Nieuws

Zijn dit geen Syrische mensen?


UN

Opiniestuk door Iyad uit Damascus

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 17 januari 2014 – Syrische mensen protesteerden in de hoofdstad Damascus tegen de voortdurende stilte over het bloedbad aangericht in de stad Adra op het platteland van Damascus. Minstens 200 mensen werden gedood omdat ze de Syrische president steunden toen rebellen van het Leger van de Islam, geleid door Zahran Alloush – gesteund door Saudi-Arabië en het aan al-Qaida verbonden al-Nusra front – de stad aanvielen.

Enkele geëvacueerde burgers van de stad vertelden aan Mehmet Serim, een Turkse journalist in Damascus, dat rebellen binnenvielen in de woningen en op namenlijsten keken, eventueel geholpen door undercover aanhangers in de stad. De lijst omvatte namen van mensen die niet-soennitisch waren, evenals van ambtenaren, soldaten van het Syrische nationale leger (SNL) en Syrische aanhangers. “Toen deze mensen werden gevangen genomen, werden ze gedood door deze terroristen. Ze onthoofden een aantal van hen en zelfs hun familieleden werden aangevallen”, zeiden inwoners van de stad. De rebellen – gesteund door politici zoals Hollande, McCain en Cameron – beschouwden de bakkerij als een ‘rechtstreeks doelwit’ en toen de werknemers van de bakkerij trachtten hen te weerstaan, zouden deze terroristen hen levend hebben geroosterd, beweerden vele burgers.

Mehmet Serim merkte in zijn reportage voor het nieuwsbureau Near Eastern op dat Adra mogelijk de grootste en bloedigste slachtpartij is van deze proxy-oorlog. Zelfs het pro-oppositie zelfbenoemde ‘Syrische Waarnemingscentrum voor de Mensenrechten’ bevestigde de moorden. Zoals gebruikelijk werd het bloedbad van Adra genegeerd door de westerse media.

Iyad vanuit Damascus.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: