Nieuws

Twee Belgische hulpverleners ontvoerd in Syrië


latakia-massacre1

Rebellen ontvoerden en vermoorden in augustus 2013 honderden burgers in de Syrische provincie Lattakia. In deze kustprovincie werden nu ook hulpverleners van Artsen zonder Grenzen ontvoerd door terroristen.

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 8 januari 2014 – Twee Belgische hulpverleners van Artsen zonder Grenzen zijn sinds vorige week donderdag in Syrië spoorloos.

Vijf medewerkers van de internationale, onafhankelijke medische hulporganisatie Artsen zonder Grenzen werden in de Syrische havenstad Lattakia uit hun woning ontvoerd door terroristen van de ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS).

De ontvoerde Belgen zijn een Vlaamse verpleger – een dertiger – en een verpleegster die in het Brusselse Sint-Elisabethziekenhuis werkt. De vrouw kwam jaren geleden uit Peru naar Europa en studeerde in ons land. Ze behaalde een verpleegstersdiploma aan een Brusselse hogeschool. Nadien volgde ze lessen aan de Brusselse universiteit ULB. Deze vrouw was sinds 2012 actief bij ­Artsen zonder Grenzen.

De organisatie wil niets kwijt over de precieze identiteit van de ontvoerden. Volgens een woordvoerder hebben de andere vermisten de Zweedse, Deense en Zwitserse nationaliteit. “We staan in contact met de ontvoerders”, klinkt het bij ­Artsen zonder Grenzen.

Malik Imran.

Advertenties

Reacties

Een gedachte over “Twee Belgische hulpverleners ontvoerd in Syrië

  1. Reblogged this on sabinachiaburu.

    Geplaatst door sabinachiaburu | 8 januari 2014, 21:22

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: