Nieuws

Werel­draad van Kerken: mil­i­taire actie Syrië geen oploss­ing


005

RKNIEUWS.NET – 23 januari 2014 – De Werel­draad van Kerken, verte­gen­wo­ordigd door 30 religieuze lei­ders, heeft aan de vooravond van de vre­descon­fer­en­tie van Genève ‘2’ gevraagd dat er een onmid­del­lijke wapen­stil­stand wordt ges­loten tussen de regering Assad en de rebellen. Dat heeft het pers­bu­reau Fides enige dagen gele­den bek­end gemaakt. De Werel­draad vraagt dit aan de vre­descon­fer­en­tie van Genève die nu gaande is.

Het staakt-het-vuren moet human­i­taire hulp mogelijk maken. Dat is nodig voor “het ontwikke­len van een alom­vat­tend en inclusief pro­ces dat moet lei­den tot de tot­stand­breng­ing van de vrede en de wederop­bouw van Syrië”. 

De Raad heeft een doc­u­ment opgesteld met deze aan­bevelin­gen dat men zal afgeven aan de VN-gezant van Syrië, de Ara­bis­che Liga en anderen die op de con­fer­en­tie aan­wezig zullen zijn. “De Kerken spreken met één stem”, verk­laarde alge­meen sec­re­taris Olav Fykse Tveit bij de pre­sen­tatie, eind vorige week. Lei­ders van de Kerk van het Midden-Oosten, het Vat­i­caan, Rus­land, de Verenigde Staten en andere Europese lan­den, die behoren tot de katholieke, ortho­doxe, protes­tantse en angli­caanse denom­i­naties, hebben deelgenomen aan het opstellen van het doc­u­ment.

Het hoofd van de Armeense Apos­tolis­che kerk benadrukt dat de chris­te­nen “een zwi­j­gende meerder­heid zijn die vrede in Syrië nas­treven”.

Bron: RKnieuws.net (News.va).

Advertenties

Reacties

Een gedachte over “Werel­draad van Kerken: mil­i­taire actie Syrië geen oploss­ing

  1. Waar blijft de wereld al die jaren,ook na de ontvoeringen van sommige leden van de raad van deze kerken.waarom eisen zij niet de vrijlating van de nonnen en de bischopen op!

    Geplaatst door Syrier | 25 januari 2014, 04:05

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: