Nieuws

De medialeugens rond Syrië


Screen Shot 2013-12-20 at 9.53.05 PM

MEER VRIJHEID BLOG – 22 december 2013 – Het zal u niet ontgaan zijn dat ik veel over het conflict Syrië in blog. Tegen wil en dank overigens. De drijfveer is het tegenwicht bieden aan de voortdurende eenzijdige berichtgeving van de main stream media die grossieren in leugens, verdachtmakingen en halve waarheden op basis waarvan wij bijna een wereldoorlog zijn ingerold.

Zo kwam Petra Stienen vorige week zondag in Buitenhof aandacht vragen voor de vermissing van de Syrische mensenrechten-activiste Razan Zaytouni. De voormalig diplomate die zich de voorbije twee jaar in de Nederlandse media ontpopte als pleitbezorgers van de Arabische lente, wist gevraagd naar wie er mogelijk achter haar verdwijning zat, te melden dat zowel Assad als ISIL (Al-Qeada) veel te winnen hadden bij haar afwezigheid. Dat Zaytouni ontvoerd werd in een gebied dat door de haar bewierookte rebellen werd gecontroleerd, kwam niet ter sprake.

Of wat dacht u van de Gay Girl of Damascus? Toen het conflict in Syrië net oplaaide, sloeg deze lesbienne via haar blog de revolutie gade. Gerenommeerde media als The Guardian en Time gaven hoog op van haar verslagen, die -naar later bleek- het werk waren van een Schotse fantast. Van het zelfde kaliber bleek  Syrian Danny. Deze Britse-Syriër maakte spectaculaire videoverslagen van het strijdtoneel voor onder meer CNN, maar hij viel al snel door de mand toen er beelden opdoken waaruit bleek dat hij opdracht gaf voor het simuleren van een vuurgevecht. In plaats van het boetekleed aan te trekken, was Danny verontwaardigd over wie deze beelden had vrij gegeven. Dan had je nog Elisabeth O’Bagy die met haar verzinsels en neptitel tot in de hoogste gelederen geciteerd werd als steunbewijs dat een millitaire interventie geen etnische en religieuze zuiveringen teweeg zou brengen. Of wat te denken van Matthew VanDyke die een propagandische film maakte over de “opstand”, terwijl hij die in privé-gesprekken als nep verklaarde.

Verbijsterend is hoe dit soort deskundigen worden voorgesteld als objectieve partij, terwijl ze nauwe banden hebben met het militair industrieel complex. Zo verbaasde ik me op het hoogtepunt van de Syrië-crisis hoe Nieuwsuur mensen van Clingendael uitnodigde, terwijl deze organisatie, zoals later ook naar buiten kwam, warme contacten had met de “Syrische” oppositie. Zij waren daarbij niet de enige. Uit Amerikaans onderzoek bleken zo wat alle Syrie-deskundigen gelieerd te zijn aan de oorlogsindustrie.

Het meest tragische is dat onwelgevallige informatie doodgezwegen wordt. Wist u dat deze week een dorp (Adraa) werd ingenomen door de rebellen en daarbij tachtig burgers, merendeel vrouwen en kinderen, uitmoordden? Of heeft u in de Nederlandse media niets terug gevonden over de recente onthulling van Seymour Hersh, die met hoge inlichtingenofficieren sprak, die hem vertelde dat er geen enkel bewijs was dat het regeringsleger koppelde aan de gifgasaanval in een buitenwijk in Damascus? Dit incident vormde bijna de opmaat voor een Derde Wereldoorlog, maar Hersh die eerder de schandalen rond Abu Graib en Vietnam (Ma-lai) aan het licht bracht, kon zijn verhaal als freelancer noch bij de Newyorker noch bij de Washington Post kwijt.

En tegen deze achtergrond worden mensen als ik nog eens complotdenker genoemd. Het blijft een vreemde wereld.

Christopher.

Bron: Meer Vrijheid Blog.

.

.

Advertenties

Reacties

3 gedachtes over “De medialeugens rond Syrië

 1. Bedankt voor je artikel dat ik zal overnemen. Ik ben ook iemand die een beetje tegen wil en dank al jarenlang tegen de medialeugens vecht. Syrië is wel één van de grofste zaken die ik tot nog toe heb meegemaakt. Het is gewoon de maffia van het militair-industrieel complex en de olie-industrie die ons met behulp van de media en politici dag en nacht voorliegt en de burger totaal tracht te hersenspoelen.
  In nazi-Duitsland was het de gewoonte om bepaalde zinnetjes en leugens eindeloos te herhalen zodat mensen totaal gehersenspoeld werden. Maar dit ‘democratisch systeem’ moet er in geen enkele wijze voor onderdoen, met dit verschil dat men 1000 x sterker is geworden om mensen te brainwashen.

  Geplaatst door kruitvat | 31 december 2013, 07:59
 2. In nazi-Duitsland was het de gewoonte om leugens eindeloos te herhalen zodat alles gerechtvaardigd was. Maar dat is er binnen de zogenaamde democratische landen die zweten en hijgen om de wereld te veroveren, niet beter op geworden. Hierbij volgt een artikel van de Meer Vrijheid Blog dat door Mediagroep Syrië werd overgenomen…
  http://marcelvervloesemfr.wordpress.com/2013/12/31/medialeugens-zonder-grenzen/

  Geplaatst door kruitvat | 31 december 2013, 08:09

Trackbacks/Pingbacks

 1. Pingback: Medialeugens zonder grenzen | Droits de l'Homme Belgique - Rechten van de Mens - 31 december 2013

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: