Nieuws

De waarheid achter het lijden van belegerde Palestijnse vluchtelingen in Yarmouk


BdyRd8ECcAAfOm8

Een hulpkonvooi dat door rebellen werd tegengehouden om noodlijdende burgers in het vluchtelingenkamp van Yarmouk in Damascus te bevoorraden.

Terroristen blokkeren voedselhulp voor inwoners van Palestijns kamp Yarmouk

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 17 januari 2014

Beste allemaal,

Geen twijfel dat wat er gebeurt in Yarmouk – de Palestijnse buurt in Damascus – en in de rest van Syrië elke tragedie te boven gaat. Gewapende terroristische groeperingen – waaronder al-Nusra en anderen – saboteerden pogingen om hulp te bieden aan mensen in het kamp. Het Libanese dagblad Assafir citeerde het ooggetuigenverslag van de Palestijnse minister van Arbeid. Hieronder volgt een snelle vertaling van het originele artikel in het Arabisch:

De Palestijnse minister van Arbeid, Ahmed Majdalani, die gisteren in Damascus was, beschuldigde terreurgroeperingen ervan een konvooi met voedsel en medische hulp de toegang tot het vluchtelingenkamp van Yarmouk te beletten. Ze gebruiken de inwoners als gijzelaars in deze Syrische crisis.

Het hulpkonvooi dat gisteren de eerste noodhulp trachtte te leveren aan het kamp, werd beschoten door sluipschutters van de gewapende groeperingen in het kamp. De beschietingen kwamen volgens bronnen uit de buurt die bekend staat als het ‘Zwarte Steen district’, dat gecontroleerd wordt door fundamentalistische organisaties. Zij beletten eenheden van het Syrische nationale leger (SNL) om wegversperringen te verwijderen aan de buitenkant van het kamp en dwongen iedereen om zich terug te trekken.

Majdalani, het hoofd van de Palestijnse delegatie om te onderhandelen over het leveren van noodhulp aan het vluchtelingenkamp van Yarmouk, zei tijdens een persconferentie in Damascus dat ‘de vuurhaarden afgebakend waren en goed gekend zijn en onder controle staan van de terreurbewegingen Jabhat al-Nusra en Ahrar al-Sham’.

Hij riep Hamasleden als broeders op, ‘omdat we allen Palestijnen zijn’, om zich duidelijk en expliciet te distantiëren van deze gewapende groeperingen. “Jullie positie aan de kant van deze groeperingen schaadt de Palestijnse zaak, het verzet, Syrië en het Syrische volk, dat jullie sinds vele jaren in Syrië verwelkomde.” Hij herinnerde eraan dat Hamas meer dan andere Palestijnse groeperingen heeft kunnen genieten van de Syrische gastvrijheid. Het hulpkonvooi mocht niet binnen.

In Solidariteit voor Gerechtigheid en Vrede.

Dr. A.

.

Link:

Yarmouk Camp

.

BbXni0NCEAEhD72

Het Palestijns vluchtelingenkamp van Yarmouk in Damascus.

.

BCdwGE2CEAAwByO

Muhammad Saeid Khasim Tairawiha, een Palestijn van Hama kamp, werd gedood in Yarmouk kamp, waar hij kwam om te helpen.

.

BNHnCOGCEAEj4tm

Een kleine jongen in het Palestijns vluchtelingenkamp van Yarmouk.

.

BdKg9L6CMAAboL-

Majdoleen Rashdan stierf door extreme ondervoeding in het door terroristen afgegrendelde vluchtelingenkamp van Yarmouk.

.

BczhddcCEAAgyok

Mensen sterven in het vluchtelingenkamp van Yarmouk omdat rebellen geen eten toelaten.

.

BdAnK8-IEAAXdwN

Een oude man is aan ondervoeding gestorven in Yarmouk.

.

BdtweUCCMAAxkfa

Akram Suliman Allal stierf in het Palestijns vluchtelingenkamp van Yarmouk in Damascus. 187 dagen wordt het kamp al bezet door terroristen.

.

35 doden door de honger in Yarmouk kamp in Damascus

BeF4cvHCUAENtNc

De horror in Yarmouk kamp door toedoen van terroristen. Sinds december stierven in het kamp reeds 35 mensen van honger. – http://www.zamanalwsl.net/en/news/3198.html

.

BeB9NG5IgAE6Nh_

Yarmouk kamp.

.

Bd_GvJKCIAA0JeY

De laatste woorden van Mahmoud al-Sabbagh waren ‘Ik ga om een brood’, maar een sluipschutter besliste daar anders over en schoot de jongen dood in het Palestijns vluchtelingenkamp van Yarmouk in de Syrische hoofdstad.

.

BdnVzUxIAAE9rTl

Sam Hamdan van het Algemeen Commando van de PFLP werd gedood toen hij het vluchtelingenkamp van Yarmouk verdedigde tegen terroristen.

.

BGslK5QCUAAF8FT

Een man treurt om gedode verwanten in de wijk Daiaat al-Ansari in Aleppo.

.

BVf7-dBCcAAOOz7

De gedode rebel Abu Zaharā al-Ansari van Jund ash-Sham; een aan de ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS) ideologisch verbonden rebellengroepering in Homs.

.

BW12oaMIYAA_8T3

Abu al-Khansa al-Ansari, een rebel van ISIS, vond de dood toen hij zijn familie voor Eid ging bezoeken en daarvoor het front in Khanaser verliet.

.

BW2E7h2IMAAqvma

Talha al-Ansari werd half oktober 2013 gedood door verraad toen hij vocht tegen de PKK en Asifat.

.

BXOVPkWCIAAZ4kY

Abu Moatesem al-Ansari, een in de regio Homs gedode rebel van ISIS.

.

BamqkNYCAAAvSk0

Abu Khaleel al-Ansari, een Libanees die sneuvelde voor Jund ash-Sham, een door Libanese muhajireen opgerichtte groepering in Syrië.

.

Bcp56K8CEAEySu3

Rebel Abu Omar al-Ansari (Abu Ahmad al-Ansari) van Ahrar ash-Sham sneuvelde tijdens gevechten in de regio van Tel Hamees op het platteland van al-Hassake. Hij werd gedood door de Koerdische Veiligheidscomités (YPG).

.

BQjz4O8CcAAfaNK

Abul Baraa al-Imarati (Verenigde Arabische Emiraten) van de terreurorganisatie Jabhat al-Nusra voerde een zelfmoordoperatie uit tegen soldaten van het Syrische nationale leger (SNL).

.

BTk6a0cIgAATKVv

Abu Baraa, afkomstig van het Arabische schiereiland, vocht in Afghanistan, Waziristan en tenslotte voor Jabhat al-Nusra in Syrië. Hij vond de dood in Lattakia.

.

BWz_FO6CYAA4ztG

De Egyptenaar Abu al-Baraa al-Masri was één van de zelfmoordactivisten van de aanslag tegen de centrale gevangenis van Aleppo.

.

proxy

Het kind Ahmad Turkmani werd op 11 januari 2014 door een sluipschutter doodgeschoten in Waer in Homs. Minstens negentien mensen kwamen in de centrale stad Homs om het leven door mortieraanvallen.

.

BPn6HorCUAACtxd

Twee Saudische huurlingen die in Homs werden gedood.

.

Ah1CV5wCQAAndqM

Een gedode rebel in Bab Amro in Homs met zijn kinderen.

.

AjYtilNCMAAOiP2

Volgens tegenstanders van de Syrische regering werd de zestienjarige Ayman Alkhateeb uit Talbiseh in Homs gedood door toedoen van het SNL.

.

AhoMd5LCEAEDI14

Een gedode rebel in Baba Amr in Homs wordt klaargemaakt voor de uitvaart.

.

BBzQsADCcAEpo_r

De vierjarige Abdullah al-Hamed, die volgens tegenstanders van de Syrische regering door een sluipschutter van het SNL werd gedood in Bosra al-Sham in Daraa op 29 januari 2013.

.

BZ5AjZkIgAA-WlH

Abu Ziyada al-Shishani, een Tsjetsjeense rebel van Jund al-Sham, werd ten westen van Homs gedood.

.

BT7_h3eCMAAEyzu

22 mensen werden in de stad Makasar op het platteland van Homs gedood door Jabhat al-Nusra en Ahrar ash-Sham. De meeste van hen waren Alawieten.

.

Bc1uYrdIcAAij4k

Hussein al-Salman, een dokter die emir werd voor Ahrar ash-Sham en een strijder tegen de YPG. Hij zou volgens activisten door ISIS zijn gedood.

.

BdeZszGCQAAVEaH

Abu Saleh, een rebel van ISIS, werd gedood in Tel Abyad.

.

BdfaUGiIgAAJI-6

Twee Turkse rebellen van ISIS werden gedood door Ahrar ash-Sham toen ze terugkeerden naar Syrië, volgen pro-ISIS Facebookpagina’s.

.

Bd3My52IIAAjSYO

Islamitische rebellen van Ahrar ash-Sham gedood door al-Qaida in Raqqa.

.

Bd8sAAlCYAADoti

Muhammad al-Banyasey, een rebel van Ahrar al-Sham, kwam op 13 januari 2014 om het leven door een autobom van ISIS op het platteland van Idlib.

.

Minstens 70 Amerikaanse jihadisten actief in Syrië

syria-jihadis

Jihadisten geven Amerikaanse moslims een opleiding om terreinaanvallen uit te voeren wanneer ze thuiskomen van het front in Syrië. Minstens zeventig Amerikaanse moslims vechten momenteel aan het front in Syrië. – http://www.jihadwatch.org/2014/01/syria-jihadis-training-us-muslims-to-carry-out-jihad-attacks-when-they-return-home.html

.

BeByCWJCMAA4ZSe

Twee Syrische Armeniërs in Aleppo – vader Wanis Levonian en zijn zoon – werden terechtgesteld door ISIS omdat ze weigerden zich te bekeren tot de islam. – http://breakingnews.sy/ar/article/32279.html

.

BUc_FcPCcAA3kCq

De Syrische activist Hazem al-Azizi, die op 18 september 2013 in Azaz, ten noorden van de stad Aleppo, werd gedood door een sluipschutter van ISIS. Hij was ook manager van ‘revolutionaire pagina’s op Facebook. Video: http://youtu.be/DZmpuLIwJDQ

.

BUm_OhTCYAAbeJz

De Syrische activist Hazem al-Azizi van het Azaz Media Center werd gedood door terroristen van ISIS.

.

BW3QQI6CUAIMTq_

Huurlingen van terreurgroeperingen in Syrië: een Oeigoer afkomstig uit de Chinese autonome regio Sinkiang (Xinjiang) en een terrorist uit Kazakhstan.

.

BRYRY4ICMAAzK2g

Het Syrische nationale leger (SNL) versus zogenaamde ‘Syrische rebellen’.

.

BdPtuVvCIAANJvn

De Iraakse huurling van ISIS, Abu Abdullah, werd door het SNL gedood op het platteland van Aleppo.

.

BbHiT5xCQAAk2zJ

Een nieuwe Iraakse strijder die vecht aan de kant van het SNL. Hij is actief bij een brigade van de Iraakse sjiitische Abolfazl en staat mee in voor de verdediging van de internationale luchthaven van Damascus.

.

BNn7LxjCYAE6RH_

De Tunesische huurling Bassam Yunis uit de stad Sidi Bouzid werd in Aleppo gedood door het SNL.

.

BLmUL0dCEAAPbIU

Een strijder uit de Ivoorkust die zou vechten in de rangen van het SNL.

.

BH4HgYqCQAATOh1

Activist en burgerjournalist Ahmad Okla Qteyfan werd gedood toen hij verslag uitbracht over aanvallen door het SNL op schuilplaatsen van terroristen in Daraa.

.

BJBTp1RCYAAt0D_

Volgens tegenstanders van de Syrische regering werd de zevenjarige Abdulhamid Mohammed Abazeid gedood door een sluipschutter van het SNL in Daraa.

.

BKVIJsUCYAAGk3Z

Mohammed Sowaidan werd volgens tegenstanders van de Syrische regering gedood toen het SNL Oostelijk Karak in Daraa bestookte.

.

812553720

De gekende media-activist en veldreporter Abdull Naser Abo Jamal werd door de impact van een granaat gedood in Tafas in Daraa.

.

Bb9Tu5oCYAA2odK

Verschillende terroristen van Jabhat al-Nusra werden gedood in de provincies Damascus, Homs, Aleppo, Idlib en Daraa.

.

Bb3VmxgCMAA0WKc

Dr. Rifai vluchtte van Daraa naar Koeweit, maar kreeg daar geen verblijfsvergunning. Hij trok dan naar Somalië, waar hij op 19 december 2013 werd gedood.

.

BavyLi3CcAEGgba

De coach van het nationale Syrische handball team, Gassan Hamadi, werd volgens tegenstanders van de Syrische overheid in Daraa gedood door een sluipschutter van het SNL.

.

BXbfqh3CIAE2wYX

Mohammad Omar al-Ayesh al-Hareri, een rebel van het Vrije Syrische Leger (VSL), werd gedood in Bassr Hareer in Daraa, nadat hij in een hinderlaag viel van het SNL.

.

BXWWKNXCcAEdxxz

Hamza Howaidy (VSL) werd gedood in Tafas in Daraa na gevechten met het SNL nabij de controlepost van Tablen.

.

BWF6_rMIQAAqnlh

Geneeskundige Mohamad Abdo al-Aboud werd op 8 oktober 2013 gedood in Daraa.

.

BV4e6zzCQAA0eXE

De negenjarige Rimas T Qutayfan vond de dood toen het SNL militaire operaties uitvoerde tegen terroristen in haar woonplaats Daraa op 30 juni 2012.

.

BWtJm-aCYAAJPsH

Een terrorist van ISIS die door de Koerdische Veiligheidscomités (YPG) werd gedood in Tell Alou in al-Hassake in Syrië.

.

BY8hADRCQAA0Uj3

Mujahideen van ISIS die werd gedood in Aleppo.

.

BY8CHzhCIAAQPzX

Twee terroristen uit Eritrea die werden gedood in Syrië: de ene vocht voor ISIS en de andere voor het al-Nusra front.

.

BZJ5RnGIYAAjyPt

Abu Anas, een veertienjarige rebel-kindsoldaat van ISIS, werd gedood tijdens gevechten met het SNL.

.

BZ6d7EuCYAAUHqB

Abu Nusayba, een Britse ISIS-terrorist, werd gedood in Deir Attiyeh op het platteland van Damascus.

.

BbENAdaCYAAVJgB

Deze ISIS-terrorist werd gedood door terroristen van Harakat al-Cham in Maskana op het platteland van Aleppo.

.

BdkRvMtCMAA8M4S

Rebellen in Tel Hamis in al-Hassake konden dit voertuig van de YPG in bezit nemen en vele strijders in het voertuig doden.

.

Bd3uFQbCUAAISRt

De Azerbaijaanse jihadist van ISIS die op 24 november 2013 werd gedood in Syrië: Samir Gakhli (bijnaam).

.

39 Koerdische strijders begraven in Qamishli

BeBsXDbIgAERoeP

Qamishli: de uitvaart van 39 Koerdische strijders van de PYD/YPG die werden gedood tijdens gevechten met ISIS in Tal Berak en Tal Hamees.

.

BeBRvV5CUAA3rhA

De graven van 39 Koerdische martelaren in Qamishli.

.

Bd3ybz-CcAAxrs0

De Azerbaijaanse jihadist van ISIS, ‘Abdurrahman’, die werd gedood tijdens gevechten met het VSL. – http://en.apa.az/news/205531

.

345862_Canada-Mustafa-Gharib

De Canadese jihadist Mustafa al-Gharib, 22 jaar, die in 2012 toetrad tot het al-Nusra front, werd in het noorden van Syrië gedood door rebellen van het VSL. – http://www.presstv.com/detail/2014/01/15/345862/canada-nusra-member-executed-in-syria/

.

213225_mainimg

De Libanese autoriteiten waarschuwden de leider van de Lebanese Forces, Samir Geagea, over een drone of onbemand vliegtuig dat al twee weken over zijn residentie Maarab in Keserwan wordt waargenomen. Geagea is een hevige tegenstander van het Syrische volk en de Syrische regering. – http://dailystar.com.lb/News/Lebanon-News/2014/Jan-16/244254-security-forces-warn-geagea-of-drone-over-maarab.ashx#axzz2qWrcAIEb

.

BdzikPvCcAA0H45

Abu Ubaidah, de Egyptische ISIS-leerkracht voor kinderen in Jarablus, werd gedood in Aleppo. – Lees ook: https://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com/2014/01/16/syrie-al-qaeda-opent-een-jihad-school-video/

.

BeEKdrqIEAACKsR

Een kind dat de aanslag van 15 januari 2014 met een autobom in Jarablus overleefde. 26 mensen kwamen daarbij om het leven, waaronder drie burgers. – Lees: https://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com/2014/01/15/al-qaida-doodt-26-mensen-met-autobom-na-dood-belgische-commandant/

.

BeIAj27IAAAdgfm

Een Egyptische rebel van ISIS gedood door speciale Iraakse eenheden in de Iraakse provincie Anbar.

.

1531714_633766926668976_1528371102_n

Iraakse artillerie-eenheid in gevecht tegen terroristen van ISIS in de woestijn van de westelijke provincie Anbar in Irak.

.

BeIJTZACEAALSTB

Een druus in Sweida aan het werk in zijn tuin. Een druus is lid van een religieuze gemeenschap met elementen van het christendom en de islam. Druzen wonen in Libanon, Syrië, Israël/Palestina en Jordanië.

.

media_xl_2046299

De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans: “120 Nederlandse jihadisten gingen naar Syrië, 20 keerden terug en tien kwamen om het leven.” – http://nos.nl/artikel/598415-10-nederlanders-gedood-in-syrie.html

.

BeHkS1gCQAApWoW

Een Syrische rebel speelt voetbal in Aleppo.

.

52d3abcf5e571

ISIS gaf de executie toe van Abu Saad al-Hadrami, de prins van het al-Nusra front in Raqqa, drie maanden geleden onder beschuldiging van ontrouw en afvalligheid.

.

52d681c6c31c8

De gevolgen van twee autobommen nabij de al-Tawheed brigade in de stad Jarablus op het platteland van Aleppo op 15 januari 2014.

.

BeImujqCUAAWtis

Van de 118 scholen van UNWRA – de VN-vluchtelingenorganisatie – in Syrië zijn er momenteel 42 operationeel.

.

BcFCEOQCcAAXHZ9

Liwa al-Yarmouk commandant Bashar al-Zoubi ontsnapte aan een moordpoging op 21 december 2013.

.

AnwarBelmonte

‘Onder de Nederlandse Syriëgangers die nog in leven zijn, is de Nederlandse-Italiaanse Takfir-aanhanger Aboe Ibrahim, alias Thijs of Anwar Belmonte (24 jaar). Lees meer: http://www.crimesite.nl/nieuws/rechtszaak/27810-syrie-gangers-konden-worden-aangehouden

.

BeHAUpRCAAAgFoy

Merkwaardige foto van twee jihadisten van Jabhat al-Nusra en een… hipster (subcultuur in de vroege jaren 1940)?

.

Jongetje op foto niet Syrisch

BeJDAtAIUAEAEbZ

Een foto een ‘Syrische jongen die slaapt tussen de graven van zijn ouders’, werd druk verspreid op sociale media. Maar het bleek om een kunstproject te gaan van de Saudische fotograaf Abdel Aziz al-Atibi.

.

BeIxnctCUAEZH8A

Een soldaat van het SNL staat met zijn boots op de naam van het VSL.

.

yusuf_ali_facebook

De Australische al-Qaida jihadist Yusuf Ali (foto) en zijn vrouw Amira Ali (beiden 22 jaar) uit Granville in Sydney in Australië werden vorige week gedood bij gevechten tussen rebellengroeperingen. – http://www.sbs.com.au/news/article/2014/01/17/australian-fought-al-qaeda-syria

.

29 terroristen gedood in Darayya

BeBiGnaIEAE0kD5

Ten zuidoosten van het Sukayna schrijn in Darayya, een district op het platteland van Damascus, werden 29 terroristen van Jabhat al-Islam gedood nabij het Four Seasons Hotel, volgens @KeepingtheLeith. (Illustratiefoto)

.

Bd2nSIVCMAIcISL

Kindsoldaat ingezet door rebellen in Syrië.

.

Bdzyw-WCYAAonK0

De jihadisten Mohamad Qtiman en Mohamad Zuhory die het standbeeld van Jezus Christus in Maloula stalen.

.

Bdzhwg3CcAAd9yn

Protest tegen de terroristen in het Palestijns vluchtelingenkamp van Yarmouk in Damascus.

.

BeGx1wGIQAAFg1c

Omdat kennis een gevaar is voor de vrijheid, steken salafisten en wahabieten bibliotheken in brand in Syrië en Libanon.

.

Bc_UIM4IcAAWiLz

Terroristen gebruiken scholen als hun hoofdkwartier en wanneer ze daar worden aangevallen door het SNL, staat de propagandamachine al klaar.

.

BeGwpaBIMAABsRX

Scholen en kinderdagverblijven worden door terroristen gebruikt als hun hoofdkwartier. Net als burgerwoningen, kerken, moskeeën en ziekenhuizen.

.

Malik Imran.

Advertenties

Reacties

Een gedachte over “De waarheid achter het lijden van belegerde Palestijnse vluchtelingen in Yarmouk

  1. Dit is op Oorlog Is Een Misdaad herblogd.

    Geplaatst door poldergriet | 6 maart 2014, 08:54

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: