Nieuws

Kafranbel: terroristen bestormen mediacentrum dat vrouwen laat spreken


BcnI19oCAAAGS6M

Archieffoto van demonstranten in Kafranbel in Idlib, die sinds zaterdag hun meerdere moeten erkennen in de ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS).

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 30 december 2013 – Terroristen van de aan al-Qaida verbonden ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS) hebben verschillende media bestormt in de stad Kafranbel. Kafanbel is een gekend symbool van rebellie tegen de Syrische regering .

Een naast elkaar gelegen radiostation en een mediacentrum werden zaterdagavond door terroristen in deze stad in de noordwestelijke provincie Idlib aangevallen, volgens The Daily Star.

Zes mediawerkers werden gedurende twee uren vastgehouden door de terroristen van ISIS. In tussentijd werden alle computers, camera’s, radio- en internetmateriaal en spandoeken in het mediacentrum vernield.

Terroristen woedend om uitzending met vrouwen

Volgens een activist was de aanleiding tot de bestorming door terroristen de uitzending met verschillende vrouwen die discussieerden over hun persoonlijk leven en echtscheidingen. Blijkens de Fursan al-Haqq brigade werden ook wapens, waaronder anti-luchtmachtwapens, in bezit genomen door de terroristen van ISIS. Dit zou gebeurt zijn na een tip van een lokale bewoner met de naam Hassan Hamra.

Rebellenleider vrijgelaten door ISIS

Ahmad Saoud, een luitenant-kolonel van rebellen in de stad Maaret al-Numan in Idlib, werd vrijdag door ISIS vrijgelaten na protesten door de bevolking om zijn vrijlating te bekomen. Volgens ISIS werkte deze deserteur van het Syrische nationale leger (SNL) samen met de oppositie van de Nationale Coalitie en het in Turkije gesitueerde leiderschap van het Vrije Syrische Leger (VSL). ISIS zag in Saoud, het hoofd van Divisie 13 van het VSL, een ‘collaborateur’.

Malik Imran.

.

52bee57cb190d

Bashar al-Fendi, de leider van het Ahfad Omar bataljon, verbonden met Liwa al-Islam, werd gedood tijdens gevechten met het Syrische nationale leger (SNL) in de stad Zimreen op het platteland van Daraa op 28 december 2013.

.

52c000d5bb370

Khalid Kalouh, een van de arbeiders van het ministerie van Elektriciteit, werd doodgeschoten door een sluipschutter toen hij een mankement wilde herstellen aan een hoogspanningsleiding, die het doelwit was van rebellen in Oost-Ghouta op het platteland van Damascus.

.

52c04bb9e2e04

Mohamed al-Ashmar, een anti-regeringsmedia-activist en de officiële woordvoerder van het Nabed al-Assimah (‘De Pols van de Hoofdstad’) netwerk, werd gedood toen hij verslag uitbracht van gevechten tussen het SNL en rebellen van het al-Nusra front en het Islamitisch Front in de regio van Adra op het platteland van Damascus op 29 december 2013.

.

BctpNVkIUAACeqi

Het kind Mohammad keerde terug van werk en trof zijn familie thuis in al-Bab in Aleppo dood aan.

.

BcsE5rkIgAA_pLk

Hana leeft in een weeshuis sinds zijn vader, moeder en de andere kinderen van het gezin werden gedood.

.

BcnQOktCAAAmGKZ

Rebel van Ahrar ash-Sham, Abu Ahmad al-Ansari, werd door strijders van de Koerdische Veiligheidscomités (YPG) gedood in de regio van Tel Hamees.

.

Bcix7UZCEAAVy6Y

Een meisje met een geweer en de foto van Hezbollah-strijder Abbas Muhammed Idris, die in november 2013 in Syrië werd gedood.

.

BcgZm4NCEAAn2SV

Tientallen terroristen van het al-Nusra front werden door het SNL gedood tussen al-Qastal en Yabroud.

.

BcbcKIYIYAAEmrr

Een Oekraïense vrijwilliger die in de rangen van het SNL werd gedood, volgens historicus en Arabist Pieter Van Ostaeyen ( @p_vanostaeyen ).

.

BcWYdyZCUAEKZdX

ISIS-terrorist Sa’ad al-Shammary werd bij een luchtaanval door het SNL op Azaz gedood.

.

Luchthaven van Kashshish in Aleppo: twee bestelwagens een een pick-up, volgepropt met de gebruikelijke Doschka machinegeweren, werden vernietigd en negentien terroristen werden gedood.

.

BcPpfVkCAAAglkG

Kinderen spelen tafelvoetbal in Oud Aleppo. (Foto: Molhem Barakat/Reuters)

.

Molhem-Barakat-syr_2773560k

Bewoners zoeken naar overlevenden op de plaats van impact van een regeringsbombardement op schuilplaatsen van rebellen in al-Bab in Aleppo. (Foto: Molhem Barakat/Reuters)

.

Molhem-Barakat-syr_2773561k

Een rebel van het VSL neemt een douche in de Oude Stad van Aleppo in september 2013. (Foto: Molhem Barakat/Reuters)

.

Molhem-Barakat-syr_2773581k

Een rebel van het VSL nabij wapens in het district Karm al-Jabal in Aleppo. (Foto: Molhem Barakat/Reuters)

.

Malik Imran.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: