Nieuws

Syrië: een gigantische psychologische bom voor de Genève-II conferentie


user_images_file_name_4178

Carla del Ponte.

Artikel door Bahar Kimyongür

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 21 januari 2014 – Daags voor de Genève-II conferentie, op het ogenblik dat wij pacifisten op een gunstig gevolg voor alle Syriërs hopen, wordt de wereld wakker geschud door een enorme psychologische bom. De bom is de vermeende afvalligheid van een Syrische militaire politieagent, bijgenaamd ‘Caesar’, die in het bezit zou zijn van 55.000 foto’s van dode gevangenen, ‘slachtoffers van het terreurregime’. Professionele onderzoekers in Londen identificeerden 11.000 gevangenen,  ‘afgeslacht na gruwelijke martelingen in de gevangenissen van het regime tussen maart 2011 en augustus 2013’.

(Zie : http://edition.cnn.com/2014/01/20/world/syria-torture-photos-amanpour/index.html?hpt=hp_t1 )

Heden zijn we niet in staat om de authenticiteit van deze informatie te bevestigen, maar de wreedheid kennende van de Syrische veiligheidskrachten, zijn we helaas niet verbaasd.

In dit opzicht zijn wij het eens met Carla del Ponte, een lid van de Internationale Onderzoekscommissie van de Verenigde Naties (VN) naar Oorlogsmisdaden in Syrië (CoI), die zegt dat Syrië het toneel vormt van een conflict waarbij er alleen ‘slechte jongens’ zijn.

Laten we echter niet vergeten dat op elk kritiek punt in het Syrische conflict, een ‘verrassingsbloedbad’ eraan kwam om als brandstof voor de woede van de strijdende partijen te dienen en alle inspanningen voor vrede en verzoening te laten ontsporen.

In dit bericht roepen wij onze aanhangers op om weerstand te bieden tegen elke vorm van intimidatie, om onze vorderingen tot vrede, gerechtigheid en verzoening voor alle Syriërs, waaronder slachtoffers die te zien zijn op de gruwelijke foto’s, te verdedigen en dit ondanks alle chantage die men uitoefent op ons omdat we het niet eens zijn met een verandering van het bestuur opgelegd door hegemoniale machten vijandig tegenover Syrië.

Ook herinneren we dat een bloedbad net heeft plaatsgevonden in Adra, een voorstad van Damascus, een zoveelste bloedbad waarbij honderden onschuldige Syriërs werden onthoofd, doodgeschoten, levend in ovens werden geworpen; gebruik makend van gewapende groeperingen en de algemene onverschilligheid van de mainstream media.

Laten we ten slotte benadrukken dat het inventarisatiewerk van 11.000 gevangenen, gedood in een batch van 55.000 foto’s, in slechts een paar dagen ook vragen oproept over de betrouwbaarheid van het onderzoek, uitgevoerd op aansturen van de Qatarese overheid, een partij in het Syrische conflict.

Bij wijze van voorzichtigheid willen we met u een artikel delen van een paar dagen geleden van een klassiek geval van manipulatie, maar zeer effectief voor degenen die het conflict in Syrië brandstof willen geven. Vanwege deze laatste desinformatie, kreeg het Syrische volk nu duizend buitenlandse jihadistische vrijwilligers extra op hun kap.

Voor het Comité contre l’ingérence en Syrie.

Bahar Kimyongür.

http://www.lexpress.fr/actualite/non-ceci-n-est-pas-un-enfant-syrien-entre-les-tombes-de-ses-parents_1315089.html

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: