Nieuws

Syrië: nieuwsoverzicht van 27 december 2013


BcgAgb6CYAALP5G

De voormalig Libanese minister van Financiën Mohammad Shatah kwam op 27 december 2013 om het leven bij een bomaanslag in de Libanese hoofdstad Beiroet.

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 27 december 2013 – Een overzicht van de gebeurtenissen van vandaag, 27 december 2013.

.

Syrië

Volgens een bron bij de Belgische veiligheidsdiensten heeft al-Qaida in Syrië tot vijfduizend jihadisten met een Schengenpaspoort. Lees: “Tot 5.000 jihadisten met een Schengenpaspoort”

De voormalige Libanese minister van Financiën, Mohammad Shatah, een senior medewerker van voormalig premier Saad Hariri werd vrijdag gedood in de Libanese hoofdstad Beiroet. Lees: Voormalige minister gedood door autobom in Beiroet. Onder de gedode burgerslachtoffers bevond zich eveneens de Libanees-Armeense Kevork Dakhdanjian (geboren in 1938).

Moskou geeft twee miljoen dollar aan het fonds van de Verenigde Naties (VN) voor de vernietiging van de chemische wapens van Syrië. (BNN) Volgens de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergey Lavrov, worden de standpunten van de westerse landen inzake Syrië ‘meer realistisch’. (BNN)

.

Aleppo

Al Mayadeen: 18 terroristen, waaronder hun leider, werden gedood in de regio al-Mashaad in Aleppo.

Terroristen bestookten de regio al-Jamiliya met mortieren. Hierbij vielen vijf doden en negentien gewonden, volgens @SyrianLion_

Het Syrische nationale leger (SNL) verwierf de controle over de regio’s al-Jbanat en al-Sheikh Maqsoud in Aleppo, na het verdrijven van gewapende mannen aldaar. (BNN)

Het SNL verwierf de volledige controle over de heuvel van al-Zarzour in Anakarin, ten oosten van Aleppo. (Syrian Lion) (Damascus Online)

Een zelfgemaakte raket kwam terecht op de wijk Saif al-Daulah in Aleppo, waarbij burgers gewond raakten. (BNN)

Het SNL kon Hananu, Anadan en de industriezone in Aleppo omsingelen. Terroristen aldaar kunnen geen enkele kant meer op. (Syrian Perspective)

Zeven media-activisten werden vandaag ontvoerd in Aleppo. (Syria Newsdesk)

.

Damascus

Al-Watan: Bij ‘huis aan huis operaties’ woensdag in Adra, in het noordwesten van Damascus, werden 57 terroristen gedood. Eén dag na een wapenbestand, braken opnieuw gevechten uit in de stad Moadamiyet al-Sham. Een imam werd vermoord in de provincie Damascus, na het verlaten van de moskee na het avondgebed, aldus het Syrische persagentschap SANA. (The Daily Star)

Tientallen rebellen van het al-Nusra front werden gedood tussen de steden Maaloula en al-Qastal op het platteland van Damascus. Andere gewapende mannen werden door het SNL opgepakt. Bij deze hinderlaag van het SNL kon geen enkele rebel ontkomen. (BNN) De oppositie spreekt over 60 doden, waaronder Saudi’s, Tsjetsjenen en andere nationaliteiten, terwijl activisten van de regering het hebben over ongeveer honderd dode rebellen bij deze actie door het SNL, Hezbollah, de nationale verdediging en Hind helikopters. ‘150 dode en gewonde terroristen werden door het SNL overgebracht naar al-Qastal’, volgens @Navsteva en @KeepingtheLeith. – Schokkende beelden van na deze veldslag in deze (VIDEO).

Zeven mortiergranaten kwamen terecht nabij het Panorama in Damascus met enkel materiële schade. (Sham FM)

Het SNL kreeg controle over de steden al-Buhayria en Deir Salman (kaart) in Oost-Ghouta op het platteland van Damascus. (Syrian Lion)

Bloudan in de Qalamoun bergen op het platteland van Damascus is onder controle van het SNL. Alles is er opnieuw rustig en veilig. (Syrian Perspective)

Na dagen van intense gevechten kreeg het SNL controle over de districten vijf, acht en negen in de stad Adra. Bij de gevechten zouden 700 rebellen gedood zijn. (Syrian Perspective)

.

Homs

In de stad Homs werd een vrouw gedood en raakten dertien burgers gewond door een aanval met een mortiergranaat op het residentiële district al-Mahatta. (BNN)

.

Idlib

Drie burgers werden gedood en vier anderen raakten gewond door een mortiergranaat die gewapende mannen afvuurden en terecht kwam in de Thalathenstraat, ten zuidwesten van de stad Idlib. De granaat raakte het paleis van de gouverneur en veroorzaakte schade aan dit gebouw. (BNN)

Al-Za’faraan: Een leider van Jabhat al-Nusra werd gedood samen met drie rebellen. Hun 23mm kanonnen werden onschadelijk gemaakt. Nabij de luchtmachtbasis van Abu Dhuhoor werden zeven terroristen gedood. Het ging om allen buitenlanders uit Tsjetsjenië en Dagestan. (Syrian Perspective)

Terroristen plaatsen een bom nabij een kerk in Idlib, waarbij twee gewonden vielen. Er was ook materiële schade. (Syrian Lion)

.

Raqqa

Het SNL nam een groot deel van al-Safsafeh nabij de stad al-Tabqah op het platteland van Raqqa in bezit. (Syrian Lion)

.

BcgDZBiCcAAHVhl

Massabijeenkomst in Abu Kamal met vlaggen van Jabhat al-Nusra voor de executie op basis van de sharia van moordenaar Yasir al-Awad. Abu Kamal is een stad in het oosten van Syrië aan de rivier de Eufraat nabij de Iraakse grens.

.

Bcf_q5nCYAAIsdM

Verklaring door de terreurorganisatie Jabhat al-Nusra in Raqqa, die oproept tot de vrijlating van amir (‘prins’) Abu Sa’ad al-Hadrami van gevangenschap door de ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS).

.

BcaCKEoCAAAm9IR

Concert van Hussein El Deek in Damascus.

VIDEO: Hussein El Deek – Gheirik Ma Bekhtar.

.

BcgXvsTCIAAaTGM

Een recente kaart van 27 december 2013 van het front in Oost-Ghouta op het platteland van Damascus. (Klik op de foto voor een groter beeld.)

.

BcgSY72CcAEBLfL

Kerstversiering in Azaa in Damascus.

.

BcgQxCAIAAAcFID

Een nieuwe kaart, vrijgegeven door de Koerdische Veiligheidscomités (YPG), over de recente terreinwinst tegen ISIS in het noordoosten van Syrië. De Koerden hebben een centraal verenigd leger – de YPG – en andere milities dienen zich bij de YPG aan te sluiten. Ook beschikken ze over duizenden Iraakse vrijwilligers die klaarstaan om bij te springen bij het verdedigen van de Koerdische autonome regio’s in Syrië en te strijden tegen terroristen. (Klik op de kaart voor een groter beeld.)

.

1533954_677781408910573_1393899280_n

Een Indonesische terrorist in Syrië.

.

999803_677761492245898_578325787_n

Een jongen met de Syrische vlag.

.

1483284_677764055578975_1832478762_n

Luitenant Gazi Kassim van het SNL werd geboren in 1986 in een van de dorpen in Lattakia. Deze held stierf bij het verdedigen van zijn vaderland. Hij sneuvelde op 18 augustus 2013 in Lattakia in een open strijd met de terroristen. Gazi Kassim trouwde op 30 augustus 2012. Hij zag nooit zijn zoon, die een maand na zijn dood geboren werd. De jongen werd vernoemd naar zijn vader en in overeenstemming met die zijn wensen, kreeg de jongen onmiddellijk na zijn geboorte een militair uniform.

.

1507155_408639635937285_113555878_n

Het SNL bestormde talrijke schuilplaatsen van rebellen in de provincies Idlib en Aleppo en kon daarbij tientallen rebellen doden. – http://english.farsnews.com/newstext.aspx?nn=13921005000652http://english.farsnews.com/newstext.aspx?nn=13921003000346

.

Bcgjz_gCUAAFEbM

Een auto van terroristen werd door het SNL vernietigd in Binnish in de provincie Idlib.

.

BcfzHSxCUAAGFV1

In Deir Suleiman station in Oost-Ghoua, onder controle van het SNL.

.

BcfD_u4CcAE6XEV

Het kind Abdul Rahman Haroun werd op 27 december 2013 door terroristen gedood in Adra op het platteland van Damascus.

.

BcC6gHrCUAAetWR

De rebel die zichzelf op 21 december 2013 opblies in Adra op het platteland van Damascus.

.

BcC1PWTCYAA6hIw

Shamil al-Ansari voerde op 21 december 2013 een zelfmoordactie uit in Adra.

.

Mallik Imran.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: