Nieuws

Syrische delegatie vier uren aan de grond in Griekenland


BehTnsyIYAAEG5O

Een Syrische top-delegatie met aan het hoofd minister van Buitenlandse Zaken Walid Mouallem is na vertraging aangekomen in de Zwitserse stad Montreux.

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 21 januari 2014 – De conferentie in het Zwitserse Montreux is nog niet begonnen en de diplomatieke incidenten stapelen zich al in sneltempo op.

Iran werd uitgesloten

Onder druk van de oppositie van de Syrische Nationale Coalitie (SNC) onthield secretaris-generaal Ban Ki-moon van de Verenigde Naties (VN) Iran de toegang tot de conferentie in het Montreux Palace Hotel.

Grieken weigerden brandstof te geven

De Syrische delegatie, onder leiding van de zeer ervaren diplomaat en minister van Buitenlandse Zaken Walid Mouallem, zou op weg naar Genève een korte stop maken op de internationale luchthaven van Athene om kerosine te tanken. Maar hun toestel werd door de Griekse autoriteiten, die op de hoogte waren van hun komst, vier uren aan de grond gehouden voor ze brandstof leverden, aldus het Syrische persbureau SANA.

Opeens vond Griekenland het nodig om de brandstoflevering te blokkeren wegens ‘de lopende Europese sancties tegen Syrië’. De Syrische delegatie moest het VN-hoofdkantoor in Genève inschakelen om het privé-toestel alsnog te laten vullen met vliegtuigbrandstof.

Door de opgelopen vertraging liep de Syrische minister van Buitenlandse Zaken Walid Mouallem zijn afspraak met VN-hoofd Ban Ki-moon mis.

Montreux Jazz Festival

Montreux is onmiskenbaar verbonden met de Mountain Studio, een studio waar onder andere The Rolling Stones, Deep Purple en Queen hebben opgenomen. De stad is naast zijn lange diplomatieke geschiedenis ook bekend om zijn jazz festival. Standbeelden van zanger Freddie Mercury en bluesgitarist B.B. King zijn te zien in Montreux.

Dertig landen, 500 soldaten en 800 journalisten

De kantonale politie en 500 soldaten moeten voor de veiligheid zorgen van een dertigtal ministers van Buitenlandse Zaken en hun delegaties. Achthonderd journalisten zullen verslag uitbrengen vanuit Zwitserland.

.

Nina Simone – Live op het Montreux Jazz Festival in 1976 – Feelings.

.

Ella Fitzgerald – Live op het Montreux Jazz Festival in 1969 – Hey Jude.

.

Ray Charles – Live op het Montreux Jazz Festival in 1997 – Georgia On My Mind.

.

Fairmont Le Montreux Palace, waar de eerste dag van de Genève-II conferentie zal plaatsvinden op 22 januari 2014.

.

Malik Imran.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: