Nieuws

Genève-II conferentie: dag 1 – 22/01/2014 (VIDEO)


Honderden Syriërs gaven in Montreux hun steun aan de Syrische regering op 22 januari 2014. Verschillende honderden Syriërs werden aan de grens tegengehouden en konden niet gaan manifesteren voor hun president en land.

.

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 22 januari 2014 – Een overzicht van de eerste dag van de Genève-II conferentie – update tot 21:30.

.

001

Honderden aanhangers van de Syrische president Bashar al-Assad hielden een steunmanifestatie aan het Montreux Palace. (Foto: SANA)

.

002

Honderden aanhangers van de Syrische president Bashar al-Assad hielden een steunmanifestatie aan het Montreux Palace. (Foto: SANA)

.

003

Honderden aanhangers van de Syrische president Bashar al-Assad hielden een steunmanifestatie aan het Montreux Palace. (Foto: SANA)

.

004

Honderden aanhangers van de Syrische president Bashar al-Assad hielden een steunmanifestatie aan het Montreux Palace. (Foto: SANA)

.

005

Honderden aanhangers van de Syrische president Bashar al-Assad hielden een steunmanifestatie aan het Montreux Palace. (Foto: SANA)

.

006

Honderden aanhangers van de Syrische president Bashar al-Assad hielden een steunmanifestatie aan het Montreux Palace. (Foto: SANA)

.

21:30: Wat onthouden we vandaag?

 • Syrië is opnieuw een gesprekspartner voor het Westen en de vijanden van het land.
 • De Verenigde Staten zien in dat zonder Iran er geen oplossing komt voor het conflict in Syrië en willen dat land voortaan nauwer betrekken.
 • Verschillende massamedia – zelfs CNN – zonden rechtstreeks de persconferentie en vragenronde van de Syrische permanente vertegenwoordiger bij de VN, Dr. Bashar Jaafari, uit. Syrië mag na drie jaar zijn mening opnieuw ventileren in bepaalde massamedia.
 • De problematiek van buitenlandse huurlingen en terroristen, evenals de gevechten tussen rebellen onderling en hun oorlogsmisdaden worden opgepikt door talrijke media.
 • Niemand heeft de conferentie verlaten ondanks het feit dat er soms harde woorden vielen.
 • De conferentie gaat vrijdag verder in Genève met de Algerijnse diplomaat Brahimi als voorzitter.
 • Syrië en de top-delegatie, met mensen zoals Jaafari en Mouallem, leverde schitterend weerwerk. Ze kwam duidelijk, spontaan, open en assertief over om alle leugens en propaganda te ontkrachten en had een geloofwaardig verhaal over de gebeurtenissen in het land. De delegatieleden kenden hun dossier perfect en konden tal van bewijzen aanvoeren om duidelijk te maken dat Syrië zit opgescheept met terroristen en al-Qaida, die door het buitenland worden gesteund.
 • Ondanks de spoedcursus ‘democratie en communicatie’ in Clingendael, is het niemand opgevallen dat er ook buitenlandse oppositie in maatpakken aanwezig was in Montreux. In tegenstelling tot andere bijeenkomsten was het in elk geval positief dat de aanwezige opposanten elkaar vooralsnog niet in de haren zijn gevlogen of de vergaderruimte voortijdig hebben verlaten.
BelxEV2CUAIIlE3

De Syrische TV bracht rechtstreeks verslag uit vanop de internationale luchthaven van Aleppo op 22 januari 2014.

 • Een eerste passagiersvliegtuig landde vandaag opnieuw op de internationale luchthaven van Aleppo na het veilig maken van deze regio door het SNL, na achttien maanden strijd. Dus ook op het terrein gaat het de goede kant uit. (VIDEO)
Bem5xsWCUAAKRDs

De Syrische delegatie in Montreux. “De strijd tegen terrorisme is de toegang tot een politieke oplossing voor het conflict in Syrië.” – http://sana.sy/eng/21/2014/01/22/523784.htm

20:59 – Historicus, arabist en islamdeskundige Pieter Van Ostaeyen: “De namen van 68 Belgische jihadisten in Syrië zijn bekend. 26 onder hen behoren tot de salafistenorganisatie Sharia4Belgium en minstens 22 Belgen werden gedood aan het Syrisch front, waaronder 19 terroristen van ISIS.

.

.

“Ik woon in Syrië en jij in New York. Dus laat mij vertellen wat er aan de hand is in Syrië!”, zei de Syrische minister van Buitenlandse Zaken Walid Mouallem tegen VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon.

Bem0azpCYAAz5xR

Walid Mouallem, een man met principes, die niet kon worden omgekocht door de petroldollars van Qatar. “Na drie jaar is het mijn recht om de Syrische versie van het verhaal te vertellen. Ik leef in Syrië en jij, Ban Ki-moon in New York. Dus laat mij uitspreken en vertellen.”

.

20:49: Jabhat al-Nusra vernielde een controlepost van het SNL in Khanaser in de provincie Aleppo.

20:48: De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry zegt dat Iran in de komende weken of maanden welkom is om mee te praten over de toekomst van Syrië. Teheran kan het verschil maken op de weg naar vrede, aldus Kerry. Kerry gaf verder geen verklaring voor zijn gewijzigde opstelling.

VN-gezant Lakhdar Brahimi gaat de gesprekken leiden, die vrijdag in Genève zullen verdergaan. Hij zei vandaag ‘redelijk duidelijke’ aanwijzingen te hebben dat de strijdende partijen willen praten over het toelaten van hulpverleners, de uitwisseling van gevangenen en een staakt-het vuren in sommige gebieden. (NOS)

20:40 – Noorwegen wijst op de duidelijke aanwezigheid van buitenlandse huurlingen in Syrië. “Alleen het Syrische volk kan over zijn toekomst beslissen.”

20:38 – Zestig procent van de provincie Idlib is momenteel onder controle van het SNL. (Syrian Perspective)

20:32 – In Arbeed in Aleppo werden de lichamen van 32 gedode terroristen van Ahrar al-Sham teruggevonden nadat ze in een hinderlaag van het SNL vielen.

Bemmwm8IQAAKhyl

Dr. Bashar Jaafari tijdens de persconferentie na de eerste dag van de Genève-II conferentie in het Zwitserse Montreux. Hij hield een toespraak van twintig minuten zonder het vermelden van president Assad. Zou dat niet in aanmerking komen voor een aanklacht bij het Internationaal Straftribunaal?

20:02 – Persconferentie door de Syrische minister van Buitenlandse Zaken Dr. Bashar Jaafari:

 • De straffen door de Verenigde Naties (VN) en de Verenigde Staten (VS) tegen Syrië straffen het Syrische volk en dan beweren ze zorg te dragen voor hen.
 • Turkije, Europa en de VS kopen Syrische olie tegen twee dollar van de terroristen. Ze stelen onze olie en financieren onze terroristen.
 • Oqakab Saqer en Hariri stuurden een schip met ‘melk en dekens’, maar het schip bevatte tonnen wapens.
 • Waarom traden internationale rechtbanken niet op tegen Bush en Blair voor hun misdaden in Irak? De internationale wetten werken met twee maten en gewichten.
 • Amerikaanse onderzoekslabo’s hebben bewezen dat er manipulatie was rond het verhaal van de chemische wapens en vele foto’s.
 • Het Syrische nationale leger (SNL) is niet in staat om Adra op het platteland van Damascus op te kuisen omdat terroristen er burgers gijzelen als menselijk schild. Terroristen hebben arbeiders in Adra afgeslacht. De terroristen drongen de dorpen binnen en vermoordden op basis van de identiteitskaarten. (Tientallen terroristen werden vandaag nog gedood in Adra – schokkende beelden in deze VIDEO)
 • Irak werd ontdaan van Saddam Hussein en gaat het daar nu zoveel beter? Idem dito met Ghadaffi en Libië en Mubarak en Egypte.
 • Er is terreur in zovele steden, waaronder Sednaya en Maloula.
 • Kerry en Ban Ki-moon spreken niet over terreurdaden en denken alleen aan de verwijdering van president Assad. Denken ze nu echt dat alles dan goed zal gaan in Syrië?
 • De VN nodigde alleen de SNC uit, maar niet de patriottische interne Syrische oppositie. Die werd geweigerd omdat ze tegen een invasie, corruptie en de buitenlandse politiek is.
 • 500 brieven of twintig kilogram post met aanklachten en namen van terroristen uit tientallen landen werden verzonden naar de VN. (Jaafari citeerde talrijke van deze documenten.)
 • De hele conferentie heeft als doel om Syrië te demoniseren door Iran te weigeren en een tiental landen die Syrië vijandig zijn in laatste instantie alsook uit te nodigen.
 • Syriërs zijn de enigen die hun leider en over de toekomst van hun land kunnen beslissen en niet de ‘oppositie’ gevormd in Parijs, Doha of Riyad. Alleen Syriërs kiezen hun president en niemand anders. Het is een Syrische aangelegenheid.
 • Wij gaven onze chemische wapens op om het Syrische volk te beschermen tegen een potentieel bloedbad van een Amerikaanse invasie. Dezelfde Amerikanen die beweren ‘het Syrische volk te willen redden’!
 • Er zijn drie massavernietigingswapens: biologische, nucleaire en chemische, maar ook een vierde: ‘politieke stompzinnigheid’.
 • Sinds 2003 stelden wij een kernvrij Midden-Oosten voor, maar de VS hadden telkens een veto tegen ons voorstel.
 • Groot-Brittannië zei een aantal jihadisten in Syrië te hebben en ontnam hen de nationaliteit. En dan? Wie stuurde hen naar ons?

(SANA)

19:59 – Aleppo: al-Azeeziyya werd volledig bevrijd. 118 rebellen werden gedood in Huraytaan en rebellen werden eveneens gedood in Bustaan al-Qasr. (Syrian Perspective)

BemunRYIEAA91Pr

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry. Volgende keer toch maar Iran uitnodigen, want dat schiet hier niet op…

19:04 – Persconferentie door de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry in Montreux: “De oorlog gaat verder. Er zal geen stabiliteit in Syrië zijn zolang president Assad aan de macht blijft.”

Freddy_Mercury_Statue_Montreux

Het drie meter hoge beeld van de Britse zanger Freddie Mercury kijkt over het Meer van Genève in Montreux in Zwitserland. Het beeld van Tsjechische beeldhouwster Irena Sedlecka werd op 25 november 1996 onthuld door de vader van Freddy, Montserrat Caballé en zijn bandleden Brian May en Roger Taylor. Sinds 2003 komen fans van de in Zanzibar geboren Queen-frontman jaarlijks het eerste weekeinde van september samen in het kader van de ‘Freddie Mercury Montreux Memorial Day’. Muziek verzacht de zeden zegt men, maar of dit in de jazzstad Montreux opgaat voor de gesprekken tussen de Syrische regering en de oppositie is maar zeer de vraag.

18:25: VIDEO (Arabisch): Een Tsjetsjeense rebellenleider van ISIS heeft het over vele westerse moslima’s die werden ontvoerd en verkracht in de omgeving van Aleppo. Hij zegt dat ze werden aangevallen en dat ze wraak gaan nemen op de verraders. Ze wilden de overgebleven moslims en moslima’s niet achterlaten, maar ze hadden geen keuze. Hij geeft verder ook advies aan de Syrische bevolking om zich te distantiëren van de andere rebellen. Verder legt hij het verraad uit van deze ‘verraders’.

18:14: De 23-jarige jihadist Ifthekar Jaman uit Hampshire in Groot-Brittannië vertelt Newsnight-correspondent Richard Watson waarom hij naar Syrië ging om te vechten in de rangen van het aan al-Qaida verbonden ISIS (onderstaande video).

.

.

18:11: Ondanks de vredesconferentie, gaat het oorlogsgeweld in Syrië gewoon verder. Onze correspondent Chessy van de Mediawerkgroep Syrië stuurde ons enkele documenten en foto’s van het front in Syrië.

.

001

Terroristen van ISIS tijdens hun opleiding.

.

002

Jabhat al-Islamia, al-Itihaad al-Islaamy, Jach al-Mozahied en Jabhat Tuwaar Suria over Genève-II.

.

003

Links Jamal Mahrouf van Jabhat Tuwaar Suria en in het midden Hasan Aboud van Jabhat al-Islamia.

.

004

Terreurorganisatie Jabhat al-Nusra heeft Jojo Adabh opgepakt in Deir al-Zour. Deze Jojo wordt ervan beschuldigd dat hij enkele dagen geleden de elektriciteit en een gasleiding heeft gesaboteerd, waardoor tekorten ontstonden. Hij deed dit om de Mujahideen te dwarsbomen, maar zal daarvoor nu berecht worden door de sharia-rechtbank.

.

005

Foto van de gevangenisuitbraak in Aleppo.

.

006

Jabhat al-Nusra eist de bomaanslag op 21 januari 2014 in de Libanese hoofdstad Beiroet op. Hierbij vielen vier doden en vijftig gewonden.

.

007

Een bloedbad door terroristen van ISIS en het al-Nusra front tegen strijders van de Koerdische Veiligheidscomités (YPG), verbonden aan de Koerdische Arbeiderspartij (PKK).

.

009

Boodschap door het al-Nusra front aan de achterban inzake de recente golf van ontvoeringen van hun leden.

.

18:09 – In Nederland komt er een islamitisch internetradiostation: Radio Ghurabaa.

16:02 – Een overzicht van de deelnemers aan de Genève-II conferentie. Het Islamitische Front, een machtige alliantie van islamistische rebellengroepen in Syrië, beschouwt een deelname aan de conferentie als verraad. De conferentie geniet evenmin steun van de rebellen van het Vrije Syrische Leger (VSL).

Analisten denken dat in het beste geval de gesprekken leiden tot een overeenkomst om iets te doen aan het lijden van de burgerbevolking en de uitwisseling van gevangenen. Een akkoord over een overgangsregering is uitgesloten.

BXMwayfIcAA92rg

Ahmad Jarba, de leider van de Syrische Nationale Coalitie (SNC).

15:27 – Ahmad Jarba (SNC): “Wij steunen Genève-I volledig. Dit document maakte duidelijk dat de Syrische president Assad moet opstappen en zijn macht afstaan. We kunnen en zullen niet praten over een politieke oplossing tot dit is ingevuld.”

“Er zullen dezer dagen geen mirakels gebeuren”, denkt Frank-Walter Steinmeier, de Duitse minister van Buitenlandse Zaken. “Dat er gesproken wordt, is op zich al belangrijk.”

BbrG0jFCEAEAmmB

De Iraanse viceminister van Buitenlandse Zaken Abbas Araghchi.

De Iraanse viceminister van Buitenlandse Zaken Abbas Araghchi: “Iedereen weet dat, zonder Iran, de kansen om tot een echte oplossing te komen niet erg groot zijn. Het is duidelijk dat een algemene oplossing voor het conflict in Syrië niet gevonden kan worden als niet alle invloedrijke partijen betrokken zijn. We nemen niet deel aan de gesprekken en zullen afwachten om te zien hoe de deelnemers tot een akkoord komen.”

De Britse minister van Buitenlandse Zaken, William Hague: “Nog eens duizenden onschuldige Syriërs zullen de prijs betalen als de conferentie mislukt. De Syrische regering draagt een belangrijke verantwoordelijkheid voor de crisis en kan het meeste doen om ze te beëindigen.”

De Syrische president Bashar al-Assad in een vraaggesprek met het Franse persbureau AFP: “De deelname van de Syrische oppositie in een overgangsregering is een grap. De Syrische Nationale Coalitie opereert immers vanuit Turkije. Ze komen een half uur naar de grenzen om dan weer te vluchten. Hoe kunnen ze plaatsnemen in de regering? Kan een minister zijn functie uitoefenen van buiten de grenzen? Dat soort ideeën zijn volstrekt irrealistisch. We kunnen ze beschouwen als een grap. Elke politieke uitkomst van de conferentie die geen betrekking heeft tot de strijd tegen het terrorisme, heeft geen enkele waarde.” (Knack)

14:35 – L’arrestation d’une maman belge en Turquie, à qui la faute? – Article par Bahar Kimyongür.

BWJKZcFCQAEueyz

De Belgische minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders kreeg geen uitnodiging van de Verenigde Naties (VN) voor de Genève-II conferentie.

13:56 – De Belgische minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders ‘blijft pessimistisch’ over de Syrische vredesonderhandelingen na de uiteenzetting door de Syrische minister van Buitenlandse Zakan, Walid Mouallem. Toch blijft hij hopen dat er een eerste stap kan worden gezet naar een staakt-het-vuren en een betere toegang voor humanitaire hulp in Syrië.

Mouallem zei over de Syrische opposanten: “Deze mensen beweren het Syrische volk te vertegenwoordigen. Als jullie daadwerkelijk willen spreken in naam van de Syriërs, dan moeten jullie niet de verraders zijn van het Syrische volk. Diegenen die in naam van Syrië willen praten, moeten naar Syrië komen en drie jaar het hoofd bieden aan terrorisme.” (HLN)

BegvxskIIAE2Ltp

Imad, een strijder van de Koerdische Veiligheidscomités (YPG) in het noorden van Syrië.

11:55 – De Franse minister van Buitenlandse Zaken Laurent Fabius wil een onmiddellijk staakt-het-vuren in Syrië. Hij wil daarnaast een humanitaire corridor instellen waarin niet gevochten wordt. (NRC)

11:50 – Ban Ki-moon: “Het pad dat achter ons ligt was niet gemakkelijk. We hebben veel kostbare tijd en nog veel meer kostbare levens verloren. Vergis u niet, de uitdagingen die voor ons liggen zijn enorm, maar het feit dat iedereen hier samen rond de tafel zit, zorgt voor een sprankeltje hoop.” Ban Ki-moon zwijgt over Iran, dat niet naar de vredesconferentie mocht komen van de VN.

“De veiligheidsmaatregelen in Montreux zijn enorm. Politie en leger staan duidelijk scherp”, zei VRT-correspondente Inge Vrancken, die ter plaatse is in Montreux. “Het zijn dan ook aartsvijanden die hier, voor het eerst in drie jaren tijd, samen aan tafel zitten.” (De Redactie)

002

De ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS), die talrijke genocides uitvoerde tegen burgers, soldaten en andere rebellen, is één van de belangrijkste terreurgroeperingen in Syrië. Ze hebben echter geen vertegenwoordiging in Montreux en achten zich niet gebonden door welke afspraak aldaar. Hun doel is het oprichten van een islamitisch kalifaat met de sharia als wetboek.

10:50 – Het Syrische ministerie van Justitie ontkent dat het bestuur duizenden gevangenen heeft gemarteld en gedood, meldt het staatspersbureau SANA. (NOS)

.

unnamed

Spotprent.

.

10:22 – De Syrische minister van Buitenlandse Zaken, Walid Mouallem, beklemtoonde dat de Syrische regering volkomen wettig is en vecht tegen onder meer al-Qaida terroristen. Hij deed een oproep niet langer de terroristen te steunen. Mouallem waarschuwde dat het conflict zich over de Syrische grenzen zal uitbreiden en vroeg de sancties tegen Syrië op te heffen. “Alleen de Syrische bevolking bepaalt wat de toekomst van president Assad is. Niemand anders heeft het recht om onze regering of president aan de kant te schuiven“, aldus de Syrische politicus. Mouallem kwam in aanvaring met voorzitter Ban Ki-moon over zijn spreektijd. “Ik heb het recht de versie van Syrië hier uiteen te zetten”, aldus de Syrische minister.

Lees hier de toespraak van Walid Mouallem (Engels)

De Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken John Kerry zei dat president Assad geen deel kan uitmaken van een overgangsregering. “Het is belangrijk dat we een overgangsregering vormen waar niemand inzit waar een van de partijen tegen is. De Syrische president kan niet meer als leider optreden omdat hij zijn geloofwaardigheid heeft verloren door het brute geweld tegen zijn eigen volk”, beweerde Kerry.

De Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov, wil dat de vergadering helpt de dramatische oorlog te stoppen en te voorkomen dat de strijd over de grenzen heen overloopt. Lavrov zei dat de binnenlandse oppositie en Iran ook aanwezig dienden te zijn. Dit is het grote probleem. Want de Syrische opposanten in Montreux zijn vaak tientallen jaren niet meer in Syrië geweest en niet gekend of geliefd door de Syrische bevolking. De opposanten hebben ook totaal geen invloed op de gebeurtenissen op het terrein, waar overwegend buitenlandse huurlingen en autonome rebellengroepen de plak zwaaien. (SANA)

Voorzitter Ahmad Jarba van de buitenlandse oppositie van de Syrische Nationale Coalitie (SNC) – gesteund door de Golfstaten en het Westen – klaagde erover dat ‘regeringstroepen het Vrije Syrische Leger (VSL) aanvallen, maar ‘al-Qaida ontzien’. (HLN)

foto_1390398637

Paus Franciscus: “Ik bid tot de Heer dat Hij het hart van de deelnemers van de conferentie beroert opdat zij het welzijn van de Syrische bevolking voor ogen houden en geen inspanning onvermoeid laten om de vijandigheden te staken en het conflict, dat zoveel lijden heeft veroorzaakt, beëindigen. Ik hoop van harte dat de geliefde Syrische natie met de steun van de hele bevolking met overtuiging het pad van verzoening, eensgezindheid en heropbouw zal inslaan. Mogen zij elkaar niet langer als vijanden of rivalen beschouwen, maar elkaar als broers verwelkomen en omarmen.”

10:00: Honderden aanhangers van de Syrische president Bashar al-Assad hielden een steunmanifestatie aan het Montreux Palace. (SANA) (HLN) Ook paus Franciscus deed een gebed opdat de vredesconferentie in Zwitserland een succes zou worden. Hij sprak 13.000 mensen toe op het Sint-Pietersplein in Vaticaanstad en riep op tot een einde aan het geweld. (SANA)

GENEVA-BAN-KI-MOON_2797695b

VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon bij zijn aankomst in Zwitserland voor de Genève-II vredesconferentie. (Foto: Reuters)

09:12 – Secretaris-generaal van de Verenigde Naties (VN) Ban Ki-moon opende de Genève-II conferentie in het Montreux Palace. Delegaties uit 35 landen zijn aanwezig.

Diplomaten verwachten weinig resultaten. Ook de Iraanse president Hassan Rohani betwijfelde, voor hij uit Teheran naar het Wereld Economisch Forum in Davos afreisde, of de Genève-II conferentie een succes zou worden.

09:03 – Een staakt-het-vuren, het indammen van de terreur tegen de bevolking en het lenigen van de humanitaire noden zijn belangrijke voorwaarden om te kunnen beginnen met gesprekken over de politieke toekomst van Syrië, zeggen Ludo De Brabander en Soetkin Van Muylem van Vrede VZW. – Lees het volledige artikel.

07:00 – “België heeft een traditie van bescherming van vluchtelingen. Laat ons die opnemen”, schrijven onder andere Bogdan Vanden Berghe, algemeen secretaris 11.11.11, ACW-voorzitter Patrick Develtere en Karen Moeskops, directrice van Amnesty International. – Lees het volledige artikel.

00:00 – De Amerikaanse ambassadeur in Damascus, Robert Ford, zat in hetzelfde vliegtuig als de Nederlandse correspondent Harald Doornbos en zal ook aanwezig zijn in Montreux, samen met Bashar al-Zoabi, de onderhandelaar tussen het al-Nusra front en Ford. (Fars News)

.

Beg5Dq8CcAE5OjR

Islamitische terroristen die zich overgaven aan de Syrische autoriteiten in Homs.

.

BehTjvJCIAAk_Jf

Terroristen in Syrië.

.

Oproep door patriarchen van Rusland en Syrië

Beh-YoZCEAAmit0

Patriarch Kirill riep op om een einde te maken aan het steunen van terroristen in Syrië. Kirill is de geestelijk leider van de Russisch-orthodoxe Kerk. – http://nl.wikipedia.org/wiki/Kirill_van_Moskou – Ook het hoofd van de Katholieken in Syrië – de Melki­tisch Grieks Katholieke patri­arch Gre­go­rios III – heeft een drin­gend beroep gedaan op de gelovi­gen in Syrië – en mensen over de gehele wereld – te bid­den voor het wel­sla­gen van de uiterst belan­grijke Genève-II vre­descon­fer­en­tie. Lees meer: http://www.rorate.com/vnieuws/index.php/nieuws/10-wereld/74768-patriarch-roept-bij-begin-geneve-ii-op-tot-echte-vrede-syrie

.

Beg0G7QCQAE0qog

Het door de massamedia voorgestelde conflict tussen ‘gematigde’ en ‘radicale’ terroristen in Syrië. Een takfiri vrouw, die zichzelf wilde opblazen in Bab Salma in het noorden van Aleppo, werd door terroristen van het Vrije Syrische Leger (VSL) door het hoofd doodgeschoten. Ze kon haar bommengordel met explosieven niet laten ontploffen.

.

Bec3TrbCcAAzxDc

Iran is niet welkom op de zogenaamde ‘Genève-II vredesconferentie’, maar vertegenwoordigers van staten die terroristen in Syrië steunen, zoals de Verenigde Staten (VS) en Saudi-Arabië wel.

.

BeYC3X_CMAI5_kd

Vernieling door terroristen van de ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS) van een mausoleum met een schrijn nabij de al-Mansoura moskee in de stad Raqqa. De foto verscheen op jihadistische webstekken.

.

BeXZAnpCIAACvAf

De stad Ma’arat an-Nu’mān in Idlib.

.

Maria Jawhari: “Ik weet niet of ik een volgende bomaanslag in Beiroet zal overleven.” Ze stierf op 21 januari 2014… door een volgende terreuraanslag!

BejWyWWCEAABO4v

De achttienjarige Maria Jawhari, één van de vier dodelijke slachtoffers van de dodelijke bomaanslag op 21 januari 2014 in de Libanese hoofdstad Beiroet. Wat deed deze vrouw verkeerd? Ze schreef op sociale media “Al drie bomaanslagen in Beiroet. Ik weet niet of ik de vierde ga overleven?” Ze stierf inderdaad bij de vierde terreuraanslag. – https://twitter.com/AJibai/status/425606658266374144/photo/1

.

Vier doden en vijftig gewonden bij bomaanslag in Beiroet

Beh9vwXCEAAGjcW

Diegenen die zeggen dat de ‘bomaanslagen in Beiroet het resultaat zijn van de betrokkenheid van Hezbollah in Syrië’, keuren het terrorisme in Syrië goed. Bij de terreuraanslag op 21 januari 2014 vielen in de Libanese hoofdstad vier doden en vijftig gewonden. Het al-Nusra front eiste de bomaanslag door een zelfmoordterrorist op.

.

52d8db2e6c4c3

‘Palestijnen en Syriërs uitgehongerd tot de dood’-vrijdag 17 januari 2014 van de oppositie in Syrië.

.

52da30d311094

De Duitser Abu Dawod al-Almani, een ISIS-terrorist, bekeerde zich twee jaar geleden tot de islam en volgde een opleiding in al-Qaida trainingskampen. Hij werd gedood tijdens voortdurende gevechten tussen ISIS en andere rebellenfacties op het platteland van Aleppo.

.

003

Gedode terroristen in Syrië.

.

52dbb88679df4

Adel Muafak al-Mleh, een werknemer van het Syrische ministerie van Elektriciteit, werd doodgeschoten door een sluipschutter toen hij een mankement herstelde aan de reparatie- en onderhoudswerkplaatsen in al-Qaboun in Damascus, nadat deze waren aangevallen door mortiergranaten.

.

52de6ba554e55

Beide facties van Liwa al-Miqdad en Liwa Shuhada al-Islam, aangesloten bij de islamitische groep Ajnad al-Sham, verklaarden de start van de ‘Wa Bashir al-Sabireen’-strijd in het oostelijk deel van de stad Daraya op het platteland van Damascus om de belegering op te heffen, die wordt opgelegd aan de stad.

.

Malik Imran.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: