Nieuws

Tientallen doden bij gevechten tussen rebellen onderling (VIDEO).

PRESS TV – 5 januari 2013 – In de verschillende provincies in het noordwesten van Syrië  verhevigd zich de onderlinge machtsstrijd tussen de door het buitenland gesteunde rebellen.

Zondag nam een alliantie van rebellengroeperingen een militair kamp in bezit in het noordwesten van het land dat eerder in handen was van door al-Qaida gesteunde rebellen.

Volgens bronnen bij de oppositie waaronder rebellen van het zogenaamde Vrije Syrische Leger (VSL) kreeg de alliantie een gebouwencomplex in handen in de stad Manjib in de Syrische provincie Aleppo.

Dit gebeurde nadat de alliantie een aantal rebellen, die loyaal zijn aan de terroristische organisatie de ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS) achtervolgde.

In de afgelopen dagen is er tussen de  door het buitenland gesteunde rebellengroeperingen welke strijden tegen de regering van de Syrische president Bashar al-Assad een hevige onderlinge machtstijd  uitgebroken in de provincies Aleppo en Idlib.

Deze gevechten hebben in de twee provincies sinds vrijdag tientallen doden aan beide kanten veroorzaakt.

Ondertussen hebben in Idlib in de buurt van de Turkse grens de rebellen van ISIS hun bolwerken verlaten. Dit terugtrekken ging niet gepaard met gevechten.

Bron: Press TV.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: