Nieuws

Saudische al-Qaidaleider sterft in Libanees ziekenhuis


P130_01

NOS-teletekst van 4 januari 2013.

PRESS TV – 4 januari 2014 – Majed al-Majed – een Saudische leider van een met de al-Qaida geassocieerde groep – is overleden in een ziekenhuis, aldus Libanese bronnen. Al-Majed werd gearresteerd in verband met de bomaanslagen die recentelijk plaatsvonden.

Majed al-Majed, die leed aan een nierziekte en in een slechte gezondheid verkeerde, is overleden”, aldus een bron die anoniem wou blijven.

De dood van de al-Qaida commandant werd tevens bevestigd door een generaal van het Libanese leger.

Al-Majed – die op maandag werd gearresteerd – was de leider van de Abdullah Azzam brigades, die als een tak van al-Qaida opereerden in het Midden-Oosten.

De groep stelde zich verantwoordelijk voor de twee bomaanslagen, die plaatsvonden op 19 november 2013, tegen de Iraanse ambassade in de Libanese hoofdstad Beiroet.

De ontploffingen veroorzaakten minstens 25 doden, waaronder de Iraanse culturele afgezant Hojjatoleslam Ebrahim Ansari. Daarbij raakten meer dan 160 mensen gewond.

De Saudische ambassadeur in Libanon, Ali Saeed Asiri, heeft eerder aangegeven dat Libanon Majed diende uit te leveren aan Saudie-Arabië in het geval dat zijn identiteit bevestigd werd.

Op 3 december heeft de secretaris-generaal van Hezbollah, Seyyed Hassan Nasrallah, gezegd dat Saudi-Arabië achter de bomaanslagen op de ambassade van Iran zat. Verder gaf Nasrallah te kennen dat hij geen twijfel heeft dat de geheime dienst van Saudi-Arabië nauwe banden heeft met de terroristen van de Abdullah Azzam brigades.

Ook verklaart Nasrallah dat ‘de terroristische groep een bonafide groep is met een Saudische prins en haar leiderschap direct verbonden is met de geheime dienst van Saudi-Arabië’.

Majed, een erg bekende en een door veel landen gezochte terrorist, reisde naar Syrië om trouw te zweren aan het beruchte al-Nusra front, een terreurorganisatie die tegen de Syrische regering vecht.

Bron: Press TV.

.

.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: