Nieuws

Erdogan klant van het advocatenkantoor dat ‘martelfoto’s Syrië’ onthulde


BeiePKyCIAEoyMx

De echtparen Erdogan en Assad toen alles nog koek en ei was.

NSNBC – 25 januari 2014 – Syrische onderhandelaars op de Genève-II conferentie beweerden dat de martelfoto’s, die twee dagen voor de conferentie onthuld werden, vervalst zijn. Een woordvoerder van Turkije’s grootste oppositiepartij (CHP) stelde dat het advocatenkantoor, dat de foto’s voorstelde, eveneens de minister-president van Turkije, Recep Tayyip Erdogan, vertegenwoordigt.

AD: Syrische onderhandelaars van Genève-II vertelden aan de Turkse krant Aydinlik dat zij de foto’s, die drie dagen geleden werden uitgebracht, ernstig namen en dat ze een grondig onderzoek naar de echtheid geëist hadden. De foto’s in kwestie roepen in herinnering dat de voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Colin Powell, voor de invasie van Irak vergelijkbare vervalste foto’s van massavernietigingswapens overgedragen had aan de Verenigde Naties (VN).

Ondertussen hield de woordvoerder van de Turkse belangrijkste oppositiepartij CHP, Haluk Koç, een persconferentie en beweerde hij dat de Turkse Eerste minister Erdogan een klant is van hetzelfde advocatenkantoor dat de martelfoto’s onthulde.

Het in Londen gevestigde advocatenkantoor Carter-Ruck is de bron van het twijfelachtige verslag over Syrië. Het feit dat de staat Qatar, samen met een aantal in Qatar opgerichte bedrijven, de belangrijkste klanten zijn van het advocatenkantoor heeft veel aandacht getrokken voor het profiel en de geschiedenis van Carter-Ruck.

CHP-woordvoerder Koç hield een persconferentie over de kwestie en uitte zijn bezorgdheid over het feit dat de minister-president van Turkije, Recep Tayyip Erdogan, tot de top-cliënten van het kantoor behoort. In 2011 vertegenwoordigde Carter-Ruck Erdogan, die de Britse krant Daily Telegraph aangeklaagd had wegens smaad.

Het Britse hooggerechtshof oordeelde dat de krant ongegronde en onjuiste beschuldigingen gemaakt had en legde een boete van £ 25.000 op aan de Daily Telegraph te betalen aan Erdogan. Op de persconferentie zei Koç: “Zowel diegenen die gemarteld hebben als diegenen die de oorlog ondersteunen zullen rekenschap moeten geven aan de geschiedenis. Helaas heeft Turkije ook zijn aandeel in deze verantwoordelijkheid.”

Koç vervolgde zijn toespraak en vestigde de aandacht op het feit dat de beelden van marteling uit Syrië bekendgemaakt werden door CNN International en The Guardian, die beweren dat het bewijsmateriaal in het ‘Carter-Ruck rapport’ van een militaire politieman kwam, die enkel bekend staat als ‘Caesar’.

De CHP woordvoerder vroeg: “Heeft premier Erdogan enige vorm van relatie met het advocatenkantoor, genaamd Carter-Ruck? Werd hij ooit als klant gecontacteerd door dit in Londen gevestigde advocatenkantoor?”… Op 15 september 2010 schreef de Britse krant Daily Telegraph: “Iran gaf 25 miljoen dollar aan de AKP.” De premier reageerde fel… Een advocatenkantoor stuurde een brief aan de redacteur en eiste van de krant excuses aan Eerste minister Erdogan. Een advocaat van de onderneming die de foto’s vrijgaf, Cameron Dolay, gaf een korte verklaring op de webstek van Carter-Ruck. Daarna verontschuldigde de krant zich voor desinformatie van het publiek in 2011. … “Wie deed een beroep op deze onderneming als een klant? Eerste minister Recep Tayyip Erdogan, Yasin Qadi, Yusuf al-Qaradawi en enkele andere mensen die met al-Qaida verbonden zijn. … We moeten het publiek informeren wie die andere mensen zijn als klant van deze firma. … Erdogan moet aangeven hoe hij een wederzijdse relatie als klant met deze firma in Londen vormde, met Yusuf al-Qaradawi en andere met al-Qaida verbonden personen.”

De Britse krant The Guardian meldde op 16 oktober 2013 dat een groep Saudische zakenlieden smaad uitten tegenover kranten, waarin ze beweerden voorgesteld te worden als aan al-Qaida verbonden ondernemingen.

Die ondernemers waren Khalid bin Mahfouz, de oprichter van de Nationale Commerciële Bank in Saudi-Arabië en zijn zoon Abdurrahman, Rashid al-Ghannushi, de leider van Ennahda beweging in Tunesië en Yasin al-Qadi.

Deze groep kwam bij elkaar en kloeg kranten aan als de Wall Street Journal Europe, de Britse Sunday Times en anderen. Een van de advocatenkantoren die deze Saudische zakenlieden in dienst namen was niemand minder dan Carter-Ruck.

Een van de klanten van Carter-Ruck was de International Islamic Relief Organization (IHH), een islamitische ngo die ook beschuldigd wordt van banden met al-Qaida.

Bron: NSNBC.

.

Linken:

Turkish Charity Implicated in Weapons Smuggling Operation

Turkish Charity implicated in Mass Killing of Syrian Civilians

Top Three Media Lies About the Syrian Peace Talks

US Feigns “Horror” Over Cooked-Up Report on Syrian War They Engineered

Advertenties

Reacties

Een gedachte over “Erdogan klant van het advocatenkantoor dat ‘martelfoto’s Syrië’ onthulde

  1. Ik denk dat er ook verbanden te leggen zij op de bosnie -oorlogen en het onrecht naar de Serven. Een der deskunigen was een rechter bij het Bosnie-tribunaal.

    Geplaatst door Syrier | 28 januari 2014, 03:10

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: