Nieuws

Sotchi oftewel de politiek correcte media versus de koning en zijn volk


De atleten van de SNCF – Ophélie David, Sophie Rodriguez, Paul Henri De Le Rue, Tony Ramoin, Sylvain Dufour en Cédric Amafroi Broisat – op de piste voor Sotchi. Hoe de massamedia een sportevenement misbruiken voor het demoniseren van een ander land. Moeten de Russische media ook het Nederlandse cannabisbeleid aankaarten bij een volgende Elfstedentocht?

.

VRIJE MEDIA – 11 januari 2014 – Vraag een gemiddelde burger wat hij vind van de Spelen in Sotchi, en hij zal je waarschijnlijk melden dat je spel en politiek moet scheiden, want dat is nu juist de gedachte van deze Spelen, dat het hele jaar al wordt beheerst door de politiek, maar nu dus even niet.

Vraag echter een gemiddelde journalist wat hij van de Spelen en Sotchi vindt, en hij zal je zonder meer vertellen dat Sotchi voor alles wat fout is aan Putin staat, en dat Nederland de spelen dus moet boycotten, aangejaagd door een lobby van activisten die veelal met sport niets te maken hebben, kortom duidelijker kan de kloof tussen burgers en media niet zijn.

En dit wordt nog duidelijker als nota bene de koning een duidelijke keuze maakt voor de sport en zijn burgers, in vol ornaat naar Sotchi gaat.

En de reactie van de media is weer veelzeggend, gisteren startte al het wekelijkse vragenuurtje met de minister-president, gedomineerd door de NOS, waar een arrogante en wat verbaasde NOS-reporter Ron Fresen de minister-president Rutte al met de twee belangrijkste zaken van een land in crisis confronteerde, namelijk de boycot van Israël door PGGM en Sotchi.

En ook vandaag draaien de redacties weer door, nog voordat de avond begonnen was en de gewone burgers zich met miljoenen weer verheugen op Yvonne Jaspers, zijn de redacties van het NOS journaal alweer bezig met het voorbereiden van het acht uur NOS journaal om onze minister-president en koning publiekelijk te confronteren en veroordelen vanwege hun voorgenomen besluit.

De vraag is echter in wiens belang? Niet van het land, niet van de burgers en al helemaal niet van de tientallen atleten, die jarenlang bezig zijn geweest met het veelal onvermoeid inzetten van hun energie voor de Spelen en ons land.

Wie stopt daarom eens het misbruiken van deze politieke persvrijheid door de NOS en haar politieke vrienden, en voorkomt dat we als land en burgers nog meer schade ondervinden door dit politieke gedram.

.

sochi_mascot

De mascottes van de Olympische Spelen in Sotchi: de poolbeer, de luipaard en het konijn.

.

Vrije Media.

EvL, 11.01.14.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: