Nieuws

Moslimleider pleit voor zelfbeschikking en vrijheid van alle volken


image001

Hadhrat Mirza Masroor Ahmad houdt hoofdtoespraak op ‘Afrika 50’-evenement.

ISLAMNU.NL – MEDIABERICHT – 24 november 2013 – Op 23 november 2013, vierde de Ahmadiyya Moslim Jamaat de 50ste verjaardag van de onafhankelijkheid van Algerije, Burundi, Malawi, Rwanda en Oeganda met een evenement dat georganiseerd werd door de Pan-Afrikaanse Vereniging van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap.

Hoogwaardigheidsbekleders en gasten die een aantal Afrikaanse landen vertegenwoordigen woonden de bijeenkomst bij in de Baitul Futuh Moskee in Zuid-West Londen.

image003

Het hoogtepunt van het evenement was de toespraak van de Khalifa en het internationale Hoofd van de Ahmadiyya Moslim Jamaat, Hadhrat Mirza Masroor Ahmad. Tijdens zijn toespraak, deed Zijne Heiligheid een oproep tot ware onafhankelijkheid van alle volken en riep op om alle mensen zelfbeschikking toe te kennen en zei dat dit alleen kan worden gerealiseerd als de mensen worden verenigd en alle persoonlijke belangen opzij gezet. Zijne Heiligheid sprak over het rijke potentieel van Afrika. Hij waarschuwde tegen de verdere verspreiding van het terrorisme in de regio.

De Khalifa begon zijn toespraak met te verklaren dat de Islam tegen alle vormen van slavernij en onderdrukking is.

Hadhrat Mirza Masroor Ahmad zei:

“Ware Moslims en Islamitische regeringen moeten altijd onafhankelijkheid bevorderen en anderen helpen om vrijheid te verkrijgen – of dit nu persoonlijke onafhankelijkheid is of nationale onafhankelijkheid.”

 Hadhrat Mirza Masroor Ahmad vervolgde:

“Op basis van de ware leerstellingen van de Islam streven en werken wij (Ahmadi Moslims) aan de verwezenlijking van universele onafhankelijkheid en zelfbeschikking, met de ambitie dat iedere persoon in de wereld in staat is om zelfstandig te leven. Alle mensen moeten fundamentele vrijheden hebben, zoals religieuze, politieke, nationale en burgerlijke vrijheid. ”

image04

De Khalifa zei dat zelfs in de moderne wereld slavernij wordt voortgezet op een wijze dat machtige volken azen op de zwakheden van de minder sterken.

Hadhrat Mirza Masroor Ahmad zei:

“De machtige volken profiteren van de zwakkere volken en dicteren hun eigen gewenste beleid en zo hebben ze op deze manier de ontwikkelingslanden vrijwel tot slaaf gemaakt. Jammer genoeg, profiteren de grootmachten van het gewin en de voordelen van de natuurlijke hulpbronnen van de armere landen, en zij geven in ruil aan de zwakkere landen niet het recht dat hun toekomt.’’

De Khalifa sprak over het belang van nationale eenheid en het plaatsen van nationale belangen boven het persoonlijk belang. Hij gaf het voorbeeld van de recente financiële crisis in de Verenigde Staten, waar ondanks de sterke meningsverschillen de partijen van de Republikeinen en Democraten in staat waren om in het belang van het land op het laatste moment een begrotingsovereenkomst te sluiten.

image005 Verder zei Hadhrat Mirza Masroor Ahmad:

“We moeten er altijd voor zorgen dat onze verschillen, onze persoonlijke ego’s en partijbelangen opzij worden gezet voor het grotere goed en dat we de voorkeur geven aan de nationale vooruitgang. Als we op deze manier denken en handelen, zullen onze verschillen niet een middel zijn van gebrek, maar daadwerkelijk een positieve rol spelen in de toekomst van het welzijn en de ontwikkeling van onze volken.”

Hierna sprak Hadhrat Mirza Masroor Ahmad zijn zorgen uit over de verspreiding van terrorisme en extremisme in Afrika. Hij zei dat als extremistische elementen in staat zijn om “hun netwerken van haat te verspreiden”, alle vooruitgang en ontwikkeling zal stoppen.

Met betrekking tot de toekomst van Afrika sprak Hadhrat Mirza Masroor Ahmad met hoop en verwachting.

image006 Zijne Heiligheid zei:

“Afrika heeft, met de genade van Allah, het vermogen om de wereld te leiden. Maar u moet hard werken en verenigd blijven om dit potentieel te realiseren, zodat in plaats van toe te geven aan slavernij, u degenen zult zijn die zich bevinden in de voorhoede van de wereld. “

Ter afsluiting, zei Hadhrat Mirza Masroor Ahmad:

“Het is mijn gebed dat Allah alle Afrikaanse landen – hun mensen en hun regeringen in staat mag stellen – om de ware voordelen van het samenleven in vrede, harmonie en eenheid te begrijpen. Het is mijn gebed dat ze allen zullen inzien dat het geven van voorkeur aan nationale belangen boven persoonlijke belangen, de gouden sleutels zijn die de poorten naar permanente vrijheid en succes ontgrendelen.”

image007 Eerder op de avond, had Zijne Heiligheid een ontmoeting met hoogwaardigheidsbekleders, onder wie de Oegandese Hoge Commissaris, Hare Excellentie Prof Joyce Kakuramatsi Kikafunda en de leider van de oppositie in Ghana, de geachte Nana Akufo-Addo.

Einde bericht. 


Voor verdere informatie: 

Mediacontact: dhr. Azhar Ali Naeem
Tel: 0619227476
Email: azharnaeem.1@kpnmail.nl, azharnaeem@hotmail.com   
Ahmad Said Ikhlaf
Persvoorlichter Ahmadiyya Moslim Djamaat Nederland
Tel: 06-27298830
www.islamnu.nl 
www.alislam.org
“LIEFDE VOOR IEDEREEN, HAAT VOOR NIEMAND” 
Bij plaatsing gaarne kopie voor ons archief.
Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: