Nieuws

Damascus stelt gevangenenruil en wapenstilstand voor in Aleppo


001

De Syrische minister van Buitenlandse Zaken Walid Moallem. (Foto: RIA Novosti/Mikhail Voskresenskiy)

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 17 januari 2014 – De Syrische regering toont haar bereidheid om van de vredesconferentie van 22 januari 2014 in het Zwitserse Montreux een succes te maken.

Overdracht gevangenen

Damascus overhandigde aan de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov een plan voor een wapenstilstand en gevangenenruil in de Noord-Syrische stad Aleppo. Rusland gaat nu bij de rebellen polsen of zij eveneens een namenlijst met oorlogsgevangenen vrijgeven om een overdracht van gevangenen te kunnen bewerkstelligen.

Staakt-het-vuren

Lavrov en de Syrische minister van Buitenlandse Zaken Walid Moallem kondigden het Syrische plan tot een staakt-het-vuren vrijdag aan tijdens een gezamenlijke persconferentie in de Russische hoofdstad Moskou, aldus Russia Today en SANA. Het tijdstip van een eventuele wapenstilstand is nog niet bekend.

Indien het plan een succes wordt in Aleppo, kan het eveneens worden toegepast op andere plaatsen in Syrië.

Syrische Nationale Coalitie

De Syrische Nationale Coalitie, de bijzonderste politieke oppositiegroep, komt vandaag samen in de Turkse stad Istanbul om te beslissen of ze deelnemen aan de vredesconferentie van volgende week in Zwitserland. Minstens 44 van de 120 leden zeiden thuis te blijven.

De factie van de Syrische Nationale Coördinatiecomités boycot de conferentie.

Hulpgoederen

Op verschillende plaatsen in Syrië, zoals in dorpen nabij Aleppo en op het platteland van Damascus, konden konvooien met hulpgoederen de bevolking bereiken. Maar deze hulp is afhankelijk van de bereidheid bij rebellen en terroristen. Zo verhinderen zij elke hulp aan de bevolking in het Palestijns vluchtelingenkamp van Yarmouk in Damascus.

Zeven doden in Libanon

In de Libanese grensstad Arsal vielen zeven doden door raketten die vanuit Syrië werden afgevuurd, aldus The Daily Star. Onder de doden bevonden zich twee kinderen. Het is onduidelijk wie donderdag twintig projectielen in de regio’s van Hermel en Arsal afvuurde.

Malik Imran.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: