Nieuws

Syrië ondertekent overeenkomst olie- en gasexploratie met Rusland


218178_mainimg

Op deze op maandag 21 november 2011 genomen foto, verstrekt door het Cyprus Pers en Informatie Bureau, ziet men de offshore olie- en gasrig van het Noble Energy bedrijf op ongeveer 115 mijl (185 kilometer) van de zuidkust van Cyprus. (Archieffoto: AP / Cyprus Pers en Informatie Bureau)

THE DAILY STAR – DAMASCUS – 25 december 2013 – Damascus ondertekende woensdag in de Syrische hoofdstad een grote olie- en gaswinningsovereenkomst met een Russisch bedrijf, dat zal zorgen voor onderzoek in een deel van de Syrische wateren, aldus een AFP- journalist.

De overeenkomst werd ondertekend door de Syrische minister van Olie Suleiman Abbas, de Syrische General Petroleum Company en het Russische Soyuzneftegaz bedrijf.

De deal maakt de verkenning van een gebied van 2.190 vierkante kilometer (850 vierkante mijl) in de Middellandse Zee voor de Syrische kust mogelijk.

“Het contract is de eerste ooit voor olie- en gaswinning in de wateren van Syrië”, vertelde het hoofd van de General Petroleum Company, Ali Abbas, aan het persbureau AFP.

“Het zal worden gefinancierd door Rusland en mocht er olie en gas worden gevonden in commerciële hoeveelheden, dan zal Moskou de exploratiekosten terug krijgen”, voegde minister Abbas eraan toe.

De Syrische minister van Olie, Suleiman Abbas, zei tijdens de ondertekening dat de overeenkomst betrekking heeft op ’25 jaar en in meerdere fasen plaatsvindt’, eraan toevoegend dat ‘de kosten van exploratie en ontdekking honderd miljoen Amerikaanse dollar bedragen’.

Rusland is een van de belangrijkste geldschieters van Syrische president Bashar al-Assad, evenals een van de voornaamste pleitbezorgers samen met de Verenigde Staten van de vredesbesprekingen gepland voor januari in Zwitserland.

Bron: The Daily Star.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: