Nieuws

Voormalige minister gedood door autobom in Beiroet


236587_mainimg

Brandweermannen doven het vuur van brandende auto’s op de plaats van de ontploffing in Beiroet op vrijdag 27 december 2013. (Foto: The Daily Star/Hasan Shaaban)

THE DAILY STAR – 27 december 2013 – De voormalige Libanese minister van Financiën, Mohammad Shatah, een senior medewerker van voormalig premier Saad Hariri werd vrijdag samen met vier anderen gedood door een auto bomexplosie in Downtown Beiroet in Libanon, vertelde met zekerheid een bron aan de Libanese krant The Daily Star.

70 mensen raakten gewond bij de explosie die gericht was tegen de colonne van Shatah toen deze door de centrale wijk van de Libanese hoofdstad reed rond 09:45 uur.

De moord komt weken voor het proces tegen vier Hezbollah verdachten door het Speciaal Tribunaal voor Libanon; het onderzoek naar de moord op oud-premier Rafik Hariri in 2005 .

Shatah, 62 jaar, was op weg naar een bijeenkomst van de ’14 maart coalitie’ in de residentie van oppositieleider Saad Hariri in Downtown Beiroet. Mohammad Shatah was een nauwe medewerker van de voormalige Libanese premier Fouad Siniora.

Hulpverleners en ziekenwagens haastten zich met spoed naar de plaats van de ontploffing, waar lichaamsdelen verspreid lagen langs de commerciële straat van Petro Paoli.

Het Libanese Rode Kruis personeel vervoerd gewonde mensen naar diverse ziekenhuizen in de hoofdstad , terwijl het Libanese leger het gebied afzette.

Bron: The Daily Star.

.

236588_mainimg

Rode Kruis medewerkers controleren een lichaam op de plaats van de ontploffing in Beiroet op vrijdag 27 december 2013. (Foto: The Daily Star/Hasan Shaaban)

.

236586_mainimg

Forensische experten controleren de plaats van de explosie nabij een krater in Beiroet op vrijdag 27 december 2013. (Foto: The Daily Star/Mohammad Azakir)

.

Advertenties

Reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pingback: Europa in Syrië: 5.000 jihadisten met een Schengenpaspoort | NEWS - 28 december 2013

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: