Nieuws

Syrische delegatie brengt paus Franciscus boodschap van president Assad


20131228-200922_h519825

Paus Franciscus (links) en president Bashar al-Assad (rechts). (Foto: SANA)

SANA – 29 december 2013 – President Bashar al-Assad bracht zaterdag een boodschap aan paus Franciscus via een delegatie met aan het hoofd minister van Staat Joseph Sweid. De Syrische delegatie had in het Vaticaan een ontmoeting met de staatssecretaris van de paus, aartsbisschop Pietro Parolin.

In het bericht sprak president al-Assad namens het Syrische volk en het leiderschap de waardering uit over de standpunten van Zijne Heiligheid met betrekking tot de crisis in Syrië. De president benadrukte dat de crisis zal worden opgelost door middel van nationale dialoog tussen de Syriërs en onder het Syrische leiderschap zonder buitenlandse interventie. De Syriërs zullen hun toekomst en het leiderschap bepalen via verkiezingen.

Het bericht benadrukte de bereidheid van de Syrische regering om deel te nemen aan de internationale conferentie over Syrië, Genève-II. Bij de strijd tegen het terrorisme zijn burgers een bepalende factor om een vreedzame oplossing voor de crisis tot een succes te maken.

Het bericht brengt ook naar voren dat het stoppen van terrorisme vereist dat de landen die betrokken zijn bij de ondersteuning van de gewapende terroristische groeperingen stoppen met het verstrekken van enige vorm van militaire, logistieke of opleidingssteun. De boodschap wijst erop dat deze ondersteuning verleend werd door een aantal Syrische buurlanden en andere bekende landen in het Midden-Oosten en in het buitenland.

President al-Assad benadrukte de gretigheid van de Syrische regering over de uitvoering van zijn grondwettelijke plicht van de bescherming van haar burgers. De bescherming gebeurt ongeacht hun etnische achtergrond of godsdienst tegen de misdaden van takfiri groepen, die zich richten tegen hun huizen, scholen en plaatsen van aanbidding door terroristische bomaanslagen of willekeurige beschietingen.

Tijdens de vergadering zei aartsbisschop Parolin dat Zijne Heiligheid de situatie in Syrië voortdurend volgt en diep bezorgd is over het lijden van het Syrische volk. Paus Franciscus bevestigde de noodzaak om de crisis in Syrië op te lossen door middel van een dialoog tussen de Syriërs zonder buitenlandse inmenging.

Parolin gaf de groeten van paus Franciscus door aan president al- Assad en zijn gebeden voor vrede in Syrië, de bakermat van beschavingen en religies.

De bijeenkomst werd bijgewoond door de Vaticaanse secretaris voor Betrekkingen met Staten, aartsbisschop Dominique Mamberti en de Syrische onderminister van Buitenlandse Zaken en Expats, minister Hussam Eddin Ala.

M. Nassr.

Bron: SANA.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: