Nieuws

Sednaya volledig in regeringshanden


BertviuCMAA8OnF

Sednaya.

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 25 januari 2014 – Sednaya, een christelijk stadje geleden op 27 kilometer ten noorden van de Syrische hoofdstad Damascus, is opnieuw in regeringshanden. Soldaten van het Syrische nationale leger (SNL) konden er honderd terroristen doden.

Meer terreinwinst

Het SNL kreeg elders in Syrië nog meer plaatsen volledig onder controle: Tiyarah (ten oosten van Aleppo) al-Balora (district in Aleppo), Sheikh Lutfi (bosjes in het zuiden van Aleppo), Tall Sabayn (op het oostelijk platteland van Aleppo), al-Azizia (dorp nabij Aleppo), al-Nakkarin, al-Zarzour, al-Taaneh en al-Subeihieh (oostelijk platteland van Aleppo), Deir Salman (in Oost-Ghouta op het platteland van Damascus), de legerbarakken en divisie 17 (in Raqqa) en de weg van Raqqa naar Aleppo.

Barzeh, Qaboun en Harasta

In Barzeh, Qaboun en Harasta op het platteland van Damascus werd een staakt-het-vuren gesloten tussen rebellen en het regeringsleger. Het normale leven kon er terugkeren.

Luchthaven van Aleppo

De internationale luchthaven van Aleppo is opnieuw open sinds 22 januari 2014 en de eerste vliegtuigen konden er landen en opstijgen. Ook de omgeving van de luchthaven is onder controle van de Syrische autoriteiten.

.

Syriërs keren terug naar Barzeh

Oproep tot het gebed in een moskee in Barzeh in Damascus op 24 januari 2014, voor het eerst in elf maanden. Sinds kort is Barzeh opnieuw onder controle van het SNL en grote aantallen inwoners konden terugkeren naar deze stad, nu daar rebellen werden verslagen en de rust en stabiliteit de bovenhand kreeg. Een verzoeningsakkoord kwam enkele dagen geleden tot stand in Barzeh.

.

BespHbHCIAAhRQ2

Bisschop Luke Khoury ontving een legerjas van christelijke strijders die vochten aan de zijde van het Syrische nationale leger (SNL) in Sednaya in het noorden van Damascus.

.

BeWw6ZhCAAAukdu

Gedode terroristen van het Vrije Syrische Leger (VSL) en Jabhat al-Nusra in Sednaya.

.

BecGJiGCcAIUsNv

Het SNL kon Sednaya bevrijden uit de handen van terroristen. De meeste van de honderd terroristen die werden gedood waren afkomstig uit Saudi-Arabië. Syrische revolutie?

.

‘Vrijheid’ en ‘democratie’ door terroristen in Sednaya

BefSuGnCQAAjDBG

Christelijke aanhangers van de Syrische regering die in Sednaya het slachtoffer werden van barbaarse terroristen. Het maakt duidelijk waarom het SNL hard optrad tegen deze barbaren.

.

Bez0_5qCIAIQW69

Gedode terroristen in Sednaya.

.

BeWsAvXCYAAB8zL

Sednaya.

.

BBxTQWsCUAAZc6B

Sednaya.

.

BQmNX1rCQAIViE5

In het klooster van O.L.V. van Sednaya op het platteland van Damascus.

.

Bex8kE7CcAANSLF

Twee Amerikaanse vrienden van ‘vrijheid’ en ‘democratie’: de senatoren John McCain (Republikein uit Arizona, links) en Joseph Lieberman (‘onafhankelijk’ Democraat uit Connecticut, rechts).

.

Ben0558CIAAdEJQ

Haitham Maleh, Amnesty International activist sinds 1989 en kopstuk van de Syrische oppositie, liep in Zwitserland een hoofdletsel op.

.

Senior Syrian opposition member Haitham al-Maleh sits alone during the second session of the Geneva-2 peace conference in Montreux

De delegatie ‘onderhandelingsspecialisten’ van de Syrische Nationale Coalitie (SNC) tijdens de Genève-II conferentie bestaat uit: Ahmed Jarba, Bader Jamous, Haitham Maleh, Michel Kilo, Hadi Bahra, Suheir Atasi, Noura Amir, Abdulhamid Darwish, Nazeer al-Hakeem en Abdulhakim Bashar. (Foto van Haitham Maleh: Reuters/Jamal Saidi)

.

BdPgXnSIYAAxKtp

Een interne stemming met stembus bij de Syrische Nationale Coalitie (SNC). Als ze werkelijk opkomen voor ‘vrijheid’ en ‘democratie’, kunnen ze straks deelnemen aan de presidentsverkiezingen in Syrië in juni 2014.

.

Bd5G7tJCIAAHkUF

Op 13 januari 2014 had de voorzitter van de SNC, al-Jabra, een ontmoeting met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry in Parijs in Frankrijk.

.

BeqM8PAIEAAd1hO

Het lichaam van Abou Bakhr al-Zaarqawi (een commandant?) kreeg eindelijk rust in Syrië.

.

Beq843BCIAAqK9f

Verschillende districten in de provincie Aleppo kwamen de voorbije dagen opnieuw in regeringshanden. De inwoners riepen hun steun uit voor de soldaten van het SNL die hen kwamen bevrijden uit de handen van terroristen.

.

BdW-CDECIAATjhY

Mirza Ganic, een ‘Bosniak’ uit de Sandzak moslimregio in Servië, die vocht in de rangen van de ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS), werd door rebellen van het Vrije Syrische Leger (VSL) in Aleppo gedood.

.

Bd2ZEFnCEAAjJES

De Deense jihadist Abu Khattab werd gedood in het noorden van Syrië.

.

Malik Imran.

Advertenties

Reacties

2 gedachtes over “Sednaya volledig in regeringshanden

 1. Mirza Ganic moge Allah zijn Jihaad accepteren vocht in de rangen van ISIL en verkreeg Insha’Allah de martelaarschap door de laffe veraders (FSA)

  Geplaatst door Abdul-Haq | 25 januari 2014, 19:02
 2. Meneer Abdul-Haq, er zijn 210 groepen die vechten in Syrië en alle 210 groepen beweren Moslim te zijn en Jihaad te vechten. Aan welke kant staat Allah? Ten tweede, De 210 groepen zijn verdeeld en noemen elkaar ‘murtad’ (afvalligen), dus wie is nu de ware Moslim? Hebben zij het recht om elkaar murtad of Kafir (ongelovigen) te noemen? Hebben zij het recht om de regering ongelovigen te noemen? Heeft de Profeet Mohammed (moge de vrede en de zegeningen van Allah met hem zijn) niet gezegd:

  “Stop met [uw tongen], noem diegenen geen Kafir (ongelovigen) als zij zeggen: `Er is niemand waardig te worden aanbeden behalve Allah’. Wie van u diegenen Kafir noemt, is zelf dichterbij om een Kafir te zijn. (Tabarani, Overgeleverd van Ibn Umar)

  Noem de mensen van uw Qibla [dat wil zeggen Voor degenen die hun gezicht wenden naar de Ka’ba in Mekka om te bidden] geen ongelovigen.” (Al-Nihaya van Ibn Athir, vol. iv, p. 187)

  “Drie dingen zijn de basis van het geloof. [Een daarvan is] u inhouden van iemand die zegt: `Er is niemand waardig te worden aanbeden behalve Allah’. Noem hem geen kafir voor welke zonde dan ook, noch verdrijf hem van de Islam voor wangedrag.” (Abu Dawud, Boek van de Jihad, 15:33)

  “Wie kufr [ongeloof] toeschrijft aan een gelovige, het is net of hij zijn moordenaar is” (Tirmidhi, hfst. Iman (geloof); zie Arabisch-Urdu, vol ii, blz. 213. Zie ook Bukhari, Boek van ethiek; Boek 78, hfst. 44)

  Als zij elkaar murtad noemen en de regering kafir, terwijl zij allen zeggen `Er is niemand waardig te worden aanbeden behalve Allah’, zijn zij dan zelf nog Moslim in de ogen van Allah?

  Profeet Mohammed (moge de vrede en de zegeningen van Allah met hem zijn) was ‘rahmatul-lil-‘Alameen’ d.w.z. een genade voor de wereld voor alle tijden. Een ware Moslim is iemand die van Allah houdt en van de mensheid ongeacht zijn geloof of overtuiging, dat is de essentie van Islam. Een oorlog voeren waarin onschuldige mensen worden gedood, waarin men elkaar afslacht, waarin men het land vernietigt, is geen Jihaad.

  Denk hier over na, dit is ontzettend belangrijk. Vergeet niet dat profeet Mohammed (moge de vrede en de zegeningen van Allah met hem zijn) nooit in zijn leven gewelddadig was tegen de mensheid, hij was goed voor zowel de Moslims als Christenen als Joden en ongelovigen.

  Wassalaam,
  Youssef

  Geplaatst door Youssef | 26 januari 2014, 03:31

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: