Nieuws

Syrië: al-Qaida opent een jihadschool (VIDEO)


Video zonder ondertiteling. Er wordt Arabisch gesproken.

.

MEDIAWERKGROEP SYRIË – 16 januari 2014 – Islamitische autoriteiten in het Westen blijven met nadruk beweren dat door de acties van al-Qaida de islam verkeerd begrepen wordt. ‘Enkel de islamofoben – mensen met een ziekelijke angst voor de islam – durven speculeren over de vraag of de rechtvaardiging van hun daden, die ze aan de Koran ontlenen, enige waarde heeft’. Een met al-Qaida verwante persoon heeft echter in Syrië een school geopend die kinderen tussen tien en vijftien jaar leert om in Allah te geloven, de islam te volgen en de jihad van de heilige oorlog te ambiëren.

Waar zijn de scholen die jonge moslims onderwijzen om dergelijke misvattingen over de islam – die door moslims in het Westen worden afgekeurd – af te wijzen? En waar zijn dan hun programma’s om het tegendeel te bewijzen, wanneer de moslims in het Westen deze misvattingen over de islam verwerpen?

Bdol98HCEAAXszz.jpg large

Abu Ubaida werd in Jarabulus gedood door de rebellen van het Vrije Syrische Leger (VSL). Hij was een ‘leraar’ in een islamitische school.

“Al-Qaida opende in Syrië een jihadschool”, aldus Dalit Halevi en Ari Yashar in Israel National News op 31 december 2013. Jabhat al-Nusra, een islamitische groep die verbonden is met al-Qaida, heeft een eigen bestuur en behoort tot de centrale oppositie. Naast het beheren van rechtszaken, gebaseerd op de sharia wetgeving, opent Jabhat al-Nusra scholen die de nadruk leggen op de islam en de jihad.

In Daraa, in het zuiden van Syrië, heeft Jabhat al-Nusra een school opgericht die ongeveer dertig leerlingen  tussen de 10 en 15 jaar oud leert om in Allah te geloven, de islam te volgen en de jihad na te streven.

BcwOvjbCYAASIkE.jpg large

De terroristen van de ‘Islamitische staat van Irak en Sham’ (ISIS) rekruteren massaal kinderen om mee te vechten aan het front. Ze worden eerst mentaal voorbereid in jihadscholen.

Op videobeelden is te zien hoe de leerlingen passages uit de Koran – ‘ons pad, is het pad van de jihad’- uit hun hoofd leren. Het gebruik van kindsoldaten door rebellen en door het ‘minder gewelddadige’ Vrije Syrische Leger (VSL), is gedocumenteerd en laat zien dat de theorie die de kinderen leren snel in de praktijk uitgevoerd kan worden.

Op de muren van de klaslokalen hangen diverse posters met verzen uit de Koran. Op een poster staat tevens een ‘martelaar’ die uitlegt dat de doden niet ‘dood’ zijn, maar juist ‘leven’ met Allah. Eén van de leraren vertelt dat de leerlingen leren hoe ze wapens moeten gebruiken en dat ze moeten voorbereid zijn om jihadist te worden. Een video hierover is hierboven te aanschouwen.

De islamitische aard van de Syrische oppositie is een geschilpunt. Volgens Rusland begrijpt het Westen sinds kort dat de Syrische president Bashar al-Assad ‘beter’ is dan de rebellen.

De reactie van Rusland vond plaats nadat bataljons van het Islamitisch Front – die oproepen tot een islamitische staat – begin december 2013 opslagplaatsen hadden overgenomen van het ‘meer seculiere’ VSL. Dit heeft ertoe geleid dat de Verenigde Staten (VS) en het Verenigd Koninkrijk de militaire steun aan rebellen opgeschort hebben.

Bron: Jihad Watch.

Eben Derik.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: