Nieuws

Hatay: gouverneur laat vrachtwagen met wapens terroristen bevoorraden


f5a0c598f7d3f518_480x270Exclusief: vrachtwagen van het terroristen steunende IHH met een aanzienlijke hoeveelheid munitie in beslag genomen in Hatay

ISLAM INVITATION TURKEY – 2 januari 2013 – Turkse veiligheidstroepen hebben een grote partij wapens in beslag genomen in een gebied op de grens met Syrië, melden de media.

Het Turkse persbureau DHA meldde donderdag dat de veiligheidstroepen een vrachtwagen met een aanzienlijke hoeveelheid munitie en wapens, die onderweg was naar Syrië, in de zuidelijke provincie Hatay hebben aangehouden.

Het rapport meldde dat drie mensen zijn gearresteerd in dit verband. Ze beweerden dat ze namens IHH Humanitarian Relief Foundation opereerden en hulpgoederen vervoerden.

Wapensmokkel

Ook werd beweerd dat een MIT (Turkse inlichtingendienst) officier aan boord was in de truck die verantwoordelijk is voor het leveringsproces. De Turkse NGO, echter, heeft de beschuldigingen verworpen en noemde ze ‘lasterlijk’. De beroemde munitiezendingen van de NGO IHH werden al vele malen onthuld. Het IHH-team en hun leider Bulent Yildirim werden eerder genoemd in verband met het ronselen van jihadisten uit vele landen, waaronder Albanië, en het smokkelen over de grensstad Hatay naar Syrië.

De verwachte ontkenning van IHH kwam enkele ogenblikken na de inbeslagname.

“Onze organisatie heeft niets te maken met deze zaak”, aldus een woordvoerder van de hulporganisatie.

1.200 raketkoppen

In november namen Turkse veiligheidstroepen een vrachtwagen met bijna 1.200 raketkoppen in beslag in de zuidelijke stad Adana in de buurt van de Syrische grens.

Het Turkse leger nam in november ook een grote hoeveelheid chemicaliën in beslag vlakbij de zuidoostelijke Turkse stad Reyhanli aan de grens van Syrië.

Turkije’s buurland, Syrië, wordt getroffen door een buitenlandse gesteunde strijd die al bijna drie jaren duurt. Het grensgebied tussen de twee landen is getuige van Syrische vluchtelingen die het geweld in hun thuisland ontvluchten.

47 ton wapens voor rebellen

In december 2013 meldden lokale media dat Turkije 47 ton wapens aan de rebellen had verscheept sinds juni van dat jaar. Maar minister van Defensie Ismet Yilmaz ontkende dat oorlogswapens waren gestuurd naar Syrië en zei dat ‘alleen jachtgeweren waren uitgevoerd’.

Laatste berichten

36816269De laatste berichten melden dat de vrachtwagen met wapens van IHH werd vrijgegeven voor doortocht naar Syrië – zelfs zonder te worden onderzocht – door een schriftelijk bevel van de gouverneur. De veiligheidstroepen werden niet toegestaan ​​om de vrachtwagen te doorzoeken en de wapens te tellen door een MIT-officier omdat ze beweerden dat zij een geheime regeringstoestemming verkregen.

Op beval van de minister van Binnenlandse Zaken

De truck zou als bestemming Kilis (een Syrische grensprovincie) hebben dankzij de schriftelijke opdracht van de gouverneur van Hatay, die afhankelijk is van het ministerie van Binnenlandse Zaken, maar het gaat hier duidelijk een misdaad van wapensmokkel.

Bron: Islam Invitation Turkey 1, 2.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: