Nieuws

Jongere christenen ontvluchten Syrië massaal


BeAFYeTCYAAbMTA

Een jonge christen geeft zoetigheid tijdens de verjaardag van de profeet Mohammed.

RKNIEUWS – 17 jan­u­ari 2014 -“Indi­viduen en fam­i­lies die het land ver­laten, de hoop en de toekomst van de Syrische natie met zich meen­e­men.” Dat heeft de Syrisch ortho­doxe priester Yousef Abdul­masih van de Syrische provin­cie Jazira vol­gens het agentschap Fides gezegd. Fides is het per­sagentschap van de Vat­i­caanse Con­gre­gatie voor de Evan­ge­lisatie van de Volk­eren.

“De uit­tocht uit onze stad loopt op volle toeren”, zei hij. “Onze stad zal zo een stad van oude mensen wor­den”, con­cludeerde de ortho­doxe geestelijke. Zijn mening komt overeen met de zor­gen van paus Fran­cis­cus, die bijvoor­beeld bij zijn toe­spraak tot het corps diplo­ma­tique, geac­cred­i­teerd bij de Heilige Stoel, sprak over Syrië.

“De exo­dus van Chris­te­nen uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika bli­jft een bron van zor­gen, ” zei de Heilige Vader bij die gele­gen­heid. “Zij willen het liefst bli­jven als onderdeel van het sociale, poli­tieke en cul­turele leven in lan­den waarin zij bij willen dra­gen aan het alge­meen belang . Daar hopen zij volledig geac­cepteerd te wor­den als bood­schap­pers van vrede en ver­zoen­ing.”

De burg­eroor­log bleek echter voor veel van hen een te groot obstakel, het­geen hen deed besluiten het toen­e­mende geweld in Syrië te ontvluchten. “Velen zien de Kerk als de enige weg naar ver­loss­ing die de prob­le­men van de mensen weg kan nemen,” aldus pater Abdul­masih. “Som­mi­gen wachten, anderen uit­ten kri­tiek. Weer anderen uit­ten beschuldigin­gen en kwaadaardige aan­vallen. Iedereen wil dat er een eind komt aan dit lij­den.”

Bron: RKnieuws.net (Zenit.org/Kerk in Nood).

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: