Nieuws

Iraakse Baathisten scharen zich aan de kant van salafisten in Syrië


BZDjBV1IAAAa8j0ISLAM TIMES – 16 december 2013 – Recente rapporten uit Syrië wijzen op het bestaan van diverse trainingskampen in Doha in Qatar, waar jihadistische salafistische groepen worden opgeleid.

De leden van de Baathpartij zouden nu actief rebellen opleiden in Qatar in voorbereiding op hun inzet in Syrië, waar ze zullen vechten tegen het Syrische nationale leger (SNL) en verder onveiligheid verspreiden, meldde Islam Times.

Alle middelen worden ingezet

Qatar en zijn bondgenoten in de regio die terreurmilities in Syrië steunen, zijn bereid om eender welke middelen en wapens te gebruiken tegen de Syrische legitieme regering.

De verhuizing wordt door militaire deskundigen ter plaatse begrepen als een wanhopige poging van Saudi-Arabië en het Westen om zich te verzetten tegen president Assad. Hij staat sterk door de steun van zijn volk en de toewijding van zijn militairen. Ook slaagde de Syrische regering de voorbije maanden erin om veel terrein tegen takfiri milities te herwinnen.

Werving van nieuwe jihadisten

Bezeten om zijn strijd tegen de Syrische republiek te winnen, werft Qatar actief nieuwe strijders voor de onwettige oorlog, onder aanroeping van Pakistaanse, Jemenitische en Afghaanse terroristen om mee te doen aan de strijd tegen de beloften van goud en valse glorie.

Uit bronnen is gebleken dat een van de belangrijkste kampen direct grenst aan de ambassade van Bahrein in Doha.

Iraakse officieren

Bronnen verklaarden dat de Qatarese inlichtingendiensten samenwerkten met twee officieren van het ontbonden leger van Saddam Hussein. De officieren hielden toezicht op de leiding van het centrum, evenals de werving en opleiding van strijders.

Rebellen werden naar verluidt binnengesmokkeld met een werkvisum voor Qatar. Qatar richtte zich tot arme landen om huurlingen aan te werven en in te spelen op de ellende en armoede van deze mensen om hun agenda te bevorderen. Qatar deed ook een beroep op de hulp van geestelijken en geleerden om de salafistische religieuze dogma’s te promoten.

Bron: Islam Times.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

%d bloggers liken dit: