Nieuws

SNL boekt terreinwinst in het noordoosten van het land


344116_Syria-soldiers

Soldaten van het Syrische nationale leger (SNL). (Archieffoto: Press TV)

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 7 januari 2014 – Het Syrische nationale leger (SNL) behaalde in het noordoosten van het land de bovenhand over door het buitenland gesteunde rebellen, die vechten om de regering van president Bashar al-Assad ten val te brengen. Dit schrijft het Engelstalige Iraanse medium Press TV.

Op maandag 6 januari 2013 kreeg het SNL de controle over een tiental dorpen aan de weg tussen Qamishli en Tal Hamis nabij de Turkse grens.

De overwinning kwam er na militaire operaties in de regio waarbij verschillende rebellen werden gedood en hun wapens in bezit werden genomen.

Tal Hamis in Koerdische handen

Zondag namen de Koerdische Veiligheidscomités (YPG) controle over Tal Hamis.

De Koerdische strijders herwonnen controle over de stad na hevige gevechten met aan al-Qaida verbonden rebellen, die de regio in handen hadden.

YPG-strijders rukten eveneens op in het dorp al-Husseinia, nabij Tal Hamis.

De YPG kon eerder al talrijke overwinningen boeken en controle verwerven over verschillende gebieden in de regio.

De voorbije weken boekte het SNL grote voordelen bij gevechten tegen gewapende groeperingen.

57 rebellen gedood in Idlib en Homs

Dinsdag werden door het SNL schuilplaatsen van rebellen aangevallen in Bennish, op het platteland van de noordwestelijke stad Idlib. Hierbij werden 27 terroristen gedood. In al-Rasta op het platteland van de westelijke stad Homs werden 30 rebellen gedood bij een militaire operatie van het SNL, aldus Press TV.

Bij gevechten met rivaliserende rebellengroepen kwamen minstens 34 buitenlandse rebellen van de ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS) om het leven in Jabal Zawiya in de noordwestelijke provincie Idlib, meldde Press TV. Maandag kon ISIS minstens vijftig rivaliserende rebellen doden bij aanslagen, waaronder autobommen en executies.

Dode journalisten

Volgens de kritische Syrische webstek Zaman al-Wasl verliest de terreurbeweging ISIS terrein in de provincie Aleppo. In op ISIS veroverd gebied werden verschillende dode lichamen gevonden van journalisten en media-activisten.

Bloedbad onder rebellen

Gevechten tussen rebellen en terroristen onderling op diverse plaatsen in Syrië hebben de voorbije dagen al honderden mensenlevens gekost in de rangen van tegenstanders van de Syrische regering.

Abu Mohamed al-Jolani, de leider van het aan al-Qaida verbonden al-Nusra front, riep dinsdag via twitter op om een einde te maken aan de interne gevechten tussen rebellengroeperingen.

.

Boodschap van een soldaat van het Syrische nationale leger (SNL) onder de sneeuw: “We zullen Syrië opnieuw in de toestand brengen zoals het voorheen was.”
.

media_xl_2027907

De Turkse fotojournalist Bünyamin Aygün werd door een speciale eenheid van de Turkse inlichtingendienst teruggebracht naar Turkije nadat hij bevrijd werd door een rebellengroep. “Ik kan nog niet geloven dat ik weer vrij ben”, zei de reporter van het dagblad Milliyet na zijn terugkeer tegen collega’s. “Het voelt als een droom.” Aygün werd sinds eind november 2013 vastgehouden door terroristen van de ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS). Aygün zei dat een andere rebellengroep, Ahrar al-Sham, hem heeft bevrijd. (Foto AP: Bunyamin Aygun in een hotel na de vrijlating.)

.

52c54634b439b

Husain al-Qteesh, de leider van de Martelarenbrigade van al-Farouq van het Vrije Syrische Leger (VSL), werd door het Syrische nationale leger (SNL) doodgeschoten op het oostelijk platteland van Daraa op 31 december 2013.

.

52c5833b6550d

De Saudi Ibrahim al-Oraifi, genaamd Abu Qutaiba al-Najdi, een rebel van het al-Nusra front, voerde een zelfmoordbomaanslag uit in de nabijheid van het nationale ziekenhuis in de stad Jasem op het platteland van Daraa op 1 januari 2014.

.

52c67e5942ff7

Mahmoud Rahmah, de leider van de Militaire Raad in de stad al-Zabadani en de leider van het Shuhadaa al-Haq bataljon van het VSL, werd gedood tijdens gevechten met het SNL in de stad al-Zabadani op het platteland van Damascus op 2 januari 2014.

.

BdU7BMgCAAEtg9D

Said, een journalist die samenwerkte met het al-Nusra front, werd met kogels in het hoofd dood teruggevonden in ISIS-gevangenschap.

.

BdZSWm_IIAExcFs

De ‘shield rangers’ van het SNL.

.

BdZTZMrIYAA7fyO

De ‘shield rangers’ van het SNL.

.

Bc889iiIIAACJQy

Winter jihad.

.

BdWAEX6CcAErQ30

Homs.

.

BdV1zT6CMAAm_aK

Homs.

.

BdT2m74CEAEwD5x

Een straat in Homs: voor en na de doortocht van de rebellen.

.

BdK2V9wCIAA4D9B

Mujahideen in de provincie Homs, die onlangs een alliantie aangingen met de terroristen van ISIS.

.

BdTJGYwCMAA7TUX

Sotoro, Aramese verdedigingskracht in Qamishli in Syrië.

.

BdS8k1VCAAAEMkC

St.-Malaky kerk: voor en na de ‘vrijheid’.

.

BdKVMcLIcAATrDf

De Jordaniër Abdullah al-Urduni van Jabhat al-Nusra werd gedood tijdens gevechten met het SNL in de buurt van het nationale ziekenhuis in Daraa.

.

BdJYhJiCEAA2ACw

Daraa al-Balad op 4 januari 2014.

.

BdHJvv-IMAABkMl

Een baby raakte gewond bij regeringsbombardementen op schuilplaatsen van rebellen in Enkhel in Daraa.

.

BdFU7aHCYAAyG7R

Bidden in een door het oorlogsgeweld vernielde moskee in Daraa.

.

BdVaWO1CIAAUviC

Terroristen van ISIS doodden Sultan, die in het veldhospitaal van Bustan al-Qaser werkte. Hij werd samen met drie vrienden ontvoerd.

.

BdWV5lRCIAAvCoi

Een elfjarige jongen huilt bij het lichaam van zijn vader; een ISIS-terrorist die werd gedood door het VSL.

.

BdVCTaECEAARxgr

Abu Zeidan, de man rechts op deze foto, verdeelde hulp met MWB in Aleppo. Hij werd gedood door ISIS.

.

ISIS-rebellenleider gedood door Jaysh al-Islam

BdKYlBkCYAALNCx

ISIS-leider in Atarb, Saif Hashlaf, werd gedood door Jaysh al-Islam; ook bekend als Liwa al-Islam. Sheikh Zahran Alloush is de leider van deze islamitische brigades, die het sterkst staan in Oost-Ghouta en de wijken rond Damascus en naar schatting 25.000 rebellen tellen. De rebellenbeweging Jaysh al-Islam heeft een salafistisch soennitisch-islamitische ideologie. – http://en.wikipedia.org/wiki/Jaysh_al-Islam

.

BdOurknCYAIGwrX

De Belgische ISIS-terrorist Abu Ali al-Belgiki die half december 2013 werd gedood tijdens gevechten met Harakat Ahrar as-Sham.

.

BdVGmD3CAAA7r8Z

Abū ‘Abd al-‘Azīz al-Qatarī, Emir van de Jund al-Aqsā brigade, werd gedood wegens
opruiing van Sahwat facties in Syrië. Sahwat is meervoud van saha, wat letterlijk ‘waker’ betekent en hier gaat het om mensen die neuteraal waren en daarna begonnen te vechten tegen al-Qaida, Daesh of een andere terreurbeweging.

.

BdW-CDECIAATjhY

Mirz Qanant’sh, ISIS Muhajir uit de Balkan, werd gedood door ‘sahwat’ en criminele bendes volgens de historicus Pieter Van Ostaeyen.

.

BZ_vcdeCAAAFRpR

Ahmet Turki, emir van de Turkse eenheid van ISIS, werd gedood. (Foto van een video in november 2013.)

.

Bc_jp-wCAAA7LpS

Activisten van de Arabische Nationalistische Jeugd in Tunesië steunen de Syrische president en het Syrische volk.

.

BdVVapcCMAEASuB

Een student die als soldaat van het SNL door rebellen werd gedood in Kahdi in Aleppo.

.

BHlxq2tCcAEP9xz

Mustafa Adnan Ballout die door het oorlogsgeweld in al-Qusair in Homs werd gedood.

.

765069093

Een man werd gedood toen hij een gedode vriend begroef in Hama, aldus @omarsyria, een tegenstander van de Syrische regering.

.

BdJXZVtCYAAMe8v

Volgens tegenstanders van de Syrische regering kon Jabhat al-Nusra vier soldaten van het SNL in een hinderlaag lokken en doden in Hama.

.

BdWxXhkCAAAJrsy

Volgens webpagina’s de jongste Iraakse sjiiet die om het leven kwam bij gevechten in Syrië.

.

BdYzqqvCUAArsu3

Bashar al-Yusuf, één van de martelaren van het SNL van de strijd nabij het al-Kindi ziekenhuis in Aleppo. RIP.

.

BVZPQhZCcAAAp6V

De Syrische fotograaf Murhaf al-Modhi werd in september 2013 gedood in Deir al-Zour. – http://www.dailystar.com.lb/News/Middle-East/2013/Sep-29/232965-syrian-journalist-killed-in-deir-ezzor-afp.ashx#axzz2gJG2W7Cc

.

Bc7ChSsCUAAcpWT

De Britse ‘grime’ rapper Abdel-Majed Abdel Bary, 23 jaar, zoon van een vermoedelijk kopstuk van al-Qaida, is momenteel wahabitisch jihadist aan het front in Syrië. – http://www.dailymail.co.uk/news/article-2531994/Fighting-jihad-Syria-British-grime-rapper-1m-home-Maida-Vale-west-London-son-suspected-Al-Qaeda-mastermind.html

.

BdTezJbCUAAUCcl

Kaarsen voor de Geboortekerk in Bethlehem voor de vrijlating van de ontvoerde bisschoppen en nonnen in Syrië.

.

BdTqVNlCIAA-YD0

Eucharistieviering in de St.-Sarkis kerk in Damascus op 6 januari 2013 om Kerstmis te vieren volgens de Juliaanse kalender.

.

Malik Imran.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: