Nieuws

Syrisch oppositieleider Ahmad al-Jarba: nep-stamhoofd, wapenhandelaar en bordeelhouder


BeZFqGtCEAAPKq4

Propaganda door de Syrische oppositieleider Jarba. De foto bleek helemaal geen ‘Syrisch kind dat sliep tussen de graven van zijn dode ouders’, maar een Saudisch kunstproject.

De geheime beslissingen van de Doha bijeenkomst

AL-AKHBAR – 18 juli 2013 – Onlangs begon de Saudische inlichtingendienst, onder het rechtstreeks toezicht van prins Bandar bin Sultan, Jarba – als de leider van de Syrische tak van de Shammar stam – naar voren te schuiven als de vertegenwoordiger binnen de coalitie voor wapenaankopen. Het is waarschijnlijk dat Bandar met een aantal blokken in de coalitie onderhandelde om Jarba te installeren als voorzitter van de oppositiegroep in ruil voor het leveren van wapens. Deze wapens zouden de de situatie op het terrein dienen te veranderen in het voordeel van de oppositie.

Franse wapens voor de rebellen

Uit informatie, beschikbaar bij de Syrische veiligheidsdiensten, blijkt dat Jarba’s benoeming er kwam onder druk van Saudi-Arabië tijdens de meest recente bijeenkomst in Doha in Qatar van de landen die de Syrische oppositie steunen. Geheime afspraken werden gemaakt, waaronder een akkoord tussen Parijs en Riyad over de aankoop en levering van geavanceerde wapens, bestemd voor de oppositie.

Deze wapens zijn onder andere Franse MILAN anti-tank raketten en in Frankrijk vervaardigde MANPADS of draagbare luchtafweersystemen. Saudi-Arabië kocht reeds MILAN raketten, die met Franse hulp werden geleverd aan de oppositie in Syrië, terwijl de overeenkomst voor MANPADS wacht op het groene licht van de Verenigde Staten voordat ze  uit Saudische magazijnen worden verzonden naar het Vrije Syrische Leger (VSL) van  commandant Salim Idriss.

Zwarte markt

Deze raketten van Franse makelij zijn naar verluidt afkomstig van de zwarte markt met de hulp van Oostenrijkse wapenhandelaren in plaats van rechtstreeks gekocht van Frankrijk.

Tijdens de bijeenkomst in Doha trachtten Saudische inlichtingendiensten het imago van Jarba op te poetsen bij de landen die de Syrische oppositie steunen door hem voor te stellen als de leider van de Shammar stam en te beweren dat groepen onder zijn bevel de controle verwierven over de Yaarabia grensovergang met Irak. Deze stam in Syrië wordt echter in feite geleid door twee ouderlingen: Shammar Hamidi Dahham al-Hadi, die nauwe banden heeft met de president van de Koerdische regio van Irak, Massoud Barzani, en Uday al-Meez al-Madloul.

Bordeelhouder

Met betrekking tot de bewering dat Jarba groepen controleert in al-Hassake en Qamishli – algemeen bekend als Opper-Mesopotamië – is het algemeen geweten dat de man niet alleen verbannen werd door zijn stam, maar zelfs door zijn naaste familie. Zijn vader had zich gedistantieerd van zijn zoon sinds hij blootgesteld werd voor het uitbaten van bordelen, ook al probeerde Jarba op dat moment te beweren dat hij alleen ‘een bedrijf uitbaatte om jonge mannen en vrouwen te helpen trouwen’. Ondertussen werd zijn broer Zaid een aanhanger van de Syrische regering, terwijl zijn oudere broer Nawwaf de politiek helemaal vermijdt.

.

BOft9NoCMAE0yqn

Ahmad al-Jarba (de kandidaat van Saudi-Arabië) en Mustafa al-Sabbagh (de kandidaat van Qatar) wedijverden om de macht van de Syrische Nationale Coalitie (SNC). Mustafa al-Sabbagh trok zich uiteindelijk terug en Ahmad al-Jarba werd de nieuwe leider.

.

BOfzoYoCUAAz0Ze

Gewezen drugshandelaar Ahmad al-Jarba werd verkozen als de nieuwe Syrische oppositieleider.

.

BOvgwqUCAAEHc5e

De Syrische oppositieleider Ahmad al-Jarba tijdens een ontmoeting met de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Ahmet Davutoğlu.

.

BTHcSxYCIAEoyjj

Ahmad al-Jarba geeft zich onterecht uit als de leider van de Shammar stam in de regio Jazirah in Syrië (Opper-Mesopotamië).

.

BU8fMtxCEAAGOPp

Oppositieleider Ahmad al-Jarba tijdens een ontmoeting met Catherine Margaret Ashton, de de Hoge vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid van de Europese Unie.

.

BVL-sTOCUAEkmq3

Syrisch oppositieleider Ahmad al-Jarba tijdens een persconferentie in de marge van een vergadering van de VN-veiligheidsraad in New York in de Verenigde Staten (VS). De persconferentie ging door in de kleine Sutton Room van het Intercontinental Hotel. Jarba had het onder meer over de strijders van Hezbollah, maar zweeg over huurlingen en terroristen uit meer dan tachtig landen die dagelijks moorden, ontvoeren en aanslagen plegen in Syrië.

.

BZGo5sZCEAA_9XZ

Ahmad al-Jarba (links), door de Verenigde Staten en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry (rechts), naar voren geschoven als ‘de leider van het Vrije Syrië’. Het is hetzelfde als het Belgische monster Marc Dutroux naar voren schuiven als de nieuwe baas van Kind en Gezin.

.

BctaxTNCIAASV3S

De Franse president François Hollande vond in zijn drukke persoonlijke en politieke agenda de tijd om handen te gaan schudden met Ahmad al-Jarba in de Saudische hoofdstad Riyad. Dat deze man een strafblad heeft in drie landen en door hun inlichtingendiensten werd gezocht voor fraude, corruptie, drugshandel en moordplannen is natuurlijk bijzaak.

.

Bron: Al-Akhbar.

.

Link:

Syrisch oppositieleider Ahmad al-Jarba: fraude, corruptie, drugshandel en moordplannen

.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: