Nieuws

Voormalig CIA-directeur Michael Hayden: overwinning Assad beste optie in Syrië


BcnXAYQCUAA-F_m

Een jong kind naast een geschilderde vlag van de ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS).

De oorlog in Syrië is uitgegroeid tot zo’n grote bedreiging voor de veiligheid in het gebied dat een overwinning voor de Syrische regering de beste afloop zou zijn.

SILVIA CATTORI – 14 december 2013 – Tijdens de jaarlijkse conferentie van de Jamestown Foundation, waar terrorisme-experts bij elkaar komen, ging Michael Hayden in op drie mogelijke uitwegen voor het aanhoudende conflict in Syrië.

Het meest waarschijnlijk is dat het conflict zal escaleren, terwijl een tweede mogelijkheid is dat Syrië uiteenvalt, aldus de gepensioneerde opperofficier van de Amerikaanse luchtmacht die tot 2009 de directeur van de Amerikaanse geheime inlichtingendienst was.

Volgens Hayden is de derde mogelijkheid een overwinning voor de regering van de Syrische president Bashar al-Assad. Hij voegde hieraan toe dat hem dit momenteel de beste optie lijkt.

Hij waarschuwde voor de ineenstorting van Syrië omdat ‘hierdoor de staten die na de Eerste Wereldoorlog onder het Sykes-Picotverdrag zijn ontstaan uiteen zouden vallen’.

De Britse diplomaat, Mark Sykes, en zijn Franse tegenhanger, Francois Georges Picot, deelden het Midden-Oosten op in ‘invloedzones’ die later aangehouden werden om de grenzen van de onafhankelijke Arabische staten te bepalen.

Hij zei dat een breuk met dit bijna 100 jaar oude verdrag de buurlanden overhoop zou halen en ervoor zou zorgen dat salafistische extremisten de macht zouden krijgen over een groot deel van het Midden-Oosten.

Volgens de Verenigde Naties (VN) zijn in Syrië tot nu toe meer dan 100.000 mensen vermoord in het dodelijke conflict dat in maart 2011 begon.

Meer dan twee miljoen Syrische vluchtelingen hebben hun land verlaten sinds het geweld begon. Het overgrote deel van de vluchtelingen bevindt zich in Libanon, Jordanië, Irak en Turkije.

Ondertussen hebben de Verenigde Staten (VS) de strijders in Syrië actief gesteund en openlijk miljoenen dollars naar de militanten gestuurd, waardoor het conflict in het Arabische land nog verder aangewakkerd werd.

G.K.

Friends of Syria, 13 december, 2013.

Bron: Silvia Cattori.

.

Opgelet: schokkende foto hieronder!

.

Rebellen in Syrië ‘geven’ het onthoofde hoofd van een soldaat van het Syrische nationale leger (SNL) ‘eten’. Absoluut ziekelijk, maar dagelijkse realiteit in Syrië.

.

Bovenstaande foto is afkomstig uit uit deze VIDEO (0:50). Opgelet: schokkende beelden!

De feiten gebeurden op 20 december 2013 na inbezitneming door rebellen van het al-Kindi hospitaal in Aleppo in de omgeving aldaar. Een twintigtal soldaten van het Syrische nationale leger (SNL) werden daarbij gedood door terroristen van Ahrar al-Sham, het al-Nusra front (Jabhat al-Nusra) en Liwaa Fajr al-Islam.

Malik Imran.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: