Toerisme Syrië

Archeologische stukken in Tartous dateren uit de Byzantijnse en Romeinse tijd


 20131206-204226_h516340SANA – TARTOUS – 6 december 2013 – De directeur van de antiquiteiten afdeling in de provincie Tartous, Marwan Hassan, benadrukte dat de opgravingsexpedities in de provincie doorgaan en dat tientallen archeologische sites zijn opgegraven.

Op vrijdag vertelde Hassan aan SANA dat het archeologische team ongeveer 70 % van de oppervlakte van al-Sheikh Badr heeft onderzocht en drie sites worden ingelijfd in de nationale erfgoedlijst.

Hij voegde eraan toe dat het team het afgelopen jaar meer dan 150 sites heeft onderzocht en ze besloten om twaalf van hen op de nationale lijst in te schrijven.

In het gebied Imreet hebben de expeditiecampagnes resten van muren en residentiële gebouwen, die uit de Hellenistische periode dateren, blootgelegd. Ook werden er enkele Byzantijnse stukken, waaronder 57 munten en een mozaïekvloer die uit de Byzantijnse tijd dateren, ontdekt in het gebied al-Mentar, aldus Hassan.

In de stad Bamlakha werd een vier meter diep en drie meter breed reservoir opgegraven dat uit de Romeinse tijd dateert. In de stad al-Sweidi in Safita werd een archeologisch graf met daarin diverse skeletten en archeologische stukken zoals bronzen armbanden ontdekt.

M. Nassr/ M. Ismael.

.

20131206-204159.

20131206-204216.

Bron: SANA.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: