Nieuws

Rechter kan niet lachen met dodelijke drugshandel jihadist Brian De Mulder


6fcd54e6-7456-11e3-b319-7b1074fbfd45_web_scale_0_4166667_0_4166667__

Drugshandelaar en Syrië-jihadist Brian De Mulder. (Foto: IF)

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 3 januari 2013 – Volgens het Belgische persagentschap Belga heeft de Antwerpse strafrechter Brian De Mulder, een twintigjarige jihadist in Syrië, bij verstek veroordeeld. De Antwerpenaar kreeg tot achttien maanden cel en 6.000 euro boete voor illegale handel in de bijzonder verslavende harddrug cocaïne.

Onverantwoorde dodelijke handel

De rechter kon niet lachen met het herhaaldelijk verkopen van dit gevaarlijke goedje door De Mulder met de kennis andere personen in levensgevaar te brengen. Zo heeft men het eerste uur na cocaïnegebruik een 24 maal hoger risico op het krijgen van een hartinfarct, vergeleken met de gemiddelde bevolking. (1)

In 2008 overleden in Vlaanderen 77 personen (67 mannen en 10 vrouwen) als rechtstreeks gevolg van het gebruik van illegale drugs, volgens de vereniging VAD.

De rechtbank beval ook de onmiddellijke aanhouding van Brian De Mulder.

Werkstraf voor medebeklaagde

Medebeklaagde Mohamed E.A., 22 jaar, kreeg een werkstraf van 180 uur en een boete van 6.000 euro, waarvan 1.500 euro effectief.

Op 2 juni 2012 konden politieofficieren het duo betrappen toen ze in hun Volkswagen Golf een drugsovereenkomst afsloten met een klant in de Weverfabriekstraat. Beiden werden opgepakt en met de combi overgebracht naar het commissariaat.

“God weet waar hij mag zitten”

De twee gooiden nog snel 26 gebruikersdosissen cocaïne – samen 18,2 gram – weg. De Mulder had 125 euro op zak en Mohamed E.A. 1.000 euro in kleine coupures. Een huiszoeking bij Mohamed E.A. leverde nog eens 1.690 euro op, verstopt in videocassettes. Bij De Mulder werden onder meer verschillende mobieltjes aangetroffen.

Volgens het openbaar ministerie was het duidelijk dat het duo een lucratieve drugszaak had opgezet. Mohamed E.A. betwistte dat niet en vroeg de rechtbank om een werkstraf, die hij ook kreeg.

Brian De Mulder zit sinds januari 2013 in Syrië, zonder kennis over zijn precieze lokatie. Het openbaar ministerie en de rechtbank vorderden zijn onmiddellijke aanhouding.

(1) McCord J et al. Management of cocaine-associated chest pain and myocardial infarction: a scientific statement from the American Heart Association Acute Cardiac Care Committee of the Council on Clinical Cardiology. Circulation. 2008;117:1897-907.

Malik Imran.

.

Link:

Un combattant belge en Syrie condamné à 18 mois de prison pour la vente de drogue

.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: