjDvI

De Iraakse luchtmacht beschikt voortaan ook over Russische MI-35 helikopters om in te zetten tegen terroristen in Irak.

.

BcR7iV2CYAALviw

Marwan Asadi raakte in december 2013 gewond in Daraya in Damascus. Hij vocht bij het Iraakse sjiitische ‘Rapid Intervention Regiment’.

.

BcYAHaaCIAAN1wI

Een tank van ISIS opgemerkt bij hun offensief in de Syrische provincie Deir al-Zour.

.

Malik Imran.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: